4 Nisan 2010 Pazar

[Dostluk Girdabi] - Sarıgül'e destek Gülen cemaatini böldü FUAT DOĞANSOY -ANFÖzel / 08:11 / 01 Şubat 2010 HABER MERKEZİ

 

 

Sarıgül'e destek Gülen cemaatini böldü

FUAT DOĞANSOY -ANF
Özel / 08:11 / 01 Şubat 2010
HABER MERKEZİ - 'Türkiye Değişim Hareketi’nin lideri Mustafa Sarıgül’ün bir süre önce Amerika’da görüştüğü Fethullah Gülen’den tam destek aldığı öğrenildi. Ancak cemaatin önemli isimlerinden Hüseyin Gülerce ile Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın Sarıgül’e mesafeli olduğu belirtiliyor.

ANF’ye bilgi veren Mustafa Sarıgül’e yakın kaynaklar, Gülen cemaatiyle Sarıgül’ün görüşmelerinin sürdüğünü söylediler. İddialara göre Gülen-Sarıgül görüşmesini ayarlayan kişinin de Başbakan Erdoğan’ın eski danışmanı Cüneyt Zapsu.

Türkiye siyasal yapısına sahip olduğu ekonomik ve kitle gücüyle müdahalelerde bulunan Fethullah Gülen’in Sarıgül’ü desteklemesi cemaatin iki önemli ismince tepkiyle karşılandı.

GÜLERCE VE DUMANLI KARŞI ÇIKTI

Cemaatin geleneksel kanadını temsil eden Hüseyin Gülerce ile yenilikçi kesimin önde gelen isimlerinden Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, THD lideri Sarıgül’ün desteklenmenin cemaati olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyor. Bu iki isim, Sarıgül’ün yolsuzluklarını tepkilerin merkezine koyarak ‘desteklemeyelim’ diyorlar. Ancak asıl rahatsızlıkları Sarıgül’ün tutarlı bir siyasi geçmişinin olmayışı ve yanında yer alan bazı siyasetçilerin geçmişte cemaat karşıtı radikal söylemleri.

Fakat bu eleştirilere rağmen Fethullah Gülen, Türkiye Değişim Hareketi’nin sınırsız bir şekilde desteklenmesine karar verdi. Gülen’in kesin kararını açıklamasıyla birlikte Dumanlı ile Gülerce eleştirilerini geri çektiler ve Sarıgül’le görüşmeler yaparak, hareketin geleceği hakkında bazı kararlara ulaştıkları belirtiliyor.

CEMAAT KURUMSALLIK PEŞİNDE

Gülen’in, bu çıkışıyla Ergenekon operasyonu ve yargı reformuna sert direniş gösteren CHP’nin oylarını parçalamak olsa da, asıl sebep ‘irticacı tehdit’ söyleminin merkezinden çıkmak istiyor. Cemaat artık bir ‘tehdit’ değil, kurumsal kimliğinin tanınmasını hedefliyor. Bunun içinde Gülen, Sarıgül’ü desteklemekle bu söyleminin terk edileceğini, ya da yumuşatılacağını düşünüyor.

Ergenekon operasyonu ve darbe belgelerini basına sızdırmakla ismi sürekli gündeme gelen cemaatin önde gelen isimleri Gülerce ile Dumanlı’nın Sarıgül’ün ne kadar başarılı olacağı konusunda tereddütleri olduğunu ifade ediliyor.

ALEVİLERİN BİR KISMI SARIGÜL'Ü DESTEKLİYOR

Mustafa Sarıgül’ün Şişli belediye başkanlığı yaptığı zaman Alevi kurum ve kuruluşlarına maddi ve manevi yardımlar yaparak kendine bir Alevi tabanı da oluşturdu. İşin ilginç yanı da bu taban Alevilerin en diri kesimi. AKP ve Gülen cemaatinin desteğiyle önemli aktör haline getirilen Sarıgül’ün desteklenmesi diğer bir nedeni de Aleviler oyları oluyor.

Ufuk Uras'ın başını çektiği yeni sol oluşumun içinde ABF başkanı Ali Balkız ve bir grup Alevinin yer alması ABF içindeki Sarıgül’cülerin tepkisini çekmişti. Alevi hareketi içindeki ayrışmanın önümüzdeki süreçte daha keskinleşmesi bekleniyor. Ancak Sarıgül’ün Alevi kitlesinin bir kısmı için ciddi bir çekim merkezi oluşturduğunu söylemek mümkün.

Nitekim kısa bir süre önce Ali Balkız Sarıgül'ün öncülük ettiği değişim hareketiyle yollarının kesişmesinin söz konusu olmadığını belirterek “Sarıgül hareketi kendinden menkul bir hareket, Fethullah Gülen solcusu’’ olmakla eleştirmişti.

ANF NEWS AGENCY


__._,_.___
Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
MARKETPLACE

Do More for Dogs Group. Connect with other dog owners who do more.


Welcome to Mom Connection! Share stories, news and more with moms like you.


Hobbies & Activities Zone: Find others who share your passions! Explore new interests.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder