20 Temmuz 2009 Pazartesi

[Dostluk Girdabi] - Msn de sahte kamerayla istediginiz görüntü ve video yu karşıya izlettirebilirsiniz

 

MSN DE SAHTE KAMERA İLE İSTEDİGİNİZ GÖRÜNTÜYÜ KARŞIYA SEYRETTİREBİLİRSİNİZ.

Merhaba arkadaşlar,

Size split camera dan, kısa adıyla splitcam dan bahsedecegim. Splitcam ismi aynen şöyle açıklanabilir: Video kaynağındaki görüntü akışını paylaştırır (herhangi bir video açtığınızda bunu karşıya izlettirebilirsiniz). Şimdi programın açıklamasını yapacağım ama önce kısa bir uyarı yapayım. Bu programı ard niyetli kişiler sürekli kullanmaktadır. Karşılaştığım bir şeyden bahsedeyim. Birisi beni msn sine ekliyor, sonra bana kamera açıyor. Bakıyorsunuz ki bir kız var karşınızda. Msn de eğlenelim deyip kontor v.s talep ediyor. Bunu programı bilmeyen bir çok kişi bu oyuna düşüyor. Bu şekilde durumlarla karşılaşırsanız karşıdakinin gerçek olup olmadığını test edin. Karşıdakine el sallayın falan demeyin. Genellikle o görüntüye el sallatmak kolaydır. Mesela biriyle kamerada konuşmak için karşılıklı kamera açarsınız, kamera açıldığında merhaba anlamında el sallarsınız, karşıdaki de size karşılık vermek için el sallar. Bilmiyorsunuzdur ki karşıdaki sizi kamera kayıt programıyla kaydediyordur. Daha sonra bu görüntüyü kaydeden kişi, başka biriyle chatleşirken cam açarak kullanır. Karşıdaki de şüphelenip el salla derse hemen kaydettiği programı başa alıp el sallattırır, siz de gerçek sanırsınız. Bu tür durumlarla karşılaşır ve şüphelenirseniz karşıdakine "ayağa kalkar mısn" deyin, ya da kameraya 2-3 veya herhangi bir rakam yapmasını söyleyin. Ya da "fareyi göster", "saatini göster", "arkana bakar mısın" gibisinden şeyler söyleyin. Bunları yapabiliyorsa o kişi gerçektir zaten.  Şimdi programı anlatalım.

Diyelim ki msn de konuşuyorsunuz. Kameranız olmasa da sanal kamera ile msn de konuştuğunuz kişiye istediğiniz video ya da görüntüyü seyrettirebilirsiniz.

Kameranız normalde varsa da, istediğinizde msn ye sanal kamera programını tanıtıp karşıya istediğiniz görüntüyü izlettirir ve istediğinizde tekrar kendi kameranızı devreye alıp kendinizi gösterebilirsiniz. 

 

Bu program msn 7,5 tan daha alt sürümde çalışmıyor haberiniz olsun. 

İsterseniz önce bu konu hakkında sitenin ana sayfasını vereyim, ufaktan bir göz atın.

http://www.splitcamera.com/

Ana sayfa açılınca çeşitli ülkelerin bayraklarını göreceksiniz. Türk bayrağına tıkladığınızda programın tanıtımını Türkçe olarak okuyabileceksiniz. Size kısayolu vereyim.

http://www.splitcamera.com/turkish/

Bu sayfada Dovnloads a tıkladığınızda programı indirmeniz için sayfa açılacak. Ama size kısayolu hemen vereyim. Şimdi Aşağıdaki adresten programı indirebilirsiniz

http://www.splitcamera.com/setup.exe

programı indirin ve kurun. Kurunca program masaüstüne kendi kısayolunu atacaktır. Kısayolu çalıştırın, kısayolu ilk çalıştırmanızda sanal sürücü karşınıza çıkacak, onaylayın. Böylece kurulum tamamlanmış oldu. Tekrar masaüstündeki kısayola tıklayın ve açılan kutudan video düğmesine tıklayın, alt menü açılacak ve bu alt menünün en altında video file ye tıklayın. Video file ye tıkladığınızda İstediğiniz videoyu seçebilmeniz için kutu çıkacak, bu arama kutusundan çalıştırmak istediğiniz videoyu gösterip çift tıklayın, sonra da msn de kameranızı açın. böylece artık msn de karşı taraf kamera açmanızı kabul edince bu çalıştırdığınız dosyayı izleyecektir.

Not: programı kurduktan sonra bu programı kullanabilmek için önce msn ye bunu tanıtmanız gerekiyor. Bu programı kurduktan sonra msn programında araçlar dan ses ve görüntü kurulumu na tıklayın. hoporlor ve mikrofon ayarlarını hiç değiştirmeden direkt geçerek web kamerası ayarlarına gelin ve burada msn ye kamera olarak splitcam capture seçeneğini gösterin ve son diyerek kutuyu kapatın. Artık masaüstündeki splitcam kısayoluna ordan da video düğmesine tıklayıp açılan kutudan video file tıkladığınız zaman az yukarda anlattığım şekilde istediğiniz video yada görüntüyü devreye alıp sonrada kameranızı açarak bu görüntüyü karşıya izlettirebilirsiniz. Splitcam la işiniz bittiğinde tekrar msn programında araçlar dan ses ve görüntü kurulumu na tıklayın ve kendi kameranızı devreye alarak gerçek kameranızı kullanabilirsiniz.

Programın tanıtımını ayrıca Türkiyenin en iyi program veren sitelerinden indir.com sitesinin aşağıdaki linkinde okuyabilirsiniz.

 

http://www.inndir.com/program.php?id=27554

Split cameranın msn ye nasıl kurulduğuna ise aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

http://www.splitcamera.com/turkish/msn.html



--
Sahip oldugunuz ve faydalandiginiz bilgileri, mail listenizdeki diger arkadaslarinizla paylasiniz.

Konfüçyüs bilgi konusunda der ki;
"Sende bir yumurta var, bende bir yumurta var. Ben yumurtamı sana verdim, sen yumurtanı bana verdin. Sende bir yumurta var, bende bir yumurta var.
Ama,
Sende bir bilgi var, bende bir bilgi var. Ben bilgimi sana verdim, sen bilgini bana verdin.Bende iki bilgi var, sende iki bilgi var.”

Biz de bu dusunceyle bilginin yayilmasina yardimci olmaliyiz.

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder