11 Mayıs 2009 Pazartesi

[Dostluk Girdabi] - ÖKSÜRÜYOR MUSUNUZ ?




 

ÖKSÜRÜK
Verilen tarifler kesinlikle bir ilaç olarak algılanmamalıdır. Ve Rahatsızlıklarda Mutlaka ve mutlaka bir doktor kontrolune gidilmelidir.

Çoğunlukla, göğüs, boğaz veya karın boşluğunda meydana gelen bir rahatsızlığın belirtisi olarak ortaya çıkan öksürüktür 3 grupta toplanır.

  • Kuru öksürük; Nezle, boğaz iltihabı, bademcik iltihabı, fazla sigara içmek, sindirim bozuklukları, gastrit, ishal, kabızlık, bağırsak solucanları, kalp hastalıkları ve ses tellerinin hastalanmasından kaynaklanan öksürükler balgamsızdır, yani kuru öksürüktür.
  • Nöbet şeklinde gelen öksürük; Bu çeşit öksürük, boğmaca veya ciğer şişmesi; gırtlak veya hava borusunun tahriş olması, veya astımdan kaynaklanır. Bu çeşit öksürükte pek az balgam görülür.
  • Balgamlı öksürük; Bu çeşit öksürük, sık sık tekrarlar. Hastada hırıltı vardır. Balgam çıkarır ve nefesini dışarı vermekte zorluk çeker. Balgamlı öksürük; Bronşit, astım, sinüs iltihabı, müzmin sinüzit, kalp hastalıkları veya tüberküloz’un bir işareti olabilir. öksürük, nasıl olursa olsun, ihmal edilmemesi ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

ÖKSÜREĞE İYİ GELENLER

  • Süzme bal hastalık geçinceye dek hergün bal yenilir.

NOT:Aynı amaçla taze petekli bal veya içine çiçek tozu depolanmış taze petek 10-15 dakika çiğnenmeli ve tükürülmelidir. Balmumu yutulmamalıdır.

  • Balın öksürüğe karşı iyi bir deva olduğunu biliyorlardı. Doğal ilaçlar üzerine yazılmış eski, yeni tüm kitaplarda balla yapılmış pek çok reçeteyle karşı aşıyoruz. örneğin bal ile karıştırılmış sıcak süt (hippokrates inek sütünü 1/3 oranında bal ile karıştırmaktadır), balla karıştırıştırılmış çaylar, sebze suları. Örneğin 1/2 oranında karıştırılmış havuç veya turp suyu.
  • Bal ile karıştırılmış sıcak süt ya da meyve çayları öksürüğe iyi gelir.
  • Bal; Kusma, Öksürük, Bronşit gibi hastalıklarda kaynatılmış arpa suyu ile içirilirse hastalık tedavi edilir.
  • Birer çay kaşığı Anason, Ada çayı, Arpa, Bakla, Biberiye, Çörekotu, Dut kurusu, Hatmi, Ihlamur, Karabaş otu, Kantaron, Kekik, Hünnap, Kuşburnu, Meyan kökü, Nane, Nişasta, Nohut, Papatya, Rezene, Salep, Tarçın, Üvez bir litre suda kaynatılır. Bal ile tatlandırılır ve içilir veya arpa çayı içilir.havuç ya da turp suyu ile karıştırılması halinde de, balın aynı tedavi edici etkisini görebilirsiniz.
  • Mersin (yaprağı) 75 gram yaprak 1 litre kaynamış suda 6 saat süresince demlenir, süzülür. İçine. 750 kg toz şeker konup, eritilir ve şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır, soğumaya bırakılır. Ağzı sıkıca kapanan bir kapta saklanır. günde 2-4 yemek kaşığı alınır.
  • Yumurta sarısı (1 adet), Zeytinyağı (1 kahve fincanı), Toz şeker (1 yemek kaşığı), karışım şeker eriyinceye dek çırpılır. Günde istenildiği kadar 1 kahve kaşığı alınır.
  • Anason meyvesi, Badem yaprağı, Ebegümeci çiçeği, Fesleğen, Gelincik çiçeği, Hatmi çiçeği,  Hünnap meyvesi, İncir (kuru), Kekik, Kestane yaprağı, Marul yaprağı, Mercanköşk, Meyan balı, Meyan kökü, Nilüfer çiçeği, Öksürükotu yaprağı, Sütotu kökü, Taflan yaprağı bütün göğüs yumuşatıcılarıdır…
  • ALINTIDIR

Dogadan Evinize

SIZMA ZEYTİNYAĞI

 

TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI

www.keskinlergenpa.com

Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR

Akhisar Vd. 548 000 42 27

0 236 412 61 62

DESTEK HATTI : 0 532 265 89 00 

 

BILGI ALMAK ICIN

BİLGİ İSTİYORUM” KONU BAŞLIGI İLE TELEFON NUMARANIZI GONDERIN. SIZI ARAYALIM

Gülümser ve  Haldun KESKİN

 

YAZIŞMA ADRESİMİZ

keskinlergenpa@gmail.com

 

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder