26 Ağustos 2009 Çarşamba

[Dostluk Girdabi] - ÖNLEDİKLERİ

 


Zeytinyağı ve Sağlığımız

Kanser önleyici etkisi vardır.

İçindeki Oleiprine adlı madde sayesinde hücreleri yenileyerek kansere karşı hücreleri korur. Oxford Universitesinden Dr.Micheal Goldacre ve ekibi zeytinyağının Kolon kanserine karşı ilaç olarak kullanılabileceğini bildirmektedir. Et ve balığın hastalığın tekrarlanmasında pozitif etkisi olurken, zeytinyağının negatif etki yaptığı belirlenmiştir.

Dünyanın en önemli kanser ilacı köpek balığı kıkırdağındaki squalene adlı maddedir. Squalene sızma zeytinyağında bol miktarda bulunur. Günde 100 cl . zeytinyağı tüketilirse, köpekbalığı kıkırdağından alınacak kadar sgualene alınır. Zeytinyağı kanser riskini % 50'ye yakın azaltır. Ancak soya, mısır, ayçiçek yağları ve hayvani yağlar (tereyağ vb.) kanser riskini yüzde 69 yükseltir.


Deri kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Japonya’da yapılan bir araştırmaya göre, güneşlendikten sonra vücüda sürülen yüksek kaliteli naturel zeytinyağı tümör oluşum riskini azalttığı için deri kanserine karşı koruyucu etki sağlamaya yardımcı olur.


Kalp ve damar hastalığı riskini azaltır.

Hayvansal yağların aksine, kalp ve damar hastalıklarının ana risk faktörü olan kolesterolü dengeleyerek, damar tıkanıklıklarını önler ve kalp krizi riskini azaltır. Kan plateletlerinin toplanmasını engelleyerek, kan pıhtılaşması riskini de yok eder.


İyi kolesterolü (HDL) yükseltirken kötü kolesterolü (LDL) düşürür.

Tekli doymamış yağ asidi (oleik) içeriği fazla olduğu için, ayçiçek ve mısırözü yağı gibi (çoklu doymamış yağ asidi içeriği yüksek) yağların aksine, HDL seviyesini düşürmediği belirlenmiştir. Kolesterol içermez.


Tansiyon düşürücü etkisi vardır.

İtalya Naples Üniversitesinden Dr.L.Aldo Ferrara’nın bir çalışmasında; yüksek tansiyon problemi olan ve sürekli ilaç kullanan hastaların günlük 40 gr. sızma zeytinyağı tükettiklerinde, yüksek tansiyon ilaç dozlarının yaklaşık %50 oranında azaldığını tespit etmiştir. 1 yıl süren çalışmada, ayçiçek yağı ile bu oranın %4'de kaldığı belirlenmiştir.


Sindirimi hızlandırıp, sindirim kolaylığı sağlar.

Yağların içinde hazmedilmesi en kolay ve bağırsaklar tarafından en iyi emilen yağdır. Besinlerin bağırsaklar tarafından çok daha iyi emilmesini sağlayarak bağırsakların çalışmasını düzenler. Bağırsaklardan yiyecek geçişini kolaylaştırmak suretiyle konstipasyona engel olur.


Bağırsak tembelliğini yok ederek, basit kronik kabızlığa iyi gelir.

Kabızlığı önleyerek bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar.


Karaciğeri ve  safra için olumlu etkileri bulunur.

Hazmı kolaylaştırır. Safra kesesi tembelliği ve sindirim güçlüğü gibi sağlık sorunları yok eder. Sindirim için gerekli enzimlerin üretilmesini sağlayarak, safra taşı oluşum riskini azaltır ve taşların erimesine yardımcı olur. Dalakta taş oluşumunu önler. Sarılığa ve karaciğer sancılarına iyi gelir. Kandaki zararlı maddelerin temizlenmesini ve karaciğerin daha iyi çalışmasını sağlıyor.


Gastirit ve ülsere karşı doğal bir koruyucudur.

Mideyi çepeçevre koruyucu bir tabakayla sararak mide iç zarını korur. Gastrik asiditeyi azaltabilmektedir. Tahriş giderici etkileri ülsere karşı koruma sağlar.


İlaçların bileşiminde kullanılan doğal maddelerdendir.

En yoğun içerdiği yağ asidi olan oleik asit (%83), ilaç sanayinde de kullanılır. Beyindeki “Myelin” adli beyaz maddenin yok olmasına bağlı Bir beyin hastalığında kullanılan bu ilaca "Lorenzo'nun yağı" adı verilmektedir.


Çocukların kemik ve beyin gelişimine katkıda bulunur.

Anne sütüne yakın miktarda oleik asit içerir. Doğum öncesi ve sonrasında bebek beyni ve sinir sisteminin doğal gelişimine faydalıdır. Bu sebepten, uzmanlarca, annelere önerilen tek yağdır. Çocukların kemiklerini güçlendirirken, çocukları raşitizmden korur. Siyatik, mafsal ağrılarına iyi gelir; zeytinyağı tortusu sürülür.


Eklem enfeksiyonu önler, kemik gelişimine faydalıdır.

Yoğun olarak içerdiği E vitamini ve anne sütünde de bulunan Oleik asit içeriği ile kalsiyum kaybını önleyerek kemikleri güçlendirir. Kemik gelişimini hızlandırır.


Yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır

Çoklu doymamış yağların aksine, hem beyin fonksiyonları hem de doku ve organlar üzerindeki yaşlanma etkilerini geciktirir.  E vitamini ve sayısız antioksidan içeriğiyle, besinlerle gelen “serbest radikal” denilen zararlı maddelerin vücutta neden olduğu tahribatı önler; hücreleri yeniler, doku ile organların yaşlanmasını ve kemiklerin zayıflamasını geciktirir.


Diş etlerini güçlendirmeye ve dişleri beyazlatmaya yarar.

Günde en az 1 kere, ağızda çalkalandığında dişleri korur ve çürükleri önlemeye yarar.


Antiseptik özelliği vardır.

Merhem olarak da kullanılan zeytinyağı; tahrişin neden olduğu acı ile yanmayı giderici ve yumuşatıcı özellikleri olan losyondurda. Derinin foliküllerine girebildiği için, gerek iç gerekse dış dokuların yara veya iritasyonunda ve enfeksiyonlara karşı faydalıdır.


Saç ve cilde parlaklık kazandırır.

Sindirim kolaylaştırıcı ve bağırsak yatıştırıcı etkisiyle cilde parlaklık kazandırır. Cildi korur ve besler. Cansız saçların kuvvetlenmesini ve parlamasını sağlar.


Unutkanlığı önler.

Akdeniz ülkelerinde yaşayan ve zeytinyağı ağırlıklı beslenen grupların 65 yaş üzeri yetişkinlerinde hatırlama oranının diğer ülkelerdeki yaşıtlarına göre çok daha fazla olduğu saptanmıştır.


Kireçlenmeyi önlemede büyük rol oynar.

Kireçlenmeyi önlemeye yardımcı olan başta kalsiyum ve diğer bazı minerallerin etkilerini arttırır.


Ciltteki radyasyona karşı tam bir koruma sağlar.

Ciltlerine radyasyon verilmeden önce zeytinyağı sürülen hamsterlarda, zeytinyağının radyasyona karşı kesin ve tam bir koruyucu madde olduğu saptanmıştır.


Sağlıklı lipid düşürücü diyete yararlı katkıda bulunur.

Kan şekeri seviyesinin kontrol edilmesine yardımcı olur.

Ayrıca şeker hastalığını sebep olduğu bazı rahatsızlıkları önlemeye yardımcı olur.
 

KIZARTMALAR DA, KEKLER DE, BÖREKLER DE, YEMEKLER DE, SALATALAR DA
ORİJİNALİ,SAĞLIKLI OLANI ZEYTİNYAĞI VARKEN, REKLAMLARDA ÇIKAN

SAĞLIKLIYMIŞ GİBİ GÖSTERİLEN MARGARINLERE KANMAYINIZ.

 

SİTEMİZDE YENİ REYON AÇILDI…

 

"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyaği yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir... Zeytinyaği bizim için bir gelenektir..."

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

www.keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI

İlgi ve ihtiyaç duyan arkadaşlara yönlendirebilirseniz

"Üreticiden Tüketiciye" zincirine katkınız olacaktır.

Bilinçli tüketici ucuz değil kaliteli ürünü tercih eder.

 

BİLGİ VE SİPARISLERINIZ ICIN YAZIŞMA ADRESİMİZ

keskinlergenpa@gmail.com

 

Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR

Akhisar Vd. 548 000 42 27

0 236 412 61 62

--
UYARI: Bu mesaj ve ekleri mesajda gonderildigi belirtilen kisi/kisilere ozeldir ve gizlidir.Dogru aliciya ulasmamis olmasi halinde, bu mesajin baska bir aliciya yonlendirilmesi, kopyalanmasi veya kullanilmasi yasaktir. Bu e-posta mesaji, hic bir sekilde, herhangi bir amac icin cogaltilamaz, yayinlanamaz ve para karsiligi satilamaz. Sirketimiz mesajin ve bilgilerinin size degisiklige ugrayarak veya gec ulasmasindan, butunlugunun ve gizliliginin korunamamasindan, virus icermesinden ve bilgisayar sisteminize verebilecegi herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz.

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Recent Activity
Visit Your Group
New web site?

Drive traffic now.

Get your business

on Yahoo! search.

Y! Groups blog

the best source

for the latest

scoop on Groups.

Yahoo! Groups

Mom Power

Find wholesome recipes

and more. Go Moms Go!

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder