Zeytinyağının tadına varmanın incelikleri.
Zeytinyağının etiketinde yazması gereken cinsler aşağıdaki gibi olabilir.
1- Natürel Zeytinyağları
a- Ekstra natürel sızma zeytinyağı
b- Natürel Birinci Zeytinyağı
c- Natürel İkinci Zeytinyağı
2- Rafine Zeytinyağı
3- Rivyera Zeytinyağı
Toplama zamanına göre sınıflandırma
1- Erken Hasat Natürel zeytinyağı
Zeytin hasadının erken dönemlerinde toplanmış zeytinlerden elde edilir. Bana göre zeytinyağının gerçek tadına ulaşabileceğiniz en güzel yağ tipidir. Bir kere bu yağa alıştınız mı, başka bir yağ tüketmeniz neredeyse olanaksızdır. Özellikle salatalarda kendisi gösterir. Yöresine göre özellik taşıyan tadı, salataya ayrı bir güzellik katar.
2- Normal hasat (orta hasat) natürel zeytinyağı
Piyasadaki zeytinyağlarını
3- Geç hasat natürel zeytinyağı
Üretim biçimine göre sınıflama
1- Taş baskı soğuk sıkma natürel sızma zeytinyağı
Roma döneminden kalma bir yöntem olan taş baskı sisteminin çok kaliteli yağ ortaya koyduğuna inanılmaktadır. Soğuk sıkma terimi üretim sırasında ısıl işlemin olmadığını dolayısıyla yağın en doğal biçimiyle elde edildiğini anlatmaya çalışmaktadır.
2- Taş baskı natürel zeytinyağı
Bu da yukarıdaki gibi taş baskı sistemiyle üretilmiştir ancak ısıl işlem uygulanmış olabilir. Isıl işlem zeytinyağı üretimini artırırken, kalitesini düşürmektedir. Bunun için özellikle taş sistem zeytinyağını KESKİNLERGENPA dan almalısınız. Çunku bizim üretimimiz tamamen soğuk baskıdır
3- Kesintisiz soğuk sistem natürel sızma zeytinyağı
Taş baskı sisteminde üretim partiler halinde yapılır. Kesintisiz sistemde ise, bir yandan zeytin girer, diğer yandan pirina ve zeytinyağı çıkar. Kesintisiz sistem savunucuları üretimlerinin tamamının sızma olduğunu ileri sürmektedirler. Yine burada soğuk terimi, yüksek kalitede üretim yapıldığını anlatmaya çalışmaktadır.
4- Kesintisiz sistem natürel zeytinyağı
Hangi Zeytinyağını Kullanayım?
Başlangıçta belirttiğimiz gibi zeytinyağına geçmeye karar veren eski bir ayçiçek yağı tüketicisi hangi tür zeytinyağı kullanmalıdır? Öncelikle salatalar için evinizde mutlaka natürel sızma yağ bulunmalıdır. Erken hasat sızma tipi herkesin damak tadı için uygundur. Başlangıçta soğuk sıkma ile normal sızma yağı arasındaki farkı algılayamayabilirsin
Yemeklere koymak için başlangıçta rafine zeytinyağı çok uygundur. Çünkü ayçiçeği gibi renksiz, tatsız ve kokusuz yağa alışmış insanlar için ayçiçeğine en yakın zeytinyağı rafine olanıdır. Hiç merak etmeyin, sağlık açısından, natürel zeytinyağı ile arasında çok büyük fark yoktur. Kaldı ki siz zaten salatalarda natürel kullanmaktası
Zaman içinde rafine zeytinyağından, rivyera tipine geçmelisiniz. Rivyera, hafif yağa alışmış insanların, biraz daha kalın ama yağlı görünüm veren yemeklere geçmesi için son derece uygundur. Elbette asıl zeytinyağlı yemekler için SIZMA natürel tipler uygundur.
Sonuç olarak
Mutfağımızda bulunması gereken yağlar şu şekilde sıralanacaktır.
1- Salatalar için erken hasat natürel 0,3 diyem sızma yağ
2- Yemekler için, başlangıçta 0,5 dizyem sızma yağ
3- Kızartmalar için OLGUN HASAT SIZMA zeytinyağı
Saygılarımızla
Gülümser & Haldun Keskin
============
TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI
SİTEMİZE Üye Olun Avantajlarımızdan,
BİLGİ VE SİPARISLERINIZ ICIN YAZIŞMA ADRESİMİZ
Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR
Akhisar Vd. 548 000 42 27
0 236 412 61 62
KESKINLER GENPA ÇAGRI MERKEZI
0 532 265 89 00
============
HALDUN KESKIN SOGUK SIKIM SIZMA ZEYTINYAGI ve SABUNLARI
Türkiye'nin Zeytinyağcısıyız
--
Bize göre dünyanın en güzel sızma zeytinyağını kullanmak,
Hiç bir kimyasal madde kullanılmadan, salatalarda kullanılan Sızma Zeytinyağından uretılen sabunlarımızı denemek,
Kendi üretimimiz doğal gıdaları tatmak,
Üyelerimize düzenlediğimiz kampanyalardan öncelikle faydalanmayı arzu ederseniz,
"KESKİNLERGENPA" gönderili sürpriz bir hediye paketi görmek sizi sevindirecekse,
www.keskinlergenpa.
Önce siz duyun
Türkiye'nin Zeytinyağcısıyız
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder