Balığınızı nasıl alırdınız?
Aysen Arıcan-Diyetisyen
Balıkta bulunan omega-3 yağ asitleri zihin ve beden gelişiminde, hücre yenilenmesinde, kalp ve damar sağlığının korunmasında, bazı kanser türlerinin önlenmesinde rolü olan çoklu doymamış yağ asitlerindendir. Omega-3’den en zengin balıklar derin su balıklarıdır. Ton balığı ve somon ülkemizde satışı yaygın derin su balıklarındandı
Light mutfakta malum kızartma tenceresi bulunmuyor. Kalorisi bir yana kızarmış balığın besin değeri kızartma sırasında neredeyse yok oluyor. Evde balık pişirirken fırın kullanmanız en akıllı tercih olacaktır.
Küçük balıklar (hamsi, istavrit vb) : Fırının teline yağlı kâğıdı serin birkaç yerinden minik delikler açın, altına da su dolu tepsi yerleştirin. Yağlı kâğıdın üzerine hafif tuzladığınız balıkları dizip, ızgara ayarında pişirin.
Sonuç: leziz mi leziz çıtır çıtır balıklar (yağlı kâğıdı delince balığın suyu ve fazla yağı alta akar, böylece çıtır çıtır olur)
Orta boy balıklar(lüfer, çipura, levrek, sarıkanat vb): Fırın tepsisine sebzelerle beraber koyup pişirebilirisiniz. Ayrıca balığı 1 saat zeytinyağı, limon, beyaz şaraptan oluşan sosta bekletip fırın poşetinde pişirirseniz parmaklarınızı dahi yiyebilirsiniz. Sarımsak ve maydanozu ince ince kıyıp balığın içine doldurup fırınlarsanız, fırınınızda kalıcı balık kokusu olmaz. Ayrıca evde hamile varsa ve balık kokusundan rahatsız oluyorsa bu yöntem uygulanabilir.
Büyük boy balıklar (akya, kalkan, palamut vb): Fırının ızgara bölümünde pişirilebileceğ
UNUTMAYIN:
Haftada en az iki kez toplam 300 gr sağlıklı pişirilmiş balık omega-3 ihtiyacımızı karşılamaya yeter.
Saygılarımızla
Gülümser & Haldun Keskin
G.D.O. SUZ ÜRÜNLER www.keskinlergenpa.
============
TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI
SİTEMİZE Üye Olun Avantajlarımızdan,
BİLGİ VE SİPARISLERINIZ ICIN YAZIŞMA ADRESİMİZ
Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR
Akhisar Vd. 548 000 42 27
0 236 412 61 62
KESKINLER GENPA ÇAGRI MERKEZI
0 532 265 89 00
============
HALDUN KESKIN SOGUK SIKIM SIZMA ZEYTINYAGI ve SABUNLARI
"GDO'suz Sızma Zeytinyağı sağlık ve güzellik katar."
Türkiye'nin Zeytinyağcısıyız
"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir..
--
Bize göre dünyanın en güzel sızma zeytinyağını kullanmak,
Hiç bir kimyasal madde kullanılmadan, salatalarda kullanılan Sızma Zeytinyağından uretılen sabunlarımızı denemek,
Kendi üretimimiz doğal gıdaları tatmak,
Üyelerimize düzenlediğimiz kampanyalardan öncelikle faydalanmayı arzu ederseniz,
www.keskinlergenpa.
Önce siz duyun
Türkiye'nin Zeytinyağcısıyız
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder