22 Nisan 2012 Pazar

[Dostluk Girdabi] - PEK DE HIYAR DEĞİLMİŞ

 

SALATALIĞIN BU KADAR FAYDASININ OLDUĞU İNANILMAZ, NE MARİFETLİYMİŞ MEĞER.....


Hemen hemen her gün ya da haftada bir kaç kez yediğimiz salatalık namı değer (hıyar) ın bakın ne mağrifetleri var görelim... Okuduktan sonra vay hıyar vay dememek içten bile değil
Olağanüstü Hıyar

Bir süre önce bu bilgiler "The New York Times" gazetesinde yayımlandı.

1. Hıyar, günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içerir. Tek bir
hıyarda Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5,VitaminB6, FolikAsit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Mağnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinkoihtiva eder.


2. Öğleden sonra yorgunluk mu hissettiniz? Kahveyi, çayı, soğuk içecekleribir taraf bırakın ve bir hıyar yiyin. Hıyar iyi bir B vitaminler ve Karbohidratlar kaynağıdır ve yediğinizde saatler sürecek yorgunluğunuzu kısabir sürede ortadan kaldırır.

3. Banyo veya duştan sonra aynanızın buğulanmasından şikayetçi misiniz? Bir hıyar dilimini alıp aynayı ovun. Hem buğulanma yok olacak hem de pırıldayanbir aynaya ve nefis bir kokuya sahip olacaksınız.

4. Haşereler bahçenizi veya saksı bitkilerinizi mahvediyor mu? Bahçeniz için bir alüminyum tabağa (ya da alüminyum folyoya)hıyar dilimlerini koyup,ortada bir yere yerleştirin. Saksılarınıza ise birkaç dilimi toprağınüzerine yine alüminyum tabak veya folyo ile yerleştirin. Bütün mevsimhaşerelerden kurtulacaksınız. Hıyardaki kimyasallar alüminyum ileetkileşerek insanların algılayamadığı ama haşereleri deli eden bir kokuyayar ve onların ortadan kaybolmalarına neden olur.

5. Bayanlar, sokağa çıkmadan önce veya denize-havuza girmeden önce birsüreliğine selülitlerinizden kurtulmak ister misiniz? Sorunlu bölgelerinizibirkaç dakika süreyle hıyar dilimleriyle ovun. Hıyardaki fitokimyasallarderinizdeki kollajenlerin gerilmesini sağlar, dış tabakayı sıkılaştırarakselülitlerin görüntüsünü azaltır. Aynı şekilde kırışıklıklara da iyi gelir(özellikle de göz civarındaki).

6. "Akşamdan kalma" sorununuzdan veya kötü bir baş ağrısından kurtulmakister misiniz? Yatağa girmeden önce birkaç dilim hıyar yiyin ve ertesi sabahdipdiri, baş ağrısız kalkın. Hıyar, vücudun kaybetmiş olduğu gereklibesinleri takviye edici yeterli miktarda şeker, B vitaminleri veelektrolitleri ihtiva ettiği için yediğiniz birkaç dilim sorunlarınızı hemenyok eder.

7. Özellikle diyet yapanlar, açlık dürtünüzü ortadan kaldırmak mı
istiyorsunuz? Hıyar yiyin.


8. Evinizde ayakkabı boyanız mı kalmadı? Taze kesilmiş bir hıyar ile
ayakkabınızı ovalayın. İçerdiği kimyasallar ayakkabınıza hem harika görünenbir parlaklık verir hem de deriyi su geçirmez hale getirir.


9. Evinizde bir kapı, pencere ya da benzer bir şey gıcırtı mı yapıyor? Birdilim hıyarı alıp gıcırtı yapan yerlere sürtün (tabii sürtünme yapanyerlere, menteşenin dışına değil!!) gıcırtı gidecektir.

10. Kendinizi gergin, bitkin mi hissediyorsunuz (özellikle ders çalışanöğrenciler, yeni bebek sahibi olmuş anneler ve diğer herkes) ? Bir taskaynar suyun içine bir bütün hıyarı ince dilimler halinde keserek koyun.Tası da bulunduğunuz odada uygun bir yere koyun. Hıyardaki kimyasallar vediğer besinler kaynar suyun içine girince tepki gösterirler ve suyun buharıile birlikte bulunduğunuz odaya yayılarak nefis bir aroma yayarlar. Bu aromasizlerin tüm gerginliğini alarak sakin kişiliğinize dönmenizi sağlayacaktır.
Özellikle öğrenciler bunu denemelidir.


11. Yemek yediniz (örneğin kebap) ve ağzınızdan kötü koku yayıyorsunuz. Birhıyar dilimini alıp dilinizle damağınıza yerleştirin ve en az 30 saniye öyletutun. Ağzınızda kötü kokulara neden olan bakterilerin fotokimyasallarsayesinde ölmesi nedeniyle bu sorundan kurtulmuş olacaksınız.(Soğan-sarımsak kokusu konusunda bir bilgi yok. Bunu da siz deneyin vesonucu görün.)

12. Evyelerinizi, lavabolarınızı çevreye zarar vermeyecek bir şekildetemizlemek ister misiniz? Bir dilim hıyarı alıp temizlemek istediğiniz yeriovun. Sadece yılların birikimi lekeleri kirleritemizlemekle kalmaz, ayrıcagüzel bir parlaklık verir temizlediğiniz yere. Bunun yanında elleriniz de o temizlik malzemelerin verdiği zararlardan kurtulmuş olur.

13. Kalemle yazarken bir hata yaptınız ve hatayı silmek istiyorsunuz. Hıyar kabuğunu alıp yavaş ve nazikçe silmek istediğiniz yazıya sürtün. Boya kalemlerinde ve keçe kalem yazılarında da oldukça yararlı. (Bilirsiniz bazen çocuklarımız duvarlara yazılar yazar, resimler yaparlar. Onlarda da
deneyebilirsiniz.)



--

Lütfen bana keskinlergenpa@gmail.com elektronik posta adresimden direkt yazın.
Saygılarımla
Haldun Keskin 05322658900
Sağlıklı Yaşam Danışmanı

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
 

Sağlıklı ve Varlıklı Yaşamanız için Haldun Keskin 'i FACEBOOK DA  ARKADAŞ OLARAK EKLEYİNİZ

Facebook da  ÖMÜR BOYU SAĞLIKLI YAŞAM  GRUBUMUZA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ . ARAMIZA HOŞGELDİNİZ

  

 ,


__._,_.___
Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder