16 Ekim 2010 Cumartesi

[Dostluk Girdabi] - Aile İmamlığı

 

Aile İmamlığı

21 Eylül 2010 Salı 20:06

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı "aile imamlığı" projesi, Ankara'da da uygulanmaya başlandı. Diyanet, Ankara'da ilk olarak Çankaya, Keçiören ve Beypazarı'ndaki camilerde uygulanan...

 

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı "aile imamlığı" projesi, Ankara'da da uygulanmaya başlandı. Diyanet, Ankara'da ilk olarak Çankaya, Keçiören ve Beypazarı'ndaki camilerde uygulanan projenin kapsamına ilişkin, "imamların sadece namaz kıldırmayacağını, bulundukları mahallede sorunları dinleyeceğini" söylüyor. Ancak bu uygulama, devletin Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla halkı etkileyeceği yönünde de algı yarattı.

İMAMLARIN YENİ GÖREVLERİ!

İmamların görevlerini artıran devlet, mahalledeki sorunlara imamların müdahale edebilmesinin önünü açan, "aile-mahalle imamlığı" uygulamasına başladı. Ankara'da da uygulamaya geçen proje için Ankara Müftüsü Hakkı Özer, imamların artık sadece camilerde değil, bulundukları bölgede daha sosyal olacaklarını söyledi. Özer, "Ankara, Türkiye'nin başkenti olması sebebiyle daha önemli bir konumda. Bu projeyle de imamlar ile halk arasında güzel bir bağ kurulmuş olacak" diye konuştu. Özer, şu bilgileri verdi: "İmamlar artık sadece camilerinde olmayacak. Bu projeyle halkın arasına katılacak. Allah'ın evine gelen vatandaşın ayağına imam da gidecek." şeklinde konuştu. Özer, projenin diğer kısımlarını da şöyle özetledi: "Mahalle imamız ev ve esnaf ziyaretleri yapacak. Çeşitli sosyal projeler hazırlayıp uygulayacak. Kendini geliştirmek için konferanslara katılacak. Kültürel programlar hazırlanacak. Hatta gerektiğinde piknik organizasyonları yapılacak. Özellikle köylerde imamlarımız gerektiğinde sağlık taraması için Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek destek isteyecek. Köy odaları ve kahvelerinde toplantılar yapacak. Ağaçlandırma faaliyetlerinde bulunacak."

Sosyal Açılımlı Din Hizmetleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'nca geliştirilen "mahalle imamlığı", mart ayından itibaren yapılan kurum içi toplantılarla da resmi olarak başladı. Ankara ile birlikte Tekirdağ, Karabük, Elazığ ve Amasya'da da projenin pilot uygulamasına başlandı.

Uygulamaya geçmekle görevlendirilen Çankaya İlker Selimiye camisinin imamlarından Şahin Atcı, mahallesinde toplantılar düzenlemeye başladı. Atcı'nın, mahalledeki vatandaşları ziyaret ederek tanışıp sorunlarını dinlediği ve arından edindiği bilgileri not alarak Çankaya İlçe Müftülüğü ile paylaştığı bildirildi. İmamlara, mahalledeki çocuklara yönelik de yetkiler verilecek; onlarla yakından ilgilenmeleri istenecek.

AMAÇ MASUM MU?

Ancak Türkiye'deki geleneğe göre, dini bir sorunun yanıtını merek eden kimseler, doğrudan imamların veya müftülüğün yolunu zaten tutuyorlar. Bu bakımdan, imamların tek tek ev ve esnaf ziyaretlerinde bulunması, mahallede toplantılar düzenlemesi, mahallenin çocuklarından sorumlu olmaları gibi girişimler, önümüzdeki günlerde tepki toplayacağa benziyor. Zira, imamlar mahallelerden edindikleri bilgileri il veya ilçe müftülükleriyle paylaşacaklar. Bu durum, devletin imamlar aracılığıyla her türlü bilgiyi toplamayı hedeflemesi olarak görüşüyor. Diğer yandan da, devletin halkı dini kullanarak etkilemeye ve yönlendirmeye girişmiş olabileceği dillendirilen ihtimaller arasında.

ANF NEWS AGENCY

 


--

__._,_.___
Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
MARKETPLACE

Hobbies & Activities Zone: Find others who share your passions! Explore new interests.


Get great advice about dogs and cats. Visit the Dog & Cat Answers Center.


Stay on top of your group activity without leaving the page you're on - Get the Yahoo! Toolbar now.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder