25 Kasım 2009 Çarşamba

[Dostluk Girdabi] - Et pişirmenin püf noktaları

 

Et pişirmenin püf noktaları

Önce dana etinin kısımlarına  ve kullanım alanlarına kısaca göz atalım:

 

  • Kontrfile: Yumuşaktır, ızgara için uygundur.
  • Bonfile: Yumuşaktır, ızgara için uygundur.
  • Nuar: Orta sertliktedir, haşlama yapmaya uygundur.
  • Kontrnuar: Orta sertliktedir, haşlama yapmaya uygundur
  • Sokum: Kuşbaşı olarak kullanılır.
  • Tranç: Kuşbaşı olarak kullanılır.-kuşbaşı
  • Yumurta: Kuşbaşı olarak kullanılır.
  • Antrikot: Yumuşaktır, ızgara için uygundur.
  • Bodigo: Orta sertliktedir, haşlama yapmaya uygundur -haşlamalık
  • Döş: En sert kısımlardandır, kıymalık olarak kullanılır.
  • Pençeta: En sert kısımlardandır, kıymalık olarak kullanılır.
  • Kürek: En sert kısımlardandır, kıymalık olarak kullanılır.
  • Gerdan: En sert kısımlardandır, kıymalık olarak kullanılır.

 

Başlıca Et yemekleri

 

Dana eti çok sayıda yemeğin hazırlanmasında ana malzeme olarak kullanılır, bu yemeklerden bazıları: Haşlama et (yahni) , kızartma (kavurma), köfte, döner, şiş kebap ve diğer kebaplar, biftek (ızgara veya salçalı yemek), tas kebabı veya et soteler, kıymalı yemekler, etli sebze yemekleri, sebzeli türlüler, kıymalı dolmalardır.

 

 

Et Seçimi ve Miktar Belirleme

 

Hangi yemeği yapacağınıza önceden karar verin. Buna göre alışverişe çıktığınızda etin hangi kısmından alacağınızdan emin olun. Eti mümkünse pişirmeden bir gün önce satın alın, bir gün sosta dinlendirmeniz gereken yemekler için bu en idealidir. Derin dondurucuda uzun süre bekleyen et yeni alındığı gibi lezzetli olmaz. Bunu da lütfen göz önünde bulundurun.

Kırmızı etin fazla tüketilmesi özellikle belirli bir yaşın üstündeki bireylerde Trigliserit ve LDL (kötü huylu kolesterol) düzeylerinin yükselmesine neden olur. Bu nedenle haftada 1–2 kez kırmızı et tüketmeye gayret edin. Bir kişi için etin porsiyonu en fazla 150 gr olmalıdır. Bu miktar piştikten sonra 100–120 gr olmaktadır. Ağır işte çalışanlar, sporcular ve ergenlik çağındaki çocuklar için etin porsiyon miktarı 200–250 gr olabilir.

 

Et pişirirken

 

Etin içinde doymuş yağlar bulunur, bu nedenle pişirirken ayrıca yağ ilave etmemeye özen gösterin. Eti önceden terbiyelemeniz daha yumuşak olmasını ve lezzetli olmasını sağlar.

Eti terbiyelerken kuru soğan ve sarımsaktan, baharatlardan, taze kekik ve defne yaprağından, yoğurt ve zeytin yağından yararlanabilirsiniz.

Etin terbiyelendikten sonra en az 4 saat buzdolabında dinlendirilmesi lezzetini arttırır ve daha kolay pişmesini sağlar.

Eti pişirirken düdüklü tencere kullanırsanız zaman tasarrufu sağlamış olursunuz. Ayrıca besin değeri kaybını da en aza indirmiş olursunuz.

 
Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

G.D.O. SUZ ÜRÜNLER www.keskinlergenpa.com da PESIN FIYATINA  BONUS VE WORLD KARTA  3 TAKSIT

==================================================================

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI
 

SİTEMİZE  Üye Olun Avantajlarımızdan,Süprizlerimizden Faydalanın.

 

BİLGİ VE SİPARISLERINIZ ICIN YAZIŞMA ADRESİMİZ

keskinlergenpa@gmail.com

Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR

Akhisar Vd. 548 000 42 27

0 236 412 61 62

KESKINLER GENPA ÇAGRI MERKEZI

0 532 265 89 00

===========================================================================

HALDUN KESKIN SOGUK SIKIM SIZMA ZEYTINYAGI ve SABUNLARI
"GDO'suz Sızma Zeytinyağı sağlık ve güzellik katar."

Türkiye'nin Zeytinyağcısıyız  

"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyaği yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir... Zeytinyaği bizim için  bir gelenektir..."


--
Bize göre dünyanın en güzel sızma zeytinyağını kullanmak,
Hiç bir  kimyasal madde  kullanılmadan, salatalarda kullanılan Sızma Zeytinyağından uretılen sabunlarımızı denemek,
Kendi üretimimiz doğal gıdaları tatmak,
Üyelerimize düzenlediğimiz kampanyalardan öncelikle faydalanmayı arzu ederseniz,
www.keskinlergenpa.com 'a üye olunuz.
Önce siz duyun
Türkiye'nin Zeytinyağcısıyız

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder