16 Eylül 2009 Çarşamba

[Dostluk Girdabi] - İNGİLTERE

 

Bugün demokrasimizin ve ülkemizin geleceği üzerinde söz hakları olduğunu düşünen bir çok ülke var. Bu ülkeler iç işlerimize müdahalede bulunurken, kendi geçmişlerini ve bugünkü politikalarını görmezden gelmektedirler.

 

Bize insan hakları, demokrasi ve yönetim dersi veren, Kıbrıs, Ermenistan ve etnik milliyetçilik konusunda ahkam kesen bu ülkelerin başında İngiltere gelmektedir. Bazen açıkça, bazen de perde arkasından kullandığı ülkeler aracılığıyla Türkiye Cumhuriyetine ültimatomlar veren İngiltere; iş kendilerine geldiği zaman nasıl bir uygulamada bulunuyor bir bakalım:

 

Kendilerini demokrasinin kılıcı, insan haklarının yılmaz savunucusu olarak gören İngiltere; sadece 19. yüzyılın değil, bu günün de işgalci ve sömürgeci güçlerinin başında gelmektedir. İngiltere’nin  halihazırda mevcut, kendilerine bağımsızlık tanımadığı sömürge sayısı ondur. Bu on ülkenin İngiltere ile komşuluğu da söz konusu değildir. İngilizler bağımsızlık vermedikleri bu ülkeleri kendilerinin tayin ettiği, idare ve kanun koyma yetkisine sahip bir İngiliz idare heyeti tarafından yönetir. Heyetin başkanı olan ada valisi; İngiltere Kraliçesi tarafından tayin edilir. Gene İngilizlerin atadığı askerî vali de yönetime direkt olarak katılır.

 

Bunun yanı sıra; 1984 yılına kadar İngiltere sömürgesi olan, ancak bu tarihten sonra bağımsızlıklarını kazanabilen ülke sayısı 37’dir. Bu ülkelerin; verimli arazileri, madenleri, işgücü tüketildikten sonra bağımsızlıkları İngilizler tarafından kendilerine bahşedilmiştir. İngiltere’nin sömürgelerinde uyguladığı insanlık dışı, soykırım olarak adlandırabileceğimiz uygulamaları ise dehşet vericidir. Hangi millet bağımsızlık için sesini yükselttiyse; zor kullanarak, silah gücü ile ve çocuk, kadın yaşlı demeden ayrım gözetmeksizin kıyıma uğramıştır.

 

Bugün Birleşik Krallığı oluşturan ülkeler; İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dır. Bu ülkelerden İskoçya; 1300’lü yıllardan beri bağımsızlığı için savaş vermektedir. Tam 7 yüzyıldır İskoçların özgürlükleri Birleşik Krallık tarafından esaret altındadır. İskoç Devlet Başkanı Alex Salmond, İskoç halkının “Kendi kaderini belirleme hakkı” olduğunu söyleyip 2010 yılında referanduma gideceklerini açıklayınca İngiltere’de bir anda ortalık karıştı. Bu nedenle ekonomik yaptırımdan tutun da siyasi yaptırıma kadar bir çok seçenek; 2010 yılında İngiltere’nin gündemini meşgul edecek gibi görünüyor.

 

Aynı sömürgeci zihniyet Galler için de uygulandı. 1282 yılından beri Galler’i kendine bağlayan İngilizler; o tarihten bu yana bu toprak parçasında hak sahibidir. Gerek Galler gerekse İskoçya; İngiltere tarafından tam bir asimilasyona uğramış, başta dilleri olmak üzere bir çok kültürel özellikleri günümüze sadece folklor olarak gelebilmiştir.

 

İngiliz sömürgeciliğinin tarifsiz acılar yaşattığı, kan ve göz yaşına boğduğu Birleşik Krallık ülkelerinden bir diğeri de Kuzey İrlanda’dır. İrlanda bağımsız bir ada olmasına rağmen K. İrlanda, Birleşik Krallık tarafından yönetilmektedir. Krallığın belki de en şanssız ülkesi K. İrlanda’dır. İngiliz askerlerinin İRA’yı bahane ederek sürekli askeri bir baskı kurduğu ülkeden İngilizler; 1998 yılında imzalanan “Hayırlı Cuma” anlaşmasında yer aldığı halde askerlerini çekmemiştir. Ayrıca İskoçya’nın ve Galler’in iç işlerini yürütecekleri meclisleri olmasına rağmen İngiltere “Ayrılıkçı Terör” bahane edilerek ve “İrlanda’yla birleşme” ihtimalleri göz önünde bulundurularak; İrlandalılara “kendi kendini yönetme hakkı”nı vermemiştir. Diğer tüm denizaşırı sömürgelerinde yarattığı baskıcı rejimi K. İrlanda’da da uygulayan İngiltere; halkın kendi kaderini belirleme hakkını savunan ve İRA’nın siyasi kanadı olarak kurulan Sinn Fein partisine, demokrasi dışı uygulamalarda bulunmuş; BBC’de dahil tüm basın-yayın kuruluşlarına; Sinn Fein liderine ve bütün partiye karşı sansür uygulatmıştır. Öyle ki TV kanalları; Sinn Fein Partisinin Genel Başkanı Gerry Adams'ın basın açıklamalarını dahi kendi sesinden değil; değiştirilmiş robot sesinden yayınlamak zorunda kalmıştır.

 

Kendisinin işgal ettiği mevcut 10 sömürgesini ve K. İrlanda’daki demokrasi dışı tutumunu görmeyip; Sinn Fein partililerini işkenceden geçiren, IRA sempatizanı oldukları gerekçesiyle İrlandalıları üzerinde bir çakı bile olmadığı halde sırtından vurarak öldüren güvenlik gücünü cezalandırmayan, partinin sesini duyurmak için medyayı kullanmasına izin vermeyen, özgür olan Gerry Adams'ın basın açıklamalarını sansürleyen İngiltere; Kürt kökenli halkımızı bağımsızlık için kışkırtmakta, DTP’lilerin tüm mahkemelerine heyet göndermekte, demokratik yargılama yapılması yönünde telkinde bulunabilmekte, eli kanlı katil Öcalan’ın sağlık durumuyla ilgili hükümete sorular yönetebilmekte, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış caninin avukatları vasıtasıyla basın açıklaması yapmasının engellenmesine karşı çıkmakta bir sakınca görmemektedir. İngiliz hükümeti güdümündeki basın; bombalama eylemlerini bölgeyi boşaltacak süre kadar önceden güvenlik güçlerine haber verip masum insanların ölmesini engelleyen IRA için terör örgütü derken; çocuk, yaşlı, Türk, Kürt, kadın, erkek, asker, sivil demeden vahşice eylemler düzenleyen PKK için özgürlük savaşçısı tanımını kullanmaktadır.

 

Türkiye’yi Ermenistan’a soykırım uygulamakla suçlayan ve “Tarihinizle yüzleşip suçunuzu kabul edin” diyen İngiltere’nin tespit edilebilmiş 26 adet soykırımından bazıları ise şunlardır: Amerika’nın Virginia bölgesinde yaşayan Powhatans kabilesinin nüfusu 1600 yılında 50
bin iken sadece 7 yıl sonra 5 bin kişi kaldı. Ohio ırmağı çevresinde yaşayan 100 bin yerli; çiçek hastalığı taşıyan battaniyelerle hastalık bulaştırılarak öldürüldü. Aborjinler; “Hayvani ırk” diye tanımlanıp tıpkı hayvan gibi avlanarak başları kesip meydanlara asıldı. 1788’de geldikleri Avustralya’da Aborjinlerin sayısı 750 bin iken 1911 yılında 30 bine düştü. 1857 yılında Delhi’de yüz binlerce Hintliyi katlettiler. 1876 yılındaki Hint soykırımında ölen kişi sayısı ise 29 milyon. Afrika’da 1876’dan 1900’e kadar 51 bin kişi öldürüldü. Sadece Kenya’daki 1956 ayaklanmasını bastırmak için ise 2 milyon insanı katlettiler. Çanakkale Savaşında tarihte ilk kez kimyasal silahı İngilizler bizim üzerimizde kullandı. 500 binden fazla insanımız şehit oldu. Mısır’da esir düşen 150 bin askerimiz katledildi. 2. Dünya Savaşında yenilen Almanlardan sırf intikam almak için Dresden kentine 3 bin 900 ton bomba ve 200 bin napalm (yangın) bombası atıldı. Sokaklar 200 bin kişinin yanmış cesetleriyle doldu. İrlanda’da bağımsızlık isteyen 3 bin kişi öldürüldü. Bugün Afganistan ve Irak’ta yaptıkları katliamda ölen insan sayısı ise 4 milyondan fazla.

 

Bize Kemalist devrimin, ulus kimliğin, üniter yapının artık modasının geçtiğini, etnik kimlik ve kökenlerin, kendilerini yönetme hakkının ve hatta bağımsızlıklarını ilan etme isteklerinin kabul edilmesi gerektiğini söyleyenlerin başında gelen İngiltere; gördüğünüz gibi aynı isteklerle kapısını çalan Birleşik Krallık devletlerine ve sömürgelerine karşı, bizden beklediği uygulamaları yapmamaktadır. İşin trajikomik bir diğer yönü ise; aynı ortak kültürü, aynı tarihi paylaştığımız Kürtlerle bizi ayırmaya çalışan İngiltere’nin; hiçbir ortak geçmişleri, tarihleri, barış içerisinde huzurlu bir yaşamları bulunmayan Kıbrıs Türkleri ve Kıbrıs Rumlarını birleştirme çabasıdır.  Bize gelince “Bölünün” diyenlerin; Kıbrıs konusunda “Birleştirici” tavır takınması Kıbrıs Türkleri ve Türkiye için ne kadar hayırlı bir girişim olur dersiniz?

 

İşte AKP iktidarına ve Başbakan Erdoğan’a “Kıbrıs konusunu çöz, Kürtlere sosyal ve politik haklar tanı, Ermenilerle normalleşme süreci başlat. Sınır kapılarını aç” diyen emperyalist İngiliz’in geçmişi. Hangisine daha çok yanalım bilmiyorum. Tüm bu utanç tablosuna sahip İngilizlere hadlerinin bildirilmemesine mi; yoksa bize dayattıkları tüm bu maddelerde AKP iktidarı boyunca adım adım hedeflerine ulaşıyor olmalarına mı?

 

ŞEBNEM ÖZBEK

16.09.2009

 

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

 

keskinlergenpa.com

SAĞLIKLI BESLENMENİZ İÇİN SİZE YETERİZ                       

TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI

 

İlgi ve ihtiyaç duyan arkadaşlara yönlendirebilirseniz

"Üreticiden Tüketiciye" zincirine katkınız olacaktır.

BİLGİ VE SİPARISLERINIZ ICIN YAZIŞMA ADRESİMİZ

keskinlergenpa@gmail.com

Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR

Akhisar Vd. 548 000 42 27

0 236 412 61 62

KESKINLER GENPA ÇAGRI MERKEZI

0 532 265 89 00


--
UYARI: Bu mesaj ve ekleri mesajda gonderildigi belirtilen kisi/kisilere ozeldir ve gizlidir.Dogru aliciya ulasmamis olmasi halinde, bu mesajin baska bir aliciya yonlendirilmesi, kopyalanmasi veya kullanilmasi yasaktir. Bu e-posta mesaji, hic bir sekilde, herhangi bir amac icin cogaltilamaz, yayinlanamaz ve para karsiligi satilamaz. Sirketimiz mesajin ve bilgilerinin size degisiklige ugrayarak veya gec ulasmasindan, butunlugunun ve gizliliginin korunamamasindan, virus icermesinden ve bilgisayar sisteminize verebilecegi herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz.

Bu mesajı yazdırmadan önce çevreye verebileceğiniz zararları bir kez daha düşününüz. / Think of the environment once more before printing out this message.


__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Recent Activity
Visit Your Group
New business?

Get new customers.

List your web site

in Yahoo! Search.

Yahoo! Groups

Mom Power

Just for moms

Join the discussion

Group Charity

i-SAFE

Keep your kids

safer online

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder