Akdeniz'in en lezzetli balıklarından biri olarak kabul edilen köpek balığının kızartma olarak pişirilmesi için zeytinyağı öneren şair Archestratus'un yemek tarifi, İ.Ö. 350 tarihini taşımaktadır!
Naturel zeytinyağları çoğunlukla salatalarda ve soslarda çiğ tüketim için; riviera her tür soğuk ve sıcak yemekler; rafine zeytinyağları ise kızartmalar için önerilir. Zeytinyağının, ısıtıldığında yararlı özelliklerini kaybettiği sanısı tümüyle yanlıştır. Buna ek olarak zeytinyağının kritik ısısı (ısıtılan yağda mavimsi dumanın çıktığı ve yağda sağlığa zararlı öğelerin oluştuğu ısı) 210 C'tır ki bu da, azami kızartma ısısı olan 180 C'nin bir hayli üzerindedir.
Zeytinyağı, hava almayacak bir biçimde, doğrudan güneş ışığı görmeyen, serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Direkt güneş ışığı, zeytinyağının tadında acılaşmaya yol açar. 14-15 derecelik ortamlar, ısı açısından zeytinyağının saklanması için ideal ortamlardır.
Zeytinyağı soğukta kaldığında ya da buzdolabına konulduğunda renk değiştirebilir ve hatta donabilir. Donan zeytinyağı oda sıcaklığında tekrar sıvı hale gelecektir. Bu durum yağın rengini değiştirse bile tadında da, içeriğinde de herhangi bir bozulmaya neden olmaz.
Zeytinyağını saklamak için en iyisi cam, porselen ya da çelik kaplardır. Plastik ve metal kaplar uygun değildirler.
Zeytinyağının çeşitli kullanım alanları hakkında daha ayrıntılı bilgiler ve zeytinyağlı yemek tarifleri ve sağlık bilgileri için lütfen KESKINLERGENPA.
Saygılarımızla
Gülümser & Haldun Keskin
TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI
SİTEMİZE Üye Olun Avantajlarımızdan,
İlgi ve ihtiyaç duyan arkadaşlara yönlendirebilirseniz
"Üreticiden Tüketiciye" zincirine katkınız olacaktır.
BİLGİ VE SİPARISLERINIZ ICIN YAZIŞMA ADRESİMİZ
Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR
Akhisar Vd. 548 000 42 27
0 236 412 61 62
KESKINLER GENPA ÇAGRI MERKEZI
0 532 265 89 00
--
UYARI: Bu mesaj ve ekleri mesajda gonderildigi belirtilen kisi/kisilere ozeldir ve gizlidir.Dogru aliciya ulasmamis olmasi halinde, bu mesajin baska bir aliciya yonlendirilmesi, kopyalanmasi veya kullanilmasi yasaktir. Bu e-posta mesaji, hic bir sekilde, herhangi bir amac icin cogaltilamaz, yayinlanamaz ve para karsiligi satilamaz. Sirketimiz mesajin ve bilgilerinin size degisiklige ugrayarak veya gec ulasmasindan, butunlugunun ve gizliliginin korunamamasindan, virus icermesinden ve bilgisayar sisteminize verebilecegi herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz.
Bu mesajı yazdırmadan önce çevreye verebileceğiniz zararları bir kez daha düşününüz. / Think of the environment once more before printing out this message.
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch format to Traditional
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder