16 Ekim 2009 Cuma

[Dostluk Girdabi] - Zeytinyağlı yiyemem, basma da fistan giyemem

 

Çalı Fasulye

Malzemeler
1 kg Çalı Fasulye
2 ortaboy soğan soğan
4 orta boy domates
1/2 Su bardağı zeytin yağı
1/2 Su bardağı su
Tuz, Şeker
   
   
Hazırlanışı: Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Soğanları ince kıyın. Zeytinyağında soğanları iyice kavurun, üzerine su, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Su kaynadıktan sonra fasulye ve rende domatesleri üzerine ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20-30 dakika pişirin.
 
İmam Bayıldı

Malzemeler
4 tane patlican
4 orta boy sogan
4 orta boy domates
1 bas sarimsak
1 su bardagi zeytinyagi
1/2 su bardagi su
Tuz, Seke
   

Hazırlanışı: Soganlari piyazlik dograyin, domatesleri rendeleyin, sarimsagi temizleyin. Üçünü karistirdiktan sonra zeytinyagi, tuz ve sekerle iyice ovun. Patlicanlari alacali soyup, ortalarindan derince çizin. Hazirladiginiz harci patlicanlarin içine pay edip, tencereye dizin. Suyu ilave ettikten sonra 20-30 dakika kisik ateste pisirin, soguduktan sonra servis yapin

Zeytinyağlı Ala Sebze

Malzemeler
2 orta boy sogan
350 gr. patlican
1/2 kg. kabak 1/2 kg. domates
1 yesil çarliston biber
1 kirmizibiber
4 çorba kasigi zeytinyagi (60 ml.)
2 dis dövülmüs sarmisak
3 çorba kasigi taze kiyilmis feslegen
2 çorba kasigi taze veya kuru kekik
2 çorba kasigi maydanoz
2 çorba kasigi taze nane
2 çorba kasigi domates püresi
2 taze sogan
Tuz, karabiber
   

Hazırlanışı: Soganlari yarim halkalar halinde dograyin. Patlicanlari önce dörde kesin, sonra iri küpler halinde dograyarak, tuzlu suda bekletip yikayin. Kabaklari robotta dilimleyin. Domateslerin kabuklarini çikartin ve büyük küpler halinde kesin. Çarliston biberleri uzun seritler halinde kesin. Zeytinyagini tencerede isitin, taze sogan ve sarmisaklari 5 dk. kadar kavurun. Soganlar yumusamali, ancak renkleri koyulasmamalidir. Kavrulmus soganlara diger bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dk. sote edin. Tencerenin kapagi kapali olarak 30-40 dk. kadar orta ateste pisirin. Sicak veya soguk servis yapabilirsiniz.

Zeytinyağlı Bakla

Malzemeler
1500 gr. taze bakla
1 bardak zeytinyag
3 demet taze sogan
1 demet dereotu
2 demet nane
1 çorba kasigi toz seker
2 adet limonun suyu
Tuz
   

Hazırlanışı: Baklanin uçlarini ve iki yandaki kilçiklarini siyirirarak ince kestikten sonra su dolu bir tepsi yada tencereye atarak yikayin ve süzün. Sonra tuz ile limon suyu katarak harmanlarcasina karistirin. Daha sonra baklalarin büyük ve ayni boyda olanlardan bir miktar seçerek, bunlari içinde pisirecek oldugumuz büyükçe tencerenin altina yanyana ve düzgün bir sekilde döseyin ve tam ortalarina da çok ince kiyilmis dereotu ile yarim demet nane yerlestirin, sonra üstlerini küçükçe parçalara kesilmis bir sira taze sogan koyun, onlarin üstlerine de gelisigüzel olmak üzere kalan bakla ve soganlari yerlestirdikten sonra zeytinyag, 2 bardak su ile toz seker koyun. Sonra üzerlerine, islatilmis bir yagli kagit örterek tencerenin kapagini sikica kapatmis olarak, baklalar suyunu çekipte yumusak bir hal alincaya kadar kuvvetli ateste yaklasik 1.5 saat pisirin ve tencereyi atesten alarak, baklalar iyice soguduktan sonra tencerenin üstüne bir tabak kapatip alt üst ederek baklalari tabaga alip servis yapin.

Zeytinyağlı Barbunya ( 6 kisilik )

Malzemeler
1/2 kg. taze barbunya
1 adet sogan
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet domates
1 dis sarimsak
1 tatli kasigi seker
1 çay bardagi zeytinyagi
Maydanoz
Tuz
   

Hazırlanışı: Ayiklanmis barbunyalari tencerede 20 dakika kaynatip, suyunu süzün. Baska bir tencereye zeytinyagini koyun, küçük küçük dogranmis sogan ve sarimsaklari yagda kavurun. Küp küp dogranmis havuç, patates ve dogranmis domatesleri ilave edin. Barbunyalari da ekleyin. Bir buçuk su bardagi suyu, tuzu ve sekeri koyup sebzeler yumusayincaya kadar pisirin. Soguduktan sonra servis tabagina alip, üzerine dogranmis maydanoz serpin.

Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler
1 kg. dolmalik biber
2 su bardagi pirinç
3 adet büyük boy sogan
1 adet domates
2 çorba kasigi domates salçasi
1 çay bardagi kuru üzüm
1/2 demet maydanoz
1 çorba kasigi kuru nane
3 tatli kasigi yeni bahar
1 çay bardagi karabiber
1 çay bardagi kirmizi biber
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi toz seker
1 çay bardagi zeytinyagi
   

Hazırlanışı: Sogan ve maydanozu ince kiyin. Domatesi kucuk kup seklinde dograyin.
Pirinci ayikladiktan sonra uzerine sicak su dokup 20 dakika bekletin.
Dolmanin icini hazirlamak icin, sogan, maydanoz ve domatesi siviyagda kisa bir sure kavurun. Nane, yeni bahar, karabiber, kirmizbiber, tuz ve toz sekeri ekleyip karistirin. Pirinci ilave edin. 2 su bardagi su ekleyip, pilav gibi pisirin. Zeytinyagini ilave edip karistirin.
Dolmalik biberleri yikayin. Uzerlerini kesip, iclerini temizleyin.
Biberleri hazirladiginiz icle doldurun.
Bir tencereye su doldurup kaynatin. Dolmalari delikli bir tencereye ya da tel kevgire dizin. Delikli tencereyi veya kevgiri su kaynayan tencerenin uzerine oturtup, dolmalari buharda pisirin.
Zeytinyagli biber dolmasini soguk olarak servis yapin.

Zeytinyağlı Enginar ( 6 Kisilik )

Malzemeler
6 büyük enginar
18 adet arpacik sogani
3 adet büyük patates
1 orta boy kereviz kökü
3 adet küçük havuç
1 1/4 bardak zeytinyagi
1/2 limon suyu
1/2 çorba kasigi toz seker
Tuz
  Enginarlarin Ayiklandigi Su :
2 çorba kasigi un
1 adet limonun suyu
   
Hazırlanışı: Bir büyükçe tencereye 10 bardak su, un ve limonun suyunu koyup iyice karistirin. Sonra bu unlu ve limonlu suya, soyulmus arpacik soganlarini, soyulmus ve dörde bölünmüs sari patatesleri, siyah kabugu derince kesilmis ve yine dörde bölünmüs kerevizi, kazinmis ve ikiye bölünmüs havuçlari koyun. Enginarlarin yapraklarini teker teker kopartip alt orta kismindan keserek içinin tüylü kismini alin ve enginarlar kart ise üst ve yanlarindan elma soyar gibi soyun ve hemen un ve limon karisimi bulunan suya atin. Enginarlari sudan çikararak, orta büyüklükte bir tencereye yan yana döseyip etraflarina da diger sebzeleri yerlestirin. Sonra bunlara, zeytinyagi, toz seker, 1/2 limonun suyu, tuz ile 5 bardak da enginarlarin içine atildigi un ve limonlu sudan koyup tencerenin kapagini sikica kapatin ve enginarlar suyunu çekip yumusak bir hal alincaya kadar önce kuvvetlice sonra da orta ateste olmak üzere yaklasik bir birbuçuk saat pisirin ve atesten alarak iyice soguduktan sonra tabaga alip servis yapin

Zeytinyağlı Yaprak Dolma

Malzemeler
2 orta boy sogan
2 yemek kasigi çam fistigi
2 yemek kasigi kusüzümü
1 orta boy havuç
1/2 su bardagi pirinç
1 su bardagi zeytinyagi
2 su bardagi su
100 gr. yaprak
1 limon
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
4-5 dal nane
Yenibahar, Karabiber, Seker, Tuz
   

Hazırlanışı: Yapraklari sicak suda 5 dakika bekletin, avuç içiyle iyice sikip süzün, tek tek ayirip, saplarini koparin. Zeytinyaginin yarisini bir tencereye alip kizdirin, üzerine çam fistigini ekleyin, birkaç dakika kavurun. Soganlari ince kiyip, çam fistiklarinin üzerine ekleyin. Soganlar iyice pembelesinceye kadar kavurun, pirinci ekleyip birkaç kez çevirin, üzerine su ve kus üzümünü ilave edin. Karabiber, seker, tuz ve yenibahari ekledikten sonra iyice karistirin. 5 dakika kadar kaynatin. Tencerenin altini kapadiktan sonra ince kiyilmis maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyip, iyice karistirin. Iç alindiktan sonra, yapraklara sarin. Havucu ve limonu dilimleyin. Tencerenin dibine artan yapraklari yerlestirin, üzerine yagli kagit koyun ve havuçlari, üstüne dolmalari, üste limonlari dizin. En üste bir kapak kapatin, 1,5 su bardagi su ve kalan zeytinyagini üzerinde gezdirip 20 dakika pisirin. Soguduktan sonra servis yapin.

Zeytinyağlı Havuç

Malzemeler
2 orta boy Sogan
5 dis Sarmisak
9 orta boy 1 kg Havuç
3-4 dal Maydanoz
2 yemek kasigi 15 gram Pirinç
8 yemek kasigi 80 gram
Zeytinyagi
1 1/2 tatli kasigi Tuz
1 tatli kasigi Seker
1 su bardagi Su
   

Hazırlanışı: Sogani ve sarmisagi soyun, sogani yarim daire seklinde ince ince dograyin sarmisagi ise ince kiyin. Tencereye zeytin yagi ve ve dogranis sogani koyun. Kapagi kapatarak kisik ateste 4-5 dakika kavurun. Ince dogranmis sarmisak, tuz, seker ve suyu soganlara ekleyin ve kaynamaya birakin. Havucusoyun ve 1 santimetre kalinlikta daire seklinde dograyin. Tencerede pismekte olan karisima ekleyin. Üzerine pirinci serpip kaynayinca atesi kisin. Havuç yumusayincaya kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin. Servis tabagina aldiginizda sogutun ve üzerine maydanoz yapraklarini serpistirirerek servis yapin.

Zeytinyağlı Karnabahar

Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
2 adet havuç
2 adet sogan
6 dis sarimsak
1/2 limon suyu
2 yemek kasigi pirinç
1/2 demet dereotu
1 yemek kasigi tuzot
1 çay bardagi zeytinyag
   

Hazırlanışı: Havuçlari kaziyip yuvarlak dilimler kesin. Sogani piyazlik dograyin. Zeytinyaginin yarisini tencereye alip kizdirin. Havuç, sogan ve sarimsaklari kavurun. Karnabaharlari çiçek çiçek ayirip tencereye yerlestirin. Üzerine pirinç ve tuzotu serpin. 1 çay bardagi kaynar su ilave edip yumusayincaya kadar pisirin. Kalan zeytinyagini çig olarak üzerine gezdirin. Limon suyunu ekleyin. Üzerine kiyilmis dereotu serpin. Soguyunca servis yapin.

Zeytinyağlı Kırmızıbiber Dolması

Malzemeler
4 adet kirmizibiber
1/2 çay bardagi zeytinyagi
1 adet sogan
1 çorba kasigi dolmalik fistik
1 çorba kasigi pirinç
1 çorba kasigi kus üzümü
1/2 çay kasigi salça
1 çay kasigi nane
3 dal maydanoz
1 tatli kasigi toz seker
1 adet limon suyu, tuz
   

Hazırlanışı: Kirmizi biberi ayiklayip yikayin. Zeytinyagini tencereye alin. Yemeklik dogranmis sogani, dolmalik fistikla beraber yagda kavurun. Pirinç ve kus üzümünü de ekleyip kavurun. Çok az su ekleyin. Kisik ateste pirinçler suyunu çekene kadar pisirin. Tencereyi ocaktan alinca tuz, nane ve ince kiyilmis maydanozu ekleyin. Hazirladiginiz harci, biberlerin içine doldurun. Tepsiye dizin. Üzerine toz seker ve limon suyu gezdirin. Su da ekleyip yaklasik 35 dakika kadar ocakta pisirin.

Zeytinyağlı Kuru Dolma

Malzemeler
1 kg kuru biber ve patlican
1,5 su bardagi pirinç
1 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi kirmizi biber
1 yemek kasigi nane
1 yemek kasigi biber salçasi
1 yemek kasigi domates salçasi
6-7 bas kuru sogan
1 su bardagi sivi yag
2,5 su bardagi su
   

Hazırlanışı: Soganlari dograyip zeytinyaginda kavurun. Domates, biber salçasi, karabiber, kirmizibiber ve nane ekleyip iyice kavurun. Pirinç ve tuz ilave edin. Birkaç kez karistirdiktan sonra 1 su bardagi kaynamis su ekleyip biraz demlendirin. Hazirladiginiz iç malzemeyi biber ve patlicanlara doldurun. Tencereye yerlestirip 1-1,5 su bardagi su ilave edin. Orta hararetli ateste 20 dakika pisirin.

Zeytinyağlı Lahana Dolması

Malzemeler
1 orta boy gevsek yaprakli lahana
2 su bardagi pirinç
1 su bardagi zeytinyag
1 çorba kasigi çam fistigi
2 çorba kasigi kus üzümü
1 çorba kasigi kuru nane
8-10 sogan
8-10 dal maydanoz
1 çay kasigi toz seker
1 çay kasigi tarçin
1 çay kasigi yenibahar
8-10 dal dereotu
1 tatli kasigi tuz
1 limon
   

Hazırlanışı: Tencereye incecik kiyilmis sogan, fistik, tuz ve yagi koyunuz. Hafif hararetli isida agzi kapali olarak 10 dakika pisiriniz. 3 su bardagi kaynar su, seker, kus üzümü ilave edip bir tasim kaynayinca ayiklanmis ve yikanmis pirinci içine saliniz. Bes dakika orta hararetli isida kaynatip isisini azaltarak 20-25 dakika pisiriniz. Kiyilmis maydanoz, dereotu, nane, tarçin, yenibahar ilave edip karistiriniz. Yapraklari haslayip istenilen büyüklükte kesiniz. Masa üzerine yayarak üzerine yeteri kadar iç koyup muntazam sariniz. Tencereye maydanoz ve dereotu saplari yerlestirip dolmalari diziniz. Üzerine suyunu döküp yarim limon sikiniz. Hafif hararetli isida suyunu çekip yumusayincaya kadar pisiriniz. Kabinda sogutup servis tabagina muntazam dizerek sekillendirilmis limon dilimleri ve maydanoz dallari ile süsleyiniz.

Zeytinyağlı Sebzeli Biber Yemeği

Malzemeler
1 adet patlican
3-4 adet kabak
2 adet kirmizi biber
1/2 Su bardağı zeytin yağı
1 adet sari biber
1 adet yesil biber (dolmalik)
  2 adet sogan
  4 orta boy domates
  3 dis sarmisak
  1 çay bardagi zeytinyag
  Tuz, karabiber
  1 adet kesme seker
  1/2 demet kiyilmis maydanoz
  1/2 demet feslegen
   

Hazırlanışı: Patlicanı alaca biciminde soyup 1 cm. kalinliginda halka seklinde dograyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Kabak ve biberleri halka seklinde dograyin. Soganlari kup seklinde kesin. Domateslerin kabuklarini soyup ufak ufak dograyin. Sarmisaklari da ayiklayip kucuk kucuk kesin. Bir tencerede zeytinyagini hafifce kizdirdiktan sonra suyunu iyice sikip kuruladiginiz patlican, kabak, biber, sogan ve sarmisagi ekleyip hafifce kavurun. Domates, tuz, karabiber ve sekeri ilave edip atesin altini hafifce kisarak sebzeler yumusayip yaginda kalana kadar pisirin. Eger suyu kalmamissa 1/2 cay bardagi ilik su ilave edebilirsiniz. Ocaktan indireceginize yakin maydanoz ve feslegeni de ilave edip 5 dakika daha pisirin. Zeytinyagli karisik sebzeli biber yemegini ilik veya soguk olarak servis yapabilirsiniz.

özer gıda ltd. şti sitesinden alınmıştır



Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

===================================================================================================================

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI

SİTEMİZE  Üye Olun Avantajlarımızdan,Süprizlerimizden Faydalanın.

 

BİLGİ VE SİPARISLERINIZ ICIN YAZIŞMA ADRESİMİZ

keskinlergenpa@gmail.com

Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR

Akhisar Vd. 548 000 42 27

0 236 412 61 62

KESKINLER GENPA ÇAGRI MERKEZI

0 532 265 89 00

===========================================================================================================================

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Recent Activity
Visit Your Group
Need traffic?

Drive customers

With search ads

on Yahoo!

Y! Messenger

All together now

Host a free online

conference on IM.

Yahoo! Groups

Auto Enthusiast Zone

Passionate about cars?

Check out the Auto Enthusiast Zone.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder