Hayat kurtaran 16 ipucu
Londra'daki Kine College Hastanesi Yaslanma Bilimi Enstitusu tarafindan yapilan bir arastirma, vucudumuzun bize hayatimizi kurtaracak tam 16 ipucu verdigini ortaya koydu.
Saglikli yasam konusunda bircok arastirmaya imzasini atan; Londra'daki Kine College Hastanesi Gerontoloji (yaslanma bilimi) Enstitusu'nde arastirmalarini yuruten Prof. Dr. Robert Bale, "Sadece parmaklarinizin uzunlugu bile sizin sagliginiz hakkinda kayda deger bilgi sahibi olmamizi sagliyor aslinda. Siz de vucudunuzla ilgili onemli detaylara; dikkat ederek sagliginizi koruyabilirsiniz " diyor ve ekliyor: "Vucudunuz; siz fark etmeden sagliginizla ilgili en onemli ipuclarini veriyor."
Prof. Bale'ye gore, tirnaktan gozlere, dogum kilosundan avuc icine kadar vucuttaki her sey birer gosterge. O halde bir test yaparak ne kadar saglikli oldugumuzu anlamak mumkun. Bale'nin " Iste hayatinizi kurtaracak 16 ipucu" dedigi test soyle:
1.Tirnaklar
Tirnaklariniza dikkatle bakin. Eger hafif mavilik y�da; morluk gorurseniz bu bir kalp hastaligiyla karsi karsiya oldugunuz anlamina gelebilir. Tirnaklarinizin asiri kalin olmasi ya da ustlerinde tumsekler olmasi da nefes alma hatta akciger sorunlariyla karsi karsiya oldugunuzu gosterebilir.
2. Nefeslerinizi Sayin
Eger dakikada 15 kez ve daha altinda nefes alip veriyorsaniz saglikli cigerlere sahipsiniz demek... Eger 25 kez nefes alip veriyorsaniz o zaman sagliginiza dikkat etmelisiniz.
3. Gozler
Aynada gozlerinizden birine bakin. Iris'in etrafinda beyaz bir daire varsa kolesterol seviyeniz yuksek anlamina geliyor. Bu ayni sekilde yaklasan kalp sorunlarinin da en buyuk habercisi.
4. Avuc icinize bakin
Avuc iclerinize dikkatle bakin. Eger kirmizi ve lekelilerse karacigerinizde sorun var demek.
5. Hafiza kontrolu
Bir tepsinin ustune rasgele 10 esya koyun. Tepsiye sadece 10 saniye bakin. Kac tanesini hatirlayabildiniz? Iyi bir hafizanizin olmasi Alzheimer'le karsilasma riskinizin daha az olacagi anlamina geliyor.
6. Kas kontrolu
Sirt ustu yatin. Bacaklariniz dumduz olsun. Bir bacaginizi havaya kaldirin. Bir kisinin ayaginiza bastirmasini isteyin. Eger bacaginiz yere dusuyorsa, kaslariniz da bir zayiflik oldugu anlamina geliyor.
7. Gorunus
Gozunuzun hemen altinda elmacik kemiginiz uzerine bir cetvel yerlestirin. Sonra cetvelin ustune bir kredi karti yerlestirin karti en rahat okudugunuz uzakligi olcun.
Ne kadar yakina gelirse gelsin karti rahat okuyabiliyorsaniz goz sagliginizin iyi oldugu anlamina geliyor.
8. Tiroit misiniz?
Kollarinizi yere paralel olarak tam karsinizda birleye uzaniyormus gibi uzatin. Ellerinize dikkat edin. Eger elleriniz bu pozisyonda titriyorsa o zaman tiroit olma riskiniz cok.
9. Duz yurumek
Yere bir metre uzunlugunda bir cizgi cizin. Uzerinde rahat yuruyebiliyorsaniz, vucudunuzun koordinasyonu iyi isliyor demektir.
10. Dogum kilonuz
Annenize kac kilo dogdugunuzu sorun. 3 kilonun altinda dogmussaniz kalp sorunlariyla karsi karsiya kalabilirsiniz.
11. Beliniz kalin mi?
Vucut sekliniz elmaya benziyorsa, yani yaglariniz belinizin cevresinde toplaniyorsa, kalp sorunu yasama riskiniz daha fazla.
12. Tuvalet sikligi
Her 3 saatte bir tuvalete birden cok gitme ihtiyaci mi hissediyorsunuz? Diyabetin en erken alarmlarindan biri sik tuvalete gitmektir.
13. Nabiz kontrolu
Nabziniz ne kadar yavas atiyorsa o kadar uzun yasayacaksiniz demektir. Yani nabziniz 70'in altindaysa sagliklisiniz anlamina geliyor.
14.Dislerinizi fircalayin
Eger disleriniz kaniyorsa, kalbiniz tehlikede demektir.
15. Parmak uzunlugu
Isaret ve yuzuk parmaklari ayni uzunlukta olan kisilerin kalp krizi gecirme riski daha fazla.
16. Ayak Bilekleri
Bas parmaginizla ayak bileginizin arka kismina bastirin. Eger bastirdiginiz noktada cok fazla cukurluk olusuyorsa, o zaman kalp, akciger, bobrek sorunlariyla karsi karsiya kalabilirsiniz.
Saygılarımızla
Gülümser & Haldun Keskin
TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI
İlgi ve ihtiyaç duyan arkadaşlara yönlendirebilirseniz
"Üreticiden Tüketiciye " zincirine katkınız olacaktır.
BİLGİ VE SİPARISLERINIZ ICIN YAZIŞMA ADRESİMİZ
Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR
Akhisar Vd. 548 000 42 27
0 236 412 61 62
KESKINLER ÇAGRI MERKEZI
0 532 265 89 00
--
UYARI: Bu mesaj ve ekleri mesajda gonderildigi belirtilen kisi/kisilere ozeldir ve gizlidir.Dogru aliciya ulasmamis olmasi halinde, bu mesajin baska bir aliciya yonlendirilmesi, kopyalanmasi veya kullanilmasi yasaktir. Bu e-posta mesaji, hic bir sekilde, herhangi bir amac icin cogaltilamaz, yayinlanamaz ve para karsiligi satilamaz. Sirketimiz mesajin ve bilgilerinin size degisiklige ugrayarak veya gec ulasmasindan, butunlugunun ve gizliliginin korunamamasindan, virus icermesinden ve bilgisayar sisteminize verebilecegi herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz.
Bu mesajı yazdırmadan önce çevreye verebileceğiniz zararları bir kez daha düşününüz. / Think of the environment once more before printing out this message.
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch format to Traditional
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder