18 Ekim 2010 Pazartesi

[Dostluk Girdabi] - TÜKETTİĞİNİZİ ZEYTİNYAĞININ VE ZEYTİNİN MERKEZİ AKHİSAR'DIR

 

Üretim Akhisar, etiket Gemlik

Marka kent akhisarTütünden vazgeçen Akhisar zeytinle adından sözettirmeye başladı. İlçe, Türkiye’nin sofralık zeytin üretiminin büyük bölümünü karşılıyor. Yıllık 100 milyon dolar olan sofralık zeytin ihracatının 14 milyon doları Akhisar’dan yapılırken ilçe, sofralık zeytinde marka şehir olmak için iki yıldır yoğun bir çalışma sürdürüyor.

İŞTE BAŞKANIN DİR İSYANI

Birkaç yıl öncesine kadar tütün tarımıyla anılan Akhisar’da kayıtlı 12 milyon zeytin ağacı bulunuyor. Tarlalarıyla zeytin denizini andıran ilçe, İspanya’nın Endülüs bölgesine benzetiliyor. Geçen yıl 200 bin ton olan ilçenin sofralık zeytin üretimi, yok sezonu olmasının etkisiyle bu yıl 70 bin ton olacağı tahmin ediliyorken, 245 sofralık zeytin işletmesi, 35 zeytinyağı fabrikasına ev sahipliği yapan ilçeden 42 ülkeye ihracat yapılıyor.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Demirci, zeytin konusunda marka şehir olma çabası içinde olduklarını söyledi. Demirci, Akhisar’da üretilen zeytin ve zeytinyağının başka bölgenin ürünüymüş gibi satıldığına dikkat çekiyor. Örnek olarak ‘Gemlik’ türü sofralık zeytini veren Demirci, “Zeytinyağı dendiği zaman insanların aklına Ege Bölgesi’nin kuzeyindeki bir ilçe geliyor. Sofralık zeytinde ise Marmara’da bir bölge akla geliyor. Gerçek olan ise bizim burada ürettiğimiz ürünü orada paketleyip satıyorlar. Türkiye zeytincilikte Akhisar’ı tanımıyor. Yurtdışında daha çok tanınıyoruz.” dedi.
 

Sormak istediklerinizi, almak istediğiniz desteği  keskinlergenpa@gmail.com ‘a  yazabilirsiniz.

 

Saygılarımızla

Haldun Keskin

 Sağlıklı Yaşam Danışmanı

 

www.keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN TAS SISTEM SIZZZMA ZEYTINYAGI SITESI

KREDİ KARTI / BANKA HAVALESİ / KAPIDA ÖDEME / POSTA ÇEKİ / ZEYTİNYAĞINDA KARGO ÜCRETİ YOK

TELE SİPARİŞ : 0236 412 61 62 veya 0532 265 89 00   sipariş hattımızı arayabilir, siparişinizi telefonla bana veya eşime verebilirsiniz.

 

"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyaği yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir... Zeytinyaği bizim için  bir gelenektir..."

 
 

__._,_.___
Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder