7 Aralık 2009 Pazartesi

[Dostluk Girdabi] - Zeytinyağlı Nohut

 

Zeytinyağlı Nohut

 

Kurubaklagillerin sağlık üzerine etkileri tartışılmaz. İçerdiği lif, protein ve kompleks karbonhidratlar ile yeterli ve dengeli beslenmenin vazgeçilmezleri arasında olan kuru baklagiller ne yazık ki yaz aylarında yeterince tercih edilmiyor. Oysa haftada bir iki defa kurubaklagillerin tüketilmesi kolesterolü düşürmeye, daha az kalori alımını sağlamaya, kabızlığın önlenmeye ve bitkisel protein ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunuyor. Özetle sağlıklı beslenmek isteyen herkesin haftada bir iki kez kuru baklagil tüketmesi gerekiyor.

 

Zeytinyağlı nohut soğuk olarak tüketilebildiğinden sıcak yaz günlerinde kuru baklagillerden kaçılmasına olanak tanımıyor. Diyetistanbul mutfağında deneyip sıkça menümüze yerleştirdiğimiz bu yemeği beğeneceğinizden eminim.

Malzemeler (4 kişilik)

 

1 su bardağı nohut

2 yemek kaşığı sızma  zeytinyağı

1 baş kuru soğan

1-2 diş sarımsak

1 orta boy domates

1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı salça (biber veya domates olabilir)

2 kesme şeker

Tuz

 

Yapılışı:

 

Nohudu bir gece önceden ayıklayın (taş vb yabancı maddeleri uzaklaştırın), yıkayıp suyla ıslatın. Islatılmış nohutların suyunu döküp tekrar yıkayın ve düdüklü tencerede 2 kesme şeker ekleyerek 15 dakika haşlayın. Nohutlar haşlandıktan sonra düdüklü tencereyi açıp içine, zeytinyağını, doğranmış soğanı, sarımsağı, salçayı, toz kırmızıbiberi, tuzu ilave edip bir iki kez karıştırın. Düdüklü tencereyi tekrar kapayın ve 10 dakika daha pişirin. Mutfağınıza pişmiş nohut kokusu yayıldığında yemeğiniz pişmiş demektir. Bazı nohut türleri çabuk bazıları ise geç pişebilir. Bu nedenle verdiğim pişirme süresini siz değiştirebilirsiniz. Pişen nohut yemeğinizi düdüklü soğuduktan sonra açıp cam kapaklı bir kaba alın. Buzdolabında soğuttuktan sonra ya da ılık olarak servis yapın.

 

Diyetisyen Aysen Arıcan

 

SIPARSLERINIZDE TUM KARGO UCRETI KESKINLERGENPA'YA A AITDIR.

 

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

G.D.O. SUZ ÜRÜNLER www.keskinlergenpa.com da PESIN FIYATINA  BONUS VE WORLD KARTA  3 TAKSIT

==================================================================

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI

SİTEMİZE  Üye Olun Avantajlarımızdan,Süprizlerimizden Faydalanın.

 

BİLGİ VE SİPARISLERINIZ ICIN YAZIŞMA ADRESİMİZ

keskinlergenpa@gmail.com

Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR

Akhisar Vd. 548 000 42 27

0 236 412 61 62

KESKINLER GENPA ÇAGRI MERKEZI

0 532 265 89 00

===========================================================================

HALDUN KESKIN SOGUK SIKIM SIZMA ZEYTINYAGI ve SABUNLARI
"GDO'suz Sızma Zeytinyağı sağlık ve güzellik katar."

Türkiye'nin Zeytinyağcısıyız  

"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyaği yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir... Zeytinyaği bizim için  bir gelenektir..."


--
Bize göre dünyanın en güzel sızma zeytinyağını kullanmak,
Hiç bir  kimyasal madde  kullanılmadan, salatalarda kullanılan Sızma Zeytinyağından uretılen sabunlarımızı denemek,
Kendi üretimimiz doğal gıdaları tatmak,
Üyelerimize düzenlediğimiz kampanyalardan öncelikle faydalanmayı arzu ederseniz,
www.keskinlergenpa.com 'a üye olunuz.
Önce siz duyun
Türkiye'nin Zeytinyağcısıyız

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder