18 Haziran 2010 Cuma

[Dostluk Girdabi] - YEMEK TARİFLERİ

 

HELLİM PEYNİRLİ
Malzemeler:
•2 Adet kabak
•2 Adet patlıcan
•3 Adet domates rendesi
•300 Gr hellim peyniri
•2 Diş sarmısak
•Taze nane
•Kekik, kimyon, tuz
Hazırlanışı:
Kabakları ve patlıcanları yıkayıp soyduktan sonra, ne çok ince, ne de kalın olmayacak şekilde, uzunlamasına 3 veya 4 parçaya bölün.
Fırının ızgarasında veya yağsız tavada ya da tost makinasında patlıcan ve kabaklar kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hellim peynirlerini de sebzelerin enlerine eşit ve boylarının da yarısı kadar olacak şekilde dilimleyin ve yağsız tavada kızartın.
Elinizin yanmaması için pişen sebzelerin ılınmasını bekleyin.
Önce, pişen kabağı fırın kabına alın, bir kanadına hellim peynirini koyun ve diğer kanadını üzerine kapatın.
Aynı şekilde kabağıda patlıcana sarın ve borcama dizin.
Üzerine küçük küpler halinde doğranmış hellim peynirlerini koyun ve üzerlerine kürdan batırın.
Domatesleri rendeleyin, içine taze nane ve baharatları da ekleyin, borcama dizdiğiniz sarmaların üzerine dökün, önceden ısıtılmış fırında, domates sosu pişip, hellim peynirleri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.


PATATESLİ KİRPİ KÖFTE
Malzemeler:
1. 3 Adet orta boy patates
2. 80 gr. Tulum peyniri
3. Kıyılmış maydonoz ve dereotu
4. 1 Tatlı kaşığı sebzeli çeşni (yada istediğiniz baharatlar ve biraz sarmısak)
5. 1 Adet yumurta sarısı
6. 1 Su bardağı tel şehriye, tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:
1.Patateslerini haşlayı kabuklarını soyun.
2.Çatal yardımıyla patatesleri ezin
3.Üzerine tulum peyniri, maydonoz, dereotu, çeşni ve tuzu ekleyip yoğurun. isterseniz kimyon, karabiber ve kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
4.Bir kaba yumurta sarısını alıp karıştırın.
5.Düz bir kaba da tel şehriyeyi koyun.
6.Hazırladığınız harçtan, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın.
7.Önce yumurta sarısına, sonrada tel şehriyeye bulayıp bol yağda kızartın.
8.Yanında sarmısakli yoğurt ile veya sade olarak servis yapın.
 
Sandal Köfte Tarifi
Malzemeler:
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı galete unu
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
kimyon

Yapılışı: Kiymayi kariştırma kabina icerisine aliyoruz. Yumurta, az miktarda galeta unu, bir tutam maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıstiyoruz. Bir yumurta büyüklüden daha küçük kiyma kopartip yuvarliyoruz ve gondol şekli veriyoruz. Fırın kabının içerisine diziyoruz. 160 derecede van pişmiş kivama gelene kadar kizartiyoruz. Mantarlan, kuru sogani ve sarımsaği dogruyoruz. Yeteri kadar tuz koyup kariştirıyoruz. Üzerine sivri biberleri ilave edip kavuruyoruz. Daha sonra domates ilave ediyoruz. Salçasini, biberini, kekigini ve suyunu ilave edip kaynatiyoruz. Harcimizi suzduruyoruz ve içerisine maydanoz dogruyoruz. Harcimizi koftenin içine dolduruyoruz. üzerine ayirmis, oldugumuz mantar suyunu koyuyoruz. Onunda üzerine rendelenmis, kaşar peyniri koyup 160 derecede pisiriyoruz. Servis tabagına aliyoruz



ÜZLEMELİ PİLAV
Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak etsuyu
100 gr.yağsız dana eti
250 gr. nohut
250 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
100 ml. pekmez
5 su bardağı su
3 dal maydanoz
50 gr. tereyağı

Yapılışı:

Nohutları ve kuruüzümleri ayrı kaplara alın.Bol su ilave edip bir gece bekletin.
Ertesi gün bol suyla yıkayın.Pirinçleri 1 tatlı kaşığı ilave edilmiş limonlu sıcak suda yarım saat bekletin.Ve bol suyla durulayın.
Eti nohut büyüklüğünde doğrayın.Tereyağının yarısını tencerede eritin.Etleri yumuşayana kadar kavurun.Etler yumuşayınca nohutlar ve 5 bardak suyu ilave edin.Orta ateşte yarım saat haşladıktan sonra üzümleri ilave edin.15 dk. daha haşlayıp pekmezi ekleyin.5 dk daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
 
PEHLİ:(Kuzunun sağ kaburga bölümündeki et demektir.)
1 kg kemikli et
4 patlıcan
3 domates
3 sivri biber
tuz
zeytinyağı
sıvıyağ
etlerin terbiyesi için:
1 kase yoğurt
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Önce kuzunun pirzola bölümünden hazırlanmış 5 parça eti yoğurt ve karabiber ile terbiye edip
alt üst kızartın. Daha sonra azaldıkça su ilave ederek iyice pişirin. Diğer tarata tuzlu suda
bekletilmiş patlıcan dilimlerini kızartın veya fırında zeytinyağı ilavesi ile pişirin. Tepsinin altına
patlıcanları dizin. Onun üzerine etleri alın. en üste domates ve biberleri ilave ederek tekrar
fırınlayın. Soğutmadan sıcak servis yapın.




ÜÇÜRDÜM:
1 su b. pirinç
1 su b. bulgur
1 çay b. yeşil mercimek
2 çorba k. tereyağı
etsuyu,tuz
Tencerenin içine pirinci,bulguru koyun. Üzerine et suyu ilave edin. Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakın.yeşil mercimeği ayrı bir tencerede haşlayın. İlk kara suyunu döküp bulgurlu pirince ekleyin.Pilav pişip suyunu çekince kızartılmış tereyağını dökün. Etin yanında da tek başına da mükemmel bir pilav.



MAHLEPLİ ÇATAL

MALZEMELER:

125 gr. tereyağı
1 çay b.sıvıyağ
1 çay b. su
1 çorba kaşığı mahlep
yarım limon
1 p. kabartma tozu
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı k. tuz
aldığı kadar un

Üzeri için:
çörek otu
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına yumuşamış tereyağını,sıvıyağı,
suyu,mahlebi alın. kabartma tozunun üzerine yarım
limonu sıkıp kabartın ve onu da ekleyin. tuzunu da
ekleyip un ilave edin. hamur hazırlandıktan sonra
10 dakika dinlendirip hamurdan fitiller hazırlayın.
bu hamurları önce s şekline getin daha sonra da
uçlarını sıkıştırarak çatal şekli verin. üzerine yumurta
sarısı sürün. çörek otu serperek 180 derecede pişirin.
gevrek nefis çatallar kokusu ile de sizi yemeye davet
edecek.Pilav için geri kalan tereyağını kızdırın ve pirinci ilave edin.Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak şeffaflaşana kadar kavurun.Etsuyunu ve tuzunu ekleyin.Bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilavı servis tabağına alın.Üzerine nohutlu karışımı ekleyin.Kıyılmış maydanoz serpiştirin.

Afiyet olsun…
 

PASTEL DE MEREDJENA KON KARNE
(Poğaça)

MALZEMELER:
İç malzemeleri:
250 gram kıyma
4 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet domates
2 adet yeşil biber
Tuz
Hamur malzemesi:
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta

HAZIRLANIŞI:
Önce kıymayı kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp kavurduktan sonra önceden kavrulmuş kıymaya ilave edin. Bu malzemeye tuz, karabiber, kırmızıbiber ve salçayı ekleyin. Hamur için ilk önce 1 bardak ılıtılmış suya maya, tuz ve şeker koyup eritin. Daha sonra bir kaba un koyup mayayı ilave edin. Yağı ve yumurta akını da bu malzemeye ilave edip hamur haline getirin. Hamurdan bir ceviz büyüklüğünde hamur koparıp yarım santim kalınlığında küçük bir pide şeklinde açın. Ortasına iç malzeme koyup yanlarını hafifçe kapatın. Bu şekilde tüm hamur malzemesini bitirip yağlanmış tepsiye sıralayın. Üzerlerine ince kesilmiş biberlerle domatesleri, süs ve tat katması amacıyla koyun. 200 derece ısıtılmış fırında hamurların üstü kızarana kadar pişirin.


DULSURAS


MALZEMELER:
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
1 avuç fıstık ya da badem (üzerine)
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon

HAZIRLANIŞI:
Kakao dışındaki malzemeden koyu kıvamlı hamur yapın. Yani kekten daha koyu bir bulamaç olacak. Bu arada şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Hamuru ikiye ayırın ve birine kakao karıştırın. 26-28 cm çapındaki yağlanmış fırın tepsisine istediğiniz sıra ile hamuru dökün ve az yağ yardımı ile hamuru tepsiye yayın. Üzerine fıstık ya da badem yapıştırın ve 180 derecedeki fırında pişirin. Pişen tatlıyı 5 dakika kadar beklettikten sonra şerbetini yedirerek dökün ve üzerini başka bir tepsi ile kapatın. Soğuk olarak servis yapın.

Not: Musevi yurttaşlarımızın bir de Semola adlı tatlıları var: Etli yemek sonunda süt yerine meyve suyu ile pişirilen irmik muhallebisi, alışagelmiş olduğumuz irmik helvasının özel lezzetinden farklı olarak besleyici bir tatlı olarak karşımıza çıkar.
 
BAHARATLI TAVUK ÇÖP ŞİŞ
2 Adet tavuk bonfile
1 Tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Sosu İçin :
1 Su bardağı yoğurt
3 Çorba kaşığı köri
Kızartmak için sıvıyağ
Karışımın bekletilme süresi : 1 saat


Hazırlanışı
•Tavuk bonfilelerikuşbaşı şeklinde doğrayın.
•Karabiber, tuz ve kırmızıbiber ilave edip harmanlayın.
•Etleri küçük çöp şişlere seyrek olarak geçirin.
•Yoğurdu ve köriyi koyup karıştırın.
•Şişlere geçirdiğiniz tavuğu bu karışıma buladıktan sonra, buzdolabında 1 saat bekletin.
•Buzdolabından çıkattığınız tavuk şişleri kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın.
•Sıcak olarak servis yapın.



Çin Salatası

Malzemeler
1 Adet orta boy turp
1 Adet soğan
1 Adet havuç
1 Adet salatalık
1/4 Marul
1 Çay fincanı soya filizi konservesi
Sos malzemesi :
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı ketçap
1 1 Çay kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı tuz


Hazırlanışı
•Turp, salatalık ve havucu temizleyip, rendeleyin.
•Malzemeyi bir kapta karıştırın.
•Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın.
•üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın.
•En üste soya filizini yerleştirin.
•Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzu karıştırarak bir sos hazırlayın.
•Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
•NOT : Mevsimine göre salatanıza 1/4 kırmızı lahana ilave edebilirsiniz.
•Kırmızı lahanayı rendeleyip turp, salatalık ve havuçla karıştırın.
•1 Porsiyon 35 kaloridir.
 
Bonfile Akşam Sefası

MALZEMELER
6-8 adet bonfile
6-8 çay kaşığı hardal
6-8 adet kornişon turşu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6-8 adet kürdan

HAZIRLANIŞI
Bonfileleri tezgahın üzerine yayalım. Her bir bonfilenin üzerine bir yemek kaşığı kadar hardalı, tıpkı tereyağı sürer gibi sürelim.
Bir taraftan da kornişon turşularının her birini dörde bölelim. Her bir bonfilenin içine 4 adet turşu dilimini koyup, rulo yapıp saralım. Daha sonra açılmasın diye de bir kürdanla tutturalım.
Öte yandan geniş bir tavanın içine zeytinyağını koyup, yağ kızınca bonfileleri içine koyalım. Bonfileleri çevire çevire yağda iyice kızartalım ve bir kenara alalım. Şimdi de kızartma yağının içine 1 su bardağı krema ile tuz ve karabiberi ekleyerek 7-8 dakika kadar pişirelim. Artık bir kenarda bekleyen bonfileleri alıp, bu sosun içine yerleştirelim ve bu şekilde 3-4 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım. Bonfilemiz servise hazırdır.


Sütlü İrmik Tatlısı
MALZEMELER
1 kg süt
1 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi
süs için:
hindistancevizi
dövülmüş antep fıstığı veya tarçın

HAZIRLANIŞI
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.

Patlıcan Musakka

Malzemeler
5 adet Patlıcan
1 1/2 su bardağı Zeytinyağı
3 çorba kaşığı Margarin
300 gr. Kıyma (kuzu)
1 adet Soğan (ince doğranmış)
2 adet Domates (kabuğu soyulup, halka doğranmış)
200 gr. Konkase domates
4 adet Biber (dolmalık)
1/2 çay kaşığı Tuz
Karabiber
1 1/2 su bardağı Et suyu (su da olabilir)

Yemeğin Tarifi
Önce fırınınızı 175 °C'ye getirip, ısıtın. Patlıcanların kabuklarını soyup, iki santim kalınlığında yuvarlak halkalar biçiminde doğrayın. Üzerlerine tuz serpip, yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin. Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Fazla yağlarını süzdürerek tavadan alın. Kağıt peçete üzerine çıkartın. Musakkayı pişireceğiniz fırın tepsisine kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin. Bir tencerede Sana'yı eritin. Yağ kızınca soğam arasıra karıştırarak birkaç dakika sote edin. Kıymayı ekleyip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak kavurun. Konkase domates, tuz ve biberi ilave edin. Kaynar halde et suyunu ya da su koyup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin. Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyun. Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış domates ve biberi yerleştirin. Tepsiyi, önceden ısıtılmış fırına sürüp, musakkayı 25-30 dakika pişirin. Patlıcan musakkasını önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.



Tahinli Patlıcan Salatası
Malzemeler
8 adet patlıcan
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
2 adet limonun suyu
1 çay bardağı tahin
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz

Yemeğin Tarifi
Patlıcanları közleyin. Çatalla delerek yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edebilirsiniz. Çatal kolay batıyorsa patlıcan pişmiştir. Kabuklarını soyup, kararmasın diye limonlu suda bekletin.

Çukur bir kapta tahin, 1 çay bardağı su, limon suyu, dövülmüş sarmısak, pul biber, kıyılmış maydanoz ve tuzu çırpın. Hazırladığınız sosun içine önce patlıcanları doğrayın, sonra çatalla iyice ezerek karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ dökün. Kırmızı biberle süsledikten sonra servis yapın


Domatesli Pilav

Malzemeler
400 gr Pirinç
100 gr margarin
200 gr Domates
1 çorba kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu

Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.

Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.

Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın beşte birini küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca domatesleri ilave edin. Sık sık karıştırarak, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Et suyunu katın. Bir taşım kaynatın. Ateşi iyice kısın. Domatesleri et suyunda 15 dakika pişirin.

Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve domatesli et suyunu ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.

Ateşi iyice kısın. Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Domatesli pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin .
 
ÇALAR BALIĞI YAHNİSİ
MALZEMELER:
Çalar balığı filetoları
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 adet taze kırmızıbiber (doğranmış)
2 orta boy kabak (doğranmış)
100 gram mantar (büyükse dörde bölünmüş)
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Limon
İmansız peyniri

HAZIRLANIŞI:
Balığın filetolarını zeytinyağında soğanı, kırmızıbiberi ve kabakları ekleyip 10 dakika orta ateşte kızartın. Mantarları ekleyip 3 dakika daha karıştırarak pişirin. Tuz ve biberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Piştikten sonra bir fırın kabına alın ve üzerine imansız peyniri koyup 2-3 dakika fırınlayın.

Not: Marmara ve Ege'de iskorpit denilen balığa Lazlar 'çalar' diyorlar. Bu balığı yaparken balıkçıda temizletmek şart.


KARALAHANA EZMESİ

MALZEMELER:
1 bağ karalahana
2-3 çorba kaşığı mısır unu
1-2 kırmızı koza biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1-2 tane karabiber
Tuz
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:
Yıkadığınız lahana yapraklarını ince ince doğrayın. Kaynayan suda haşlayın, ilk haşlama suyunu dökün. Tekrar üzerine sıcak su, koza biber, tane karabiber, tuz ve sıvıyağ ekleyerek lahanalar ezilecek kıvama gelinceye kadar pişirin. İyice pişen lahanaları blenderda ezin. Kıvam alması için mısır unu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Tereyağını biraz kırmızı pul biberle eriterek sonradan ekleyin. Yanında mısır ekmeği ile birlikte servis yapın.
 
Fırında Mücver İçin Malzemeler
•3-4 pırasa
•1 havuç
•1 patates
•4 çorba k. zeytinyağı
•Yarım demet maydanoz veya dereotu
•4 yumurta
•2 çorba k. un
•Tuz, karabiber

Fırında Mücver Tarifi
Pırasayı ince doğrayarak tuz ile biraz ovduktan sonra karıştırma kabına alın. Daha sonra dereotunu ince doğrayarak ekleyin. Üzerine rendelenmiş havuç ve patatesi de ekledikten sonra yumurta ve 2 çorba kaşığı dolusu unu ilave ederek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarladıktan sonra iyice harmanlayın. Yağlanmış fırın kabına alarak 180 derecelik fırında pişirin. Dilerseniz fırına vermeden önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da beyaz peynir ekleyebilirsiniz. 
Yemişli Azeri Pilav Tarifi
 
Malzemeler
•3 su b. pirinç
•300 gr. kuzu eti
•2 soğan
•kestane
•kuru kayısı
•kuru mürdüm eriği
•badem
•yeşil fıstık
•su, tuz
•sıvıyağ


İlk olarak tencereye 300 gr.kuzu etini ilave edin.Etlerin üzerine sıcak su ilave edip etleri haşlayın.2 adet soğanı piyaz olarak kesin.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kuru mürdüm eriği,kuru kayısı,badem haşlanmış kestane,yeşil fıstık ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Pilavı için tencereye sıvıyağ ilave edin.Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edin ve kavurun.Daha sonra kavrulan pirincin
üzerine sıcak su ilave edin ve pilavı pişirin.Servis tabağın pilavı alın.Üzerine kavrulmuş olan etleri ilave edin.Etlerin üzerine soğanlı yemişli malzemeleri ilave edip servis edin.



Tavuk Göğsü
 Malzemeler
•1,5 litre süt
•1,5 su bardağı tozşeker
•1 su bardağı pirinç unu
•2 çorba kaşığı nişasta
•Yarım tavuk göğsü

Üzeri için:
•Tarçın

Tavuk Göğsü Tarifi
Yarım tavuk göğsünü tencerede haşlayın ve çok ince didikleyin. Diğer taraftan başka tencereye sütü ilave edip üzerine toz şekeri ve pirinç unu ilave edin.

Tavuk göğsünü sudan çıkartıp elinizle sıkarak tencereye ilave edin Küçük bir kapta nişastayı sulandırıp tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Dikdörtgen kalıba boşaltın ve soğumasını sağlayın. Soğuduktan sonra buzdolabına 1 gece bekletin.
Sebze Garnitürlü Yoğurtlu Köfte
Malzemeler
•300 gram kıyma
•1 adet soğan
•1 adet yumurta
•1 tutam maydonoz
•Kurutulmuş ekmek
•Tuz
•Karabiber

Garnitürü için:
•1 adet patates
•1 adet havuç
•1 çay bardağı bezelye

Üzeri için:
•Kaşar peynir rendesi

Sosu için:
•1 kase yağurt
•2 diş sarımsak
•1 adet domates
•1 tatlı kaşığı salça
•Fesleğenli zeytinyağı
•Tuz
•Karabiber

Sebze Garnitürlü Yoğurtlu Köfte Tarifi
Kıyma karıştırma kabına alınır. Üzerine yumurta kırılır. Daha sonra soğan rendelenir. Maydanozlar kıyılarak ilave edilir. Tuzu ve karabiberi ayarlanarak en son ekmek eklenerek köfte yoğrulur.

Köfteler 8'e bölünerek yağlanmış tepside 180 derecede 7-8 dakika pişirilir. Diğer taraftan garnitürü hazırlanır. Bunun için; haşlanmış patates küp doğranarak karıştırma kabına alınır. Üzerine bezelye ve küp doğranmış havuç ilave edilerek karıştırılır.

Yarı kıvamda pişirilen köfteler fırından çıkarılarak hazırlanan garnitür köftelerin içine doldurulur. Üstüne de kaşar peyniri rendesi konularak tekrar fırına verilerk pişirilir. Sosu için; salça doğranmış domates ve sarımsak alınarak kavrulur.

Fesleğenli sos da ilave edilerek tuzu ayarlanır. Servis tabağına çırpılmış yoğurt alınarak köfteler üzerine oturtulur. Üzerine domates sos dökülerek servis yapılır.



Napolitan Soslu Spagetti
Malzemeler
•1 paket spagetti
•Baharatlı spagetti peyniri
•1 çorba kaşığı salça
•4 diş sarımsak
•3 adet domates
•Fesleğen
•Zeytinyağı
•Tuz
•Karabiber

Napolitan Soslu Spagetti Tarifi
Tencereye kaynamış olan suyu alın ve 1 paket spagettiyi üzerine ekleyip makarnayı haşlayın. 3 adet domatesi yemeklik doğrayın ve tavaya alın.Üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin.

Sarımsakları ince olarak kesin ve tavaya ilave edin. Üzerine biberiye, fesleğen, tuz, karabiber ialve edin. Haşlanmış olan spagettiyi süzgeçten geçirip domtesli sosa ilave edin.

Servis tabağına domates soslu spagettiyi alın üstüne baharatlı spagetti peyniri veya çeşitli peynirler ile servis edin.
 
Adapazarının Islama Köftesi
Malzemeler
•Yarım kilogram dana kıyma
•1 adet kuru soğan
•Kurutulmuş ekmek içi
•Köfte baharı
•Tuz

Islama malzemesi:
•İnce dilimlenmiş bayat
ekmek
•Kemiksuyu
•Kırmızı biber
•Sıvıyağ
Süslemek için:
•2 adet domates
•2 adet yeşil biber
Adapazarının Islama Köftesi Tarifi
Köfte malzemesi ile istediğiniz büyüklüklerde köfte hazırlayın. Diğer tarafta kemik suyu hazırlayın. İçine biraz sıvıyağ ve rengi kırmızı olacak şekilde toz kırmızı biber ve tuz ekleyin.

Bayat ekmekleri bu suya batırıp bekletmeden alın. Köfteleri ve ekmekleri ızgarada pişirin. Domates ve biberleri de pişirdikten sonra en alta ekmekleri üzerine köfteleri ve en üstüne de domates biberleri koyarak sıcak servis yapın.

Hem bayat ekmekler değerlenmiş olacak. Hem de bereketli bir yemek ortaya çıkacak.


Yoğurtlu Soslu Alaca Patlıcan
Malzemeler
•2 adet patlıcan
•Zeytinyağı
•1 kase yoğurt

Yoğurtlu Soslu Alaca Patlıcan Tarifi
2 adet patlıcan alaca soyularak kökü kesilmeden 4 parçaya ayrılır. Patlıcanlar pişinceye kadar tuzlu suda haşlanır. daha sonra ocaktan alınıp süzdürülür.

Haşlanan patlıcanlar uzun uzun doğranarak zeytinyağında sotelenir. Yoğurtla servis edilir.
 

Saygılarımızla

Haldun Keskin

 

 

Rahatsızlıklarınızı  keskinlergenpa@gmail.com ‘a  yazabilirsiniz. Her türlü sorunuzu bekliyorum.

Haldun Keskin'i FACEBOOK DA  ARKADAŞ OLARAK EKLEYİNİZ.

 

 

 

Sormak istediklerinizi, keskinlergenpa@gmail.com ‘a  yazabilirsiniz.

 

 

HALDUN KESKİN TAŞ SİSTEM SIZMA ZEYTİNYAĞI

www.keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN TAS SISTEM SIZMA ZEYTINYAGI SITESI

 

 
 

__._,_.___
Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
MARKETPLACE

Stay on top of your group activity without leaving the page you're on - Get the Yahoo! Toolbar now.


Get great advice about dogs and cats. Visit the Dog & Cat Answers Center.


Get real-time World Cup coverage on the Yahoo! Toolbar. Download now to win a signed team jersey!

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder