PATATES ÇORBASI
Malzemeler:
* 2 adet orta boy patates
* 1 adet kuru soğan
* 8-10 su bardağı et suyu (ben 2 adet tavuk bulyon kullandım.)
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ)
* tuz
Üzerine:
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 2 çorba kaşığı margarin
Yapılışı :
1. Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
2. Tencereye sıcak etsuyu ilave edilir.
3. Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
4. Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir.
5. Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir.
6. Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Çakmak Dolması( Eskişehir)
Malzemeler:
* 6 kemer patlıcanı
* 500g kıyma
* 2 çorba kaşığı ince bulgur
* 1 orta boy soğan
* 2 domates
* 3 diş sarımsak
* 1,5 su bardağı yoğurt
* tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Patlıcanların iki ucunu keserek atın ve dört santimlik dilimler halinde doğrayın.
2. Her bir parçayı koparmadan ikiye yarın. Acısını atması için üzerlerine uz ve biraz su serpin, bie süzgeçe koyarak 15 dakika bekletin. Daha sonra yıkayın ve süzün.
3. Soğan ve domatesi rendeleyin. Bir kapta kıyma, bulgur, soğan, rendelenmiş domatesin yarısı, tuz ve karabiberi karıştırarak dolma içini hazırlayın.
4. Bu içi patlıcanların boşluklarına sıkıştırarak doldurun.
5. Dolmaları tek sıra halinde bir tencereye dizin. Üzerilerine kalan rendelenmiş domatesi yayın. Yarılarına kadar su koyun. Bir taşım kaynatarak ateşi kısın. Kapağını kapayın, yaklaşık 30-35 dakika pişirmeye bırakın.
6. Sarımsakları dövün, çırparak yoğurtla karıştırın.
7. Dolmaları, yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun.
* 2 adet orta boy patates
* 1 adet kuru soğan
* 8-10 su bardağı et suyu (ben 2 adet tavuk bulyon kullandım.)
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ)
* tuz
Üzerine:
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 2 çorba kaşığı margarin
Yapılışı :
1. Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
2. Tencereye sıcak etsuyu ilave edilir.
3. Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
4. Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir.
5. Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir.
6. Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Çakmak Dolması( Eskişehir)
Malzemeler:
* 6 kemer patlıcanı
* 500g kıyma
* 2 çorba kaşığı ince bulgur
* 1 orta boy soğan
* 2 domates
* 3 diş sarımsak
* 1,5 su bardağı yoğurt
* tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Patlıcanların iki ucunu keserek atın ve dört santimlik dilimler halinde doğrayın.
2. Her bir parçayı koparmadan ikiye yarın. Acısını atması için üzerlerine uz ve biraz su serpin, bie süzgeçe koyarak 15 dakika bekletin. Daha sonra yıkayın ve süzün.
3. Soğan ve domatesi rendeleyin. Bir kapta kıyma, bulgur, soğan, rendelenmiş domatesin yarısı, tuz ve karabiberi karıştırarak dolma içini hazırlayın.
4. Bu içi patlıcanların boşluklarına sıkıştırarak doldurun.
5. Dolmaları tek sıra halinde bir tencereye dizin. Üzerilerine kalan rendelenmiş domatesi yayın. Yarılarına kadar su koyun. Bir taşım kaynatarak ateşi kısın. Kapağını kapayın, yaklaşık 30-35 dakika pişirmeye bırakın.
6. Sarımsakları dövün, çırparak yoğurtla karıştırın.
7. Dolmaları, yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Saygılarımızla
Gülümser & Haldun Keskin
TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI
__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.
__,_._,___
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder