30 Haziran 2009 Salı

[Dostluk Girdabi] - İstediginiz dili istediginiz dile çevirin. 42 dilde birbirine çeviri yapın.



İSTEDİGİNİZ DİLİ İSTEDİGİNİZ DİLE ÇEVİREN TERCÜME SİTESİ.

GOOGLE TRANSLATE (GOOGLE TERCÜME)

İşte süper, hatta süperin ötesinde bir site. Bundan sonra istedigim şeyi başka dillere çeviremiyorum demeyeceksiniz, hatta diyemeyeceksiniz:) Bildiginiz bütün kelime ya da cümle çevirici programları unutun, hatta bilgisayarınızda böyle sözlük türü programlar varsa kaldırın:) Çünkü gerek yok. Google translate sitesi istediginiz konuyu bile (sadece kelime ya da sadece cümle demiyorum, çok daha fazlasını, yani konuları bile) istediginiz dillere çevirebiliyor. Hatırlatmakta da fayda var. Türkçenin dil yapısından dolayı İngilizce'den Türkçe'ye çevirilerde site tam çeviri yapamayabiliyor, cümle düşüklükleri olabiliyor. Ama google türkçeyi kısa süre öncesinde çeviri listesindeki diller arasına aldı. Kısa zamanda daha da geliştireceklerdir.

Sitenin adresi:

http://translate.google.com

Googleye girerek translate olarak arattığınızda da bu siteye ulaşabilirsiniz. Bu siteye girdiginizde "Metin veya web sayfası çevir" yazan yazının hemen altında yazı girmeniz için kutu var. Bu kutunun altında da önce hangi dilden hangi dile çevireceginize karar vererek çevirme yapmak istediginiz dilleri seçin. Dillerin üzerine tıklayarak açılacak olan menüden çevirme yapmak istediginiz dilleri seçin. Diyelim ki Türkçe' den İngilizce' ye çevirme yapmak istiyorsunuz. İlk dili Türkçe seçin, İkinci dili de İngilizce seçin. Boş kutuya istediginiz Türkçe kelime, cümle ya da konuyu buraya yazın. Yada başka yerde bir konu varsa o konuyu kopyala yapıştırla kutuya aktarın. Sonrada yine bu kutunun altında bulunan  "tercüme et" tıklayın. Artık istediginiz yazı İngilizce' ye çevrilmiş duruma gelmiş olacak. Ben örnek olarak Türkçe' den İngilizce' ye çevirmeyi söyledim. Her dilden her dile bu anlattığım şekilde çevirme yapabilirsiniz. Bir de bu kutunun altında dillerin yanında "yer değiştir" yazar. Diyelim ki siz Türkçe' den İngilizce' ye çevirme yapmak istediniz ve ilk dili Türkçe İkinci dili de İngilizce seçtiniz. "Yer değiştir" tıkladığınızda (aslında seçtiginiz iki dilin arasındaki ok işaretine de tıklasanız aynı işlevi görür) bunlar yer değiştirerek tersi duruma gelecek ve ilk dil İngilizce ikinci dil de Türkçe olacaktır.

Ayrıca sayfanın sağ altında "çeviri yapılabilen diller" yazar. Bunun anlamı, "burada gördüğünüz  bütün dilleri birbirine çevirebilirsiniz" demektir.

Not: Sadece İngilizce' den Türkçe' ye çeviri yapmak isterseniz, size google ye alternatif olarak http://www.hemencevir.com sitesini önerebilirim. Bu site de çok güzel İngilizce' den Türkçe' ye çeviri yapıyor.



--
Sahip oldugunuz ve faydalandiginiz bilgileri, mail listenizdeki diger arkadaslarinizla paylasiniz.

Konfüçyüs bilgi konusunda der ki;
"Sende bir yumurta var, bende bir yumurta var. Ben yumurtamı sana verdim, sen yumurtanı bana verdin. Sende bir yumurta var, bende bir yumurta var.
Ama,
Sende bir bilgi var, bende bir bilgi var. Ben bilgimi sana verdim, sen bilgini bana verdin.Bende iki bilgi var, sende iki bilgi var.”

Biz de bu dusunceyle bilginin yayilmasina yardimci olmaliyiz.

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder