23 Temmuz 2009 Perşembe

[Dostluk Girdabi] - GAME OVER

 



 Büyük bir bilgisayar firmasinin genel müdürü, bilgisayar fuarinda kendi standinin bir isiyle ugrasirken telasli bir baba sokulur yanina...
- "Kardes bakar misiniz," der, tezgahtar sandigi genel müdüre.
- "Çocuguma bir bilgisayar almak istiyorum. Hangi modeli tavsiye edersiniz?
Ram'i kaç olsun? Hafizasi kaç gigabayt olursa iyidir? CD okuyucusu recordable olursa daha iyi olur mu? Ekran karti kaç megabayt olursa iyi sonuç aliriz? Bu modeli ileride update edebilir miyiz?"

Bilgisayar firmasinin müdürü, nefes almadan konusan ve isteklerini ardi ardina siralayan baba sözünü bitirince araya girer...
- "Çocugunuz kaç yasinda?"

- "Onbir."

- "Siz ona en iyisi gidin bir bisIklet alin beyefendi."

Ne zaman satanizmin pençesine düsüp intihar eden gençlerin haberini okusam gazetelerde, hep bu öykü gelir aklima. Bilgi amaci ile kullanilmayan bilgisayarlarin insan üzerine tahribatindan kuskulanirim hep. Bu kez de öyle oldu zaten. Çocuklarini ortalikta patirti yapmasinlar diye dört - bes yaslarinda bilgisayarin önüne oturtan anne ve babalar, onlara artik bir bilgisayar oyunu kadar uzak kaldiklarini çok geç farkettiler bence.
Potansiyel katil yetistiren Doom oyunlarinin, kötü ile iyiyi ayirmaktan yoksun taze beyinlere seytan veya kurban olmayi ögütleyen fantastik interaktif safsatalarin; büyücüler, cadilar, efsunlu yüzüklerden ibaret saçma sapan Hollywood yapimlarinin o güzelim kusagi gelip koydugu yer elbette ki bir uçurumun kiyisi olacakti. Üstelik en egitimlilerin arasindan çikti bu intiharlar. Ve çok sasirdi anneler babalar.

Oysa o okula girebilmek için yillarca bir tek sey ögrettiler çocuklarina:
- "Bilgisayarinin basina otur ve digerlerini parçalamayi ögren. Eger test sinavlarinda senin yasindaki 10 arkadasini elersen, yani 10 arkadasinin hayatini kaydirabilirsen, onlari mahvedersen yabanci dille egitim yapan o okullara girebilirsin. .. Mutlu olmak için 10 kisiyi mutsuz etmen lazim çocugum."

Böyle hazirladilar çocuklarini hayata.

"Parçala, yok et ve öldür..." Yok et arkadaslarini. Öldüremediklerini de intihara tesvik et... Öldürdügün sürece hayatta kalirsin evlat. Mutluluk sadece ve sadece basaridir. Oysa bir çocugun mutlu olmasi için oyunlari, bebegi, futbol topu ve bir bisIklet yeter... Bir bisIklet bazen daha çok sey ögretir çocuga. Ama aileler arasinda insan yetistirmek yerine sinavlari birer birer kazanan bir robot yetistirme egilimi daha çok agir basiyor.  Onlari agaç seven, deniz seven, kus seven, doga seven birer çocuk olarak yetistirmek yerine onlardan test hocasini sevmelerini istiyoruz nedense.

Oysa düsünsenize; sadece hayvan sevgisi asilasaniz bile kedilerin katledildigi aptal saptal satanist ayinlerden uzak durur çocugunuz. Sadece bir kedi sevgisi... Miril miril bir kedi sesi, gürül gürül akan bir hayat olur...

Kumsala vuran deniz yildizlarini kurtarmak için onlari birer birer denize atan çocuga "Kumsalda milyonlarca deniz yildizi var. Ne fark eder ki" diye sorduklarinda, denize firlattigi deniz yildizini göstererek "Bunun için çok sey fark edecek" demek için, dolasilan kumsallarda hiçbir zaman "Game Over" yazmaz kumlarin üzerinde...

"Game Over..."

Gani MUJDE

Sitemize (www.keskinlergenpa.com) Yeni Ürünler Eklendi.Aradığınız Hersey Sitemizde

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

www.keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI

Bilinçli tüketici ucuz değil kaliteli ürünü tercih eder.

 

YAZIŞMA ADRESİMİZ

keskinlergenpa@gmail.com

Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR

Akhisar Vd. 548 000 42 27


--
UYARI: Bu mesaj ve ekleri mesajda gonderildigi belirtilen kisi/kisilere ozeldir ve gizlidir.Dogru aliciya ulasmamis olmasi halinde, bu mesajin baska bir aliciya yonlendirilmesi, kopyalanmasi veya kullanilmasi yasaktir. Bu e-posta mesaji, hic bir sekilde, herhangi bir amac icin cogaltilamaz, yayinlanamaz ve para karsiligi satilamaz. Sirketimiz mesajin ve bilgilerinin size degisiklige ugrayarak veya gec ulasmasindan, butunlugunun ve gizliliginin korunamamasindan, virus icermesinden ve bilgisayar sisteminize verebilecegi herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz.


__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder