18 Eylül 2009 Cuma

[Dostluk Girdabi] - Meme Kanseri ve oleik asit

 


Meme kanserine karşı zeytinyağı
 
MEME KANSERİ SADECE KADINLARDA GÖRULEN BİR HASTALIK DEĞİLDİR.
MEME KANSERİ ARTIK KADINLAR İÇİN DAHA AZ RİSK TAŞIMAKTADIR.
AMA ERKEKLER İÇİN RİSK DAHA FAZLADIR.
KADINLARIN HER 6 AY DA BİR MAMMOGRAFİ ÇEKTİRMELERİ,
ERKEKLERINDE ÖZELLIKLE 45 YAŞINDAN SONRA HER YIL DOKTOR KONTROLUNDEN GEÇMELERİ GEREKIR.
HALDUN KESKİN
 
Birçok beslenme uzmanı tarafından diyetlerin olmazsa olmazı olarak nitelendirilen zeytinyağı konusunda yapılan araştırmalar yeni faydalarını da ortaya çıkardı.
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 Yapılan araştırmalar ile en fazla zeytinyağında bulunan oleik asitin meme kanserinin tetikleyicilerinden olan bir genin harekete geçmesini engellediği belirlendi. Oleik asitin faydası bununla da kalmıyor. Bu asit meme kanseri hastalarının tedavisinde kullanılan ilacın çok daha etkili olmasını da sağlıyor.
 
Chicago'daki Feinberg Üniversitesi'nden Dr. Javier Menendez başkanlığındaki heyet tarafından yapılan ve sonuçları aylık onkoloji dergisinde yayınlanan araştırmaya göre zeytinyağında bulunan oleik asit, meme kanserine karşı koruyucu özellikler taşıyor.
       Oleik asit, meme kanserinin tetikleyicilerinden olan bir genin harekete geçmesini engelliyor. Meme kanseri hastalarının yüzde 30'unda, Her-2/Neu ya da ERB B-2 adlarıyla bilinen bu genin aktif olarak rol oynadığı ancak zeytinyağındaki oleik asitin bu genin harekete geçmesini büyük oranda engellediği belirlendi.
       Üstelik oleik asitin faydaları bununla da sınırlı değil. Bu asit, meme kanseri hastalarının tedavisinde kullanılan "herseptin" adlı ilacın çok daha etkili olmasını da sağlıyor.
       Bilimadamları oleik asitin en fazla zeytinyağında bulunduğunu, bu nedenle tüketiminin çok önemli olduğuna dikkat çekiyor.
       Üstelik zeytinyağının, obezite ve kalp rahatsızlıklarına karşı etkili olduğu ve yaşlanmayı geciktirdiği de düşünülürse günlük diyetin önemli bir parçası olması gerektiği daha da iyi anlaşılıyor.
       Ancak bilimadamları elde ettikleri bulguların tamamına laboratuar ortamında ulaştıklarına dikkat çekiyor ve bu alanda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtiyor.
       Zeytinyağının "faziletleri", Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)tarafından geçen Kasım ayında resmen kabul edilmişti.
       

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

 

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI

sitemize Üye Olun Avantajlarımızdan,Süprizlerimizden Faydalanın.




--
UYARI: Bu mesaj ve ekleri mesajda gonderildigi belirtilen kisi/kisilere ozeldir ve gizlidir.Dogru aliciya ulasmamis olmasi halinde, bu mesajin baska bir aliciya yonlendirilmesi, kopyalanmasi veya kullanilmasi yasaktir. Bu e-posta mesaji, hic bir sekilde, herhangi bir amac icin cogaltilamaz, yayinlanamaz ve para karsiligi satilamaz. Sirketimiz mesajin ve bilgilerinin size degisiklige ugrayarak veya gec ulasmasindan, butunlugunun ve gizliliginin korunamamasindan, virus icermesinden ve bilgisayar sisteminize verebilecegi herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz.

Bu mesajı yazdırmadan önce çevreye verebileceğiniz zararları bir kez daha düşününüz. / Think of the environment once more before printing out this message.


__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Recent Activity
Visit Your Group
Ads on Yahoo!

Learn more now.

Reach customers

searching for you.

Yahoo! Groups

Mom Power

Community just for Moms

Join the discussion

Yahoo! Groups

Auto Enthusiast Zone

Discover Car Groups

Auto Enthusiast Zone

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder