31 Ekim 2009 Cumartesi

[Dostluk Girdabi] - HANIMLAR & BEYLER 6000 YILDIR SAĞLIĞINIZIN HİZMETİNİZDE

 


Zeytinyağı Üretimi

31 EKİM 2 KASIM ARASINDA VERECEĞİNİZ

TÜM SIZMA ZEYTİNYAĞI SİPARİŞLERİNİZ

SİTEDEKİ FİYATI NE OLURSA OLSUN

5 KILOGRAMLIK TENEKE AMBALAJ

SADECE 50 TL.-

ZEYTİNYAĞI SABUNU VE ZEYTİNİMİZ DE HEDİYE

KARGO UCRETIDE EVINIZE TESLIM BİZE AİT

SİPARİŞLERİNİZİN SİTEMİZ ÜZERİNDEN VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR

www.keskinlergenpa.com

Türkiye'nin Zeytinyağcısıyız 

 
Zeytinyağının genel üretim aşamaları nelerdir?

Zeytinyağı, bundan 6000 yıl önce nasıl üretiliyorsa, bugün de aynı yöntemlerle üretilir; sadece imalat teknikleri gelişmiştir. Bu doğal ürün, bir bakıma geçen yüzyıllara, teknolojiye kafa tutar.

Hasatta toplanan zeytinler önce temizlenir, çer çöpten ayrılır. Sonra zeytin işliklerinde ezilir, hamur haline getirilir. Sonra da sıkılır. Ardından, kendi suyu (karasu) ile yağın ayrılması işlemi vardır. Yoğunluğu daha düşük olduğu için üste çıkan zeytinyağını, üstten maşrapa ile almak gibi çok basit yöntemlerle yapılabileceği gibi, santrifüj makineleriyle de yapılabilir. Elde edilen yağ dinlendirilir, süzülür, kalitesi ölçülür ve uygunsa doğal (naturel) olarak, değilse rafine edilerek tüketilir.

Zeytinyağının kalitesi nasıl belirlenir?

Naturel zeytinyağında üç faktör önem taşır. Birincisi, kimyasal analizlerle ölçülebilen asit oranıdır. Diğer iki faktör ise lezzet ve kokuyu tespit etme ve ölçmedir. Asit değeri çok düşük olan bir yağın, lezzeti ve kokusu hoş olmayabilir. Tadım uzmanları tarafından gerçekleştirilen bu işleme "degüstasyon" adı verilir.

Zeytinyağının kalitesine etki eden faktörler arasında başta ağacın, dolayısıyla zeytinin çeşidi gelir. Zeytin ağacının yetiştiği bölge, bölgenin iklim ve toprağının yapısı da zeytinyağı kalitesinin önemli ölçüde etkileyen faktörlerdendir. Zeytin ağacının budanması gibi işlemlerin zamanında ve standartlara uygun olarak yapılması, toplanan zeytinin bekletilmeden sıkıma götürülmesi de zeytinyağının kalitesini etkiler.


En iyi zeytinyağı hangisidir?

Kuzey Ege-Edremit Körfez bölgesi zeytinlerindenve özellikle Akhisar'daki zeytinlerden  elde edilen zeytinyağlarının veya asit oranları düşük naturel sızmaların, üretim zorluğu ve rekolte azlığından ötürü daha makbul oldukları söylenebilir. Ama unutlmamalıdır ki; doğal yöntemlerle üretildiği sürece, damak tadınıza en uygun zeytinyağı en iyi zeytinyağıdır.


Zeytinyağı tamamen doğal bir ürün müdür?

Zeytinyağı, zeytin meyveleri toplandıktan ve yaprak, dal vb. yabancı maddeler ayıklandıktan sonra yıkama (kir ve kalıntıların temizlenmesi), dekantasyon (yağın optimum kalitede serbest hale getirilmesi), santrifüjleme (yağın kara sudan, sulu fazdan ve katı fazdan ayrıştırılması) ve filtrasyon (yağın çözünmeyen maddelerden arındırılması) kademeleri dışında hiçbir işlemden geçmez. Bu anlamda zeytinyağı, bir nevi meyve suyuna benzetilebilir.


Zeytinyağının içerisinde katkı maddesi var mıdır?

Zeytinyağının içerisinde kesinlikle katkı maddesi yoktur. Naturel zeytinyağları tamamen doğal olarak elde edilir.


Zeytin hasadı ne zaman yapılır?

Zeytin ağacının çiçek verme mevsimi nisan ile haziran ayları arasına rastlar. Yeşil zeytinler, ağustos sonundan kasım başına kadarki süre içinde olgunlaşır. Kasım ve mart ayları arasındaki dönem ise zeytinin hasat mevsimidir.


Erken hasat ne demektir?

Hasadın başında sıkılan zeytinlerden elde edilen taze yağdır. Kalitesi diğerlerinde olduğu gibi zeytinin kalitesine ve üretim koşullarına bağlıdır. Yeşil zeytinlerden üretildiği için, kendine has zeytuni aroması vardır.


Son kullanma tarihi geçen zeytinyağını ne yapmak gerekir?

Son kullanma tarihi geçmiş zeytinyağının sağlığa direkt bir zararı yoktur, fakat tadında acılaşma görülebilir. Bu da mideyi rahatsız edebilir.


Zeytinyağı donar mı?

Zeytinyağı soğukta muhafaza edildiğinde donar. Bu özellik, zeytinyağının kalitesi ve saflığının göstergesidir. Bu nedenle oda sıcaklığında muhafaza edilmesi gerekir. Donan yağ, oda sıcaklığında eski haline gelir ve nefasetinde bir kayıp olmaz.


Zeytinyağının raf ömrü ne kadardır?

24 aydır.


Zeytinyağı yıllandırılır mı?

Hayır. Naturel zeytinyağı özünde bir meyve suyudur. Raf ömrünü tamamlamasıyla aromasını ve kokusunu yitirir.
 

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

 

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI

SİTEMİZE  Üye Olun Avantajlarımızdan,Süprizlerimizden Faydalanın.
 
ÜRÜNLERİMİZİ DİLEDİĞİNİZ LABORATUVARDA ANALİZ ETTİREBİLİRSİNİZ






--
UYARI: Bu mesaj ve ekleri mesajda gonderildigi belirtilen kisi/kisilere ozeldir ve gizlidir.Dogru aliciya ulasmamis olmasi halinde, bu mesajin baska bir aliciya yonlendirilmesi, kopyalanmasi veya kullanilmasi yasaktir. Bu e-posta mesaji, hic bir sekilde, herhangi bir amac icin cogaltilamaz, yayinlanamaz ve para karsiligi satilamaz. Sirketimiz mesajin ve bilgilerinin size degisiklige ugrayarak veya gec ulasmasindan, butunlugunun ve gizliliginin korunamamasindan, virus icermesinden ve bilgisayar sisteminize verebilecegi herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz.

Bu mesajı yazdırmadan önce çevreye verebileceğiniz zararları bir kez daha düşününüz. / Think of the environment once more before printing out this message.

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Recent Activity
Visit Your Group
Need traffic?

Drive customers

With search ads

on Yahoo!

Y! Messenger

All together now

Host a free online

conference on IM.

Y! Groups blog

the best source

for the latest

scoop on Groups.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder