24 Haziran 2009 Çarşamba

[Dostluk Girdabi] - ÖSS ŞİMDİ TERCİH ZAMANI



ÖSS dedik, sınav dedik, bitti. Şimdi sonuç diyoruz, 15 – 20 güne kadar o da açıklanacak.

ÖSS sınavı sonunda tercih ile yapılan meslek seçimidir. Hayatını şekillendirecek, yaşam boyu sürdüreceğin mesleğin seçimidir söz konusu olan. Mesleğini doğru seçemezsen, sevdiğin mesleği yapmazsan mutlu olamazsın. Girersin bir üniversiteye, baktın beğenmedin, tekrar girersin, sistem gereği başarı puanında yapılacak kesintiye rağmen kazanır ve bölümünü değiştirebilirsen, ne ala, aksi halde, yandı gülüm keten helva. Aile imkânların başka bir işe imkân vermiyorsa, işte o zaman seçtiğin bu mesleği ilelebet sürdürmek zorunda kalırsın. O nedenle puana göre seçim yapma, yapmak istediğin mesleğe uygun bölümler arasından puanına uygun üniversiteleri seç. Önce üniversite değil önce bölüm.

Sonuçlar açıklanana kadar aşağıdaki soruların cevaplarını netleştirmeye çalış? Hangi işleri yapmada daha yeteneklisin? Hangi ortamlarda çalışmaktan hoşlanırsın?  Edineceğin meslekten beklentin ne? Bu mesleğin gelecekte geçerli olma şansı nedir? Tersten sorarsak, gelecekte hangi meslekler geçerli olacak? Seçmek istediğin bölümde okuyan öğrencilerle konuş. Senin beklentilerini karşılayan bir bölüm / eğitim mi?

Bu sorulara vereceğin cevaplar, lisede seçtiğin dalın puanı ile öğrenci alan bölümler içinden öncelikle yapmak istediğin mesleğe uygun bölümleri belirlemeni sağlayacaktır. Daha sonraki konu Üniversite seçimidir. Girmek istediğin bölüm veya bölümleri son girenin başarı sırasına göre yukarıdan aşağıya sıraladın mı, doğru tercihte en önemli aşama tamamlanmış demektir.

Aşağıdaki yazı ÖSS de doğru tercih üzerine:

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=52385

Yararlı olması dileği ile…

B. Sıtkı Gürler

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Recent Activity
Visit Your Group
Ads on Yahoo!

Learn more now.

Reach customers

searching for you.

Y! Messenger

All together now

Host a free online

conference on IM.

Yahoo! Groups

Auto Enthusiast Zone

Auto Enthusiast Zone

Discover auto groups

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder