31 Temmuz 2009 Cuma

[Dostluk Girdabi] - En ucuz sigaranın paketi 8 TL olacak

 



En ucuz sigaranın paketi 8 TL olacak

Sol Gazetesi - 30.07.2009 - 18:35

Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, sigara fiyatlarını AB ülkelerine göre ayarlayacak. Bir paket sigara fiyatının 10 TL’yi bulması bekleniyor.

Star gazetesinde yer alan habere göre Sağlık ve Maliye Bakanlıkları, AB ülkelerindeki ortalamayı yakalamak için sigara fiyatlarını 10 TL’ye çıkarmayı planlıyor. Yeni fiyatlardan satılacak her bir paket için 1 TL, Sağlık Bakanlığı’na aktarılacak.

Plana göre şu anda piyasada fiyatı 2.5-3.5 TL arasında olan sigaralara yüzde 75’e varan oranda zam yapılacak. Her pakete Sağlık Bakanlığı’na gidecek 1 TL'nin de eklenmesiyle en ucuz sigaraların fiyatı 7-8 TL’yi bulacak.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Tütünle Mücadele Türkiye Sorumlusu Toker Ergüder, Dünya Sağlık Örgütü olarak, bu projeyi Sağlık Bakanlığı’na sunduklarını söyledi. Ergüder, “Sigaraya yapılan zamların, sigarayı bırakma kararı üzerinde önemli etkileri var. Araştırmalarımıza göre sigaraya yapılan yüzde 10 oranındaki zam, yetişkin tiryakilerde yüzde 4, gençlerde ise yüzde 8’e varan oranlarda sigarayı bıraktırıyor” dedi.

Ergüder, kapalı alanlardaki sigara yasağının sigarayı bırakma konusunda önemli neticeler vereceğini savunarak “Yapılan en son çalışmada 2008 yılında sigarayı bırakanların oranı yüzde 7’ye çıktı. Son uygulamayla birlikte Türkiye’de her yıl sigara içenlerin oranında yüzde 2-3 oranında azalma bekliyoruz. Türkiye’de 17 milyon kişi sigara içiyor, yüzde 7’si, yaklaşık 1 milyon kişi son bir yılda sigarayı bırakmış” diye konuştu.

Hedefte ucuz markalar var
Toker Ergüder, sigara fiyatlarına yapılan düşük oranlı zamların, 2.5- 3 TL bandındaki çok tüketilen sigara markalarına sınırlı olarak yansıdığını belirterek ‘Tiryakilerin çoğunluğu ucuz sigaraları tüketiyor. Bizim hedef kitlemiz de bu ucuz sigara tüketenler. Ayrıca, pahalı sigara tüketenler, gelen zamdan ekonomik olarak durumları iyi olduğu için etkilenmiyor’ dedi. Bu artışın, pahalı sigara üreten tekellerin de işine gelmesi bekleniyor.

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder