28 Ekim 2009 Çarşamba

[Dostluk Girdabi] - Uz. Dr. Ahmet LACİN 'in (İç Hastalıkları Uzmanı) Makalesi

 

zeytinyagi
 
Uz. Dr. Ahmet LACİN
( İç Hastalıkları Uzmanı)
 

Zeytinyağı sahip olduğu besin ve gıda değerleri ile insan sağlığını koruyan bir mucize

Mükemmeli soğuk sıkım tekniği ile üretilen ‚” Doğal Saf Sızma Zeytinyağı‚” dır. Tekli doymamış yağ asidi bulundurma özelliği sadece bu zeytinyağına mahsurdur.

İçerdiği antioksidanlar (oleuropein, polifenoller v.b) , doymamış yağ asitleri (oleik asit, linoleik asit, OMEGA 3, 6, 9), vitaminler (A, D, E, K) , mineraller (kalsiyum, fosfor, potasyum, kükürt, magnezyum, demir, bakır, manganez v.b.) ve daha pek çok doğal maddeler sayesinde; Kalp-Damar Hastalıkları (damar tıkanıklıklarını önlemede yardımcı olur, Kalbi korur, Damar sertliğini önler, Yüksek tansiyonu düşürür) ve Kansere karşı koruyucu etki gösterir. Sindirim sisteminin çalışmasını sağlar (gastrit, ülser, hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlığı önler). Hormon sentezine destek olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hücreleri yeniler. Yaşlanmayı geciktirir, unutkanlığı önler. Diyabet hastalarında kan şekerinde düşmeye yardımcı olur.

Kandaki kolesterol düzeyini dengeler. Bu konuda yapılan çalışmalarda, bir hafta boyunca her gün iki (2) yemek kaşığı Doğal Saf Sızma Zeytinyağını düzenli kullanan insanların kanında kolesterol seviyelerinde son derece olumlu sonuçlar elde edilmiştir. Ayrıca yüksek antioksidan seviyeleri de izlenmiştir.

İçerdiği Fenolik Bileşiklerin iltihap kurutucu özelliği bulunur.

Sindirim kolaylığı sağlar, Karındaki gaz ve şişkinliği önler. Kabızlığı, Basuru giderir. Bağırsakların daha iyi çalışmasına, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcıdır.

Anne sütünde de bulunan vitaminler ve linoleik asit içeriği ile zeytinyağı, Bebek ve çocuklarda beyin ve kemik gelişimini hızlandırır.. Anne karnında ve doğumdan sonra bebeğin beyninin, sinir sisteminin gelişimini de desteklediğinden, gebe ve emziren annelere özellikle yararlıdır. Zeytinyağı, anne sütündeki yağ asidi oranına benzer, dengeli doymamış bileşime sahiptir. İnsan vücudu tarafından üretilemeyen ve vücut için mutlaka gerekli olan bu temel yağ asitleri açısından, zeytinyağı yeterli bir kaynaktır. Anne sütüne yakın linoleik asit ihtiva eder. Yağsız inek sütüne zeytinyağı katıldığında anne sütü kadar doğal bir besin ve gıda özelliği kazanır.

Zeytinyağı içinde bulunan Oleuropeine adlı madde sayesinde hücreleri yenileyerek, kanser riskini %50‚Äô ye yakın azaltmaktadır. Baş ağrısına iyi gelir. Beyin harabiyetlerinde iyileştirici rol oynamaktadır.

Zeytinyağı gastrit asiditeyi azaltabilmektedir. Safra kesesinde taş oluşumunu önler. Karaciğer harabiyetlerinde iyileştirici rol oynamaktadır. Oruç tutanlar, sahurda bir çorba kaşığı zeytinyağı içerse safra kesesi ve bağırsakları rahatlatacaktır.

Kan plateletleri‚Äônin toplanmasına engel olarak kan pıhtılaşması riskini de yok eder. Böbrekleri çalıştırmada, taşları düşürmede, bağırsak kurtlarını düşürmede, karın ağrısında sıcak su ile içilmesi iyi gelir.

Felçte, fıtıkta, siyatikte, eklem ve bel ağrılarında, romatizmada, burkulma ve adale sertliği ve incinmelerinde iyi gelir.

Ağızda çalkalandığında, dişlerin beyazlatır, çürümelerini önler, diş etlerini korur.

Zeytinyağı sağlık ve güzellik kaynağıdır. Cilde ve saçlara çok faydalıdır. Cildi besler, korur ve yumuşatır, saçları parlatır. Saçları dökülenlere; zeytinyağı saç diplerine sürerek 1 saat bekletilip daha sonra yıkanması, arada bir tekrarlanması faydalıdır. Deri Hastalıklarında (egzama, çıban, sivilce, yara, kurdeşen, alerji ve bu gibi ) her gün zeytinyağı sürülürse faydalı olur. Cilde sürülünce, sivrisinekler ısırmazlar, ayrıca keneleri etkisiz hale getirir.

Kandaki toksinleri atar. Kilo verdirir. Sağlıklı zayıflatır. Cinsel gücü artırır. Doğal antibiyotiktir‚

Uzmanların çalışmalarından bazıları şöyledir: The Archives of Internal Medicine dergisinde yayınlanan bir çalışma, yüksek oranda zeytinyağı tüketen kadınların göğüs kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu göstermiştir.

New York‚Äôta Buffalo Üniversitesi araştırmacılarının yürüttüğü ayrı çalışmada ise, zeytinyağı gibi bitkisel yağlarda bulunan bir madde olan B-sitosterol‚Äôün prostat kanser hücrelerinin oluşumunu engellemede yardımcı olabildiğini kanıtlamıştır. Araştırmacılar B-sitosterol‚Äô ün hücrelerin bölünmemesi emrini veren hücre içi haberleşme sistemini güçlendirdiği, böylece hücre büyümesi kontrolsüz hale gelmeden kanserin engellenebileceği sonucuna varmışlardır.

Oxford Üniversitesi‚Äôndeki doktorlar tarafından yürütülen son araştırmada da, zeytinyağının bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu belirlenmiştir. Doktorlar zeytinyağının bağırsak kanserinin başlamasını engellemek için midedeki asitle tepkimeye girdiğini keşfetmişlerdir. Oxford araştırmacıları aynı zamanda zeytinyağının safra asidi miktarını azaltarak ve DAO(diamin oksidaz adlı enzim) seviyesini yükselterek, anormal hücre artışına ve kansere karşı koruyucu olduğunu keşfetmişlerdir.

Ayrıca araştırmacıların raporlarına göre bol miktarda zeytinyağı kullanan insanlarda, eklemlerdeki kronik bir hastalık olan romatizmal arterit ( eklem enfeksiyonu) geçirme riski azalmaktadır.

Harvard üniversitesi halk sağlığı okulu epidemiyoloji bölümü başkanı

Dr. Dimitrios Trichopoulos: Amerikalı kadınlar doymuş yağların yerine daha fazla zeytinyağı tüketmiş olsalardı göğüs kanseri riskinde %50 kadar azalma gerçekleşebilirdi.‚” Zeytinyağı bazı habis tümör türlerine karşı koruyucu bir etkiye sahiptir: prostat, göğüs, kolon, pullu hücre ve yemek borusu tümörleri .‚”

Sağlık ve beslenme konusunda önde gelen otoritelerden biri, CNN‚Äô in ödüllü muhabiri, The Food Pharmacy ( besin eczacılığı) ve Food-Your Miracle Medicinine ( Besin ‚ÄìMucize İlacınız) adlı kitapların yazarı ve uluslar arası bir köşe yazarı olan Jean Carper:‚” İtalyanlar tarafından yapılan yeni bir araştırmada zeytinyağının, LDL kolesterolünün atardamarları tıkama özelliği de dâhil olmak üzere bazı hastalık süreçleriyle savaşan‚ Antioksidanlar içerdiği bulunmuştur.‚”

Diyetisyen ve beslenme uzmanı, The Pyramid Cookbook: Pleasures of the Food Guide Pyramid(pramit yemek kitabı: besin rehberi piramidinin lezzetleri)adlı kitabın yazarı olan Pat Baird: zeytinyağının çok yönlülüğü‚ Uzun zamandır var olan zeytinyağı ve onun beden sağlığına olan faydası hakkında daha öğreneceğimiz çok şey var.‚”

Miami Üniversitesi Tıp Fakültesinden D. Peck : “zeytinyağının bağışıklık sistemini güçlendirdiği ortaya çıkarılmıştır‚‚” Milano Eczacılık Fakültesinden Bruno Berra:‚” ‚doğal sızma zeytinyağının küçük polar bileşenleri, LDL ‚Äònin oksidasyona olan direncini belirgin şekilde artırır.‚”

II. Federico Üniversitesi Dâhiliye ve Metabolizma Hastalıkları Bölümünden A.A. Rivellese, G. Riccardi ve M.Mancini : zeytinyağı insülin direncini engeller ve kandaki glikozun daha iyi kontrolünü sağlar.‚”

Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulundan Frank Sacks: zeytinyağı açısından zengin bir diyet, aşırı şişmanlığı kontrol altına almada ve tedavi etmede; düşük yağlı bir diyetten daha etkilidir. Ayrıca daha uzun süreli kilo kaybını sağlar .‚”

Doğal Saf Sızma Zeytinyağın da sağlık ve güzellik gizlidir. Düzenli şekilde kullanarak ( sabah, öğle, akşam yemeklerden yarım saat önce 1veya 2 çorba kaşığı içerek ve günde bir ılık duş aldıktan sonra vücudumuza sürüp, masaj yaparak ) daha sağlıklı bir hayata kavuşabiliriz‚

 

 

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

==================================================================

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI

SİTEMİZE  Üye Olun Avantajlarımızdan,Süprizlerimizden Faydalanın.

 

BİLGİ VE SİPARISLERINIZ ICIN YAZIŞMA ADRESİMİZ

keskinlergenpa@gmail.com

Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR

Akhisar Vd. 548 000 42 27

0 236 412 61 62

KESKINLER GENPA ÇAGRI MERKEZI

0 532 265 89 00

===========================================================================

HALDUN KESKIN SOGUK SIKIM SIZMA ZEYTINYAGI ve SABUNLARI
Türkiye'nin Zeytinyağcısıyız 

 

 

 

 


--
Bize göre dünyanın en güzel sızma zeytinyağını kullanmak,
Hiç bir  kimyasal madde  kullanılmadan, salatalarda kullanılan Sızma Zeytinyağından uretılen sabunlarımızı denemek,
Kendi üretimimiz doğal gıdaları tatmak,
Üyelerimize düzenlediğimiz kampanyalardan öncelikle faydalanmayı arzu ederseniz,
"KESKİNLERGENPA" gönderili sürpriz bir hediye paketi görmek sizi sevindirecekse,
www.keskinlergenpa.com 'a üye olunuz.
Önce siz duyun
Türkiye'nin Zeytinyağcısıyız

 

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Recent Activity
Visit Your Group
New business?

Get new customers.

List your web site

in Yahoo! Search.

Y! Messenger

All together now

Host a free online

conference on IM.

Yahoo! Groups

Auto Enthusiast Zone

Love cars? Check out the

Auto Enthusiast Zone

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder