19 Aralık 2009 Cumartesi

[Dostluk Girdabi] - BU MAKARNALAR FARKLI [1 Attachment]

 
[Attachment(s) from HALDUN KESKIN included below]


Dolma Biberli Yumurtalı Makarna

Malzemeler

� 1 paket makarna
� 2 adet yeşil dolma biberi
� 2 adet kırmızı dolma biberi
� 1 adet soğan
� 1 diş sarmısak
� 2 adet yumurta
� 2 çorba kaşığı zeytinyağı
� Tuz, karabiber
� 50 gr. taze kaşar veya parmesan peyniri

Yapılışı

Biberleri yıkadıktan sonra yarım parmak kalınlığında şeritlere kesin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Soğanlara biberleri ve dövülmüş sarmımsağı ilave edin, biberler yumuşayana kadar pişirin.

Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra tekrar haşlama tenceresine alın. Soğanlı biberleri ve hafif çırpılmış yumurtaları, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte yumurtalar pişene kadar sık aralıklarla karıştırarak pişirin.

Servis tabağına alın, üzerine karabiber ve rendelenmiş peynir serperek servis yapın.

 

Biber ve Domatesli Makarna

Malzemeler

� 500 gr. Makarna,
� 600 gr. domates,
� 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı,
� 3 adet büyük boy sivribiber,
� 3-4 adet defne yaprağı,
� 2 çorba kaşığı kekik,
� 6 yaprak frenk fesleğeni,
� 4 dış sarımsak,
� Tuz,
� Karabiber.

Yapılışı

Izgarada sarımsakları yakmadan pişirin. Yumuşadığı zaman çıkarıp, bir kenarda bekletin.

Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yine ızgarada her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin. Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Soyup ikiye ayırdıktan sonra damarlarını cıkarıp, önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrayın. Saldıkları suyu bir kapta toplayın.

Domatesleri yıkayıp, ikiye bölün. Yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın. Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın.

Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın. Zeytinyağı, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın. Tuz ve karabiber ekleyin. Bu sosa, domatesleri ve tuzladığınız biberleri de ilave edin.

Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın. Süzüp, soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirin.

Akdeniz Makarnası

Malzemeler

� Beyaz Peynir

� Siyah Zeytin

� Domates

� Sızma Zeytinyağı

� Kekik

� Fesleğen

� Penne Makarna

Yapılışı

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Tavada sızma yağ ile sote edilerek tabağa alınan makarnanın üzerine daha önçe hazırlanan peynirli sos dökülerek, servis yapılır.

Acılı Domates Soslu Makarna

Malzemeler

� 1 paket penne makarna
� 4 adet domates
� 6 yemek kaşığı sıvı margarin
� 1 adet kuru soğan
� 1 yemek kaşığı zeytinyağ
� 3 diş sarımsak
� 3 su bardağı domates suyu
� Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
� 1 çay kaşık kuru fesleğen
� 1 adet kesme şeker
� Acı arzuya göre birkaç damla
� 75 gram kaşar peynir

Yapılışı

Kuru soğanı yemeklik doğrayınız.

Domateslerin, kabuklarını soyup, küp küp kesiniz.

Sarımsakları ince ince kıyınız.

Kaşar peynirini rendeleyiniz.

Bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırınız.

Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar pişiriniz.

Kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurunuz.

Doğranmış domatesi ilave ediniz.

Domates suyunu, kırmızıbiber, tuz,karabiber, kuru fesleğeni koyup bir taşım kaynatınız.

Domatesin asidini alması için kesme şekeri ilave edin.

En son olarak bir kaç damla Acısso ekleyip, ateşten alınız.

Acılı domates sosu el mikseri ile püre haline getiriniz.

Derin bir tencereye haşlayacağınız makarnanın 3 kat su koyup, içine tuz ve zeytinyağını koyup kaynatınız.

Su kaynayınca makarnayı atıp 8 dakika haşlayınız.

Hemen servis yapacaksanız, soğuk sudan geçirmeyin. Haşlayıp, daha sonra kullanacaksanız, soğuk sudan geçirip, zeytinyağ veya ay çiçek yağı ile yağlayınız.

Tencerede kalan 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, haşladığınız makarnayı yağlayınız.

Acılı domates sosu ekleyip, iyice karıştırıp, servis tabağına alınız.

Rende kaşar peynir ile servis ediniz.

Arzuya göre sosu ayrı olarakda servis edebilirsiniz.

"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyaği yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir... Zeytinyaği bizim için  bir gelenektir..."

 

Saygılarımızla

Haldun Keskin

G.D.O. SUZ ÜRÜNLER

www.keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI'NDE  ARTIK KARGO ÜCRETI YOK

TUM URUNLER DE  B O N U  S   ve   W O R L D  KREDI KARTLARINA PESIN FIYATINA  3 TAKSİT

    

SİTEMİZE  Üye Olun Avantajlarımızdan,Süprizlerimizden Faydalanın.

 

Merkez Çarşı. 50. Sokak. No 6 AKHİSAR

Akhisar Vd. 548 000 42 27

0 236 412 61 62

KESKINLER GENPA ÇAGRI MERKEZI

0 532 265 89 00

===========================================================================

HALDUN KESKIN SOGUK SIKIM SIZMA ZEYTINYAGI ve SABUNLARI
"GDO'suz Sızma Zeytinyağı sağlık ve güzellik katar."

Türkiye'nin Zeytinyağcısıyız



--
SİZE GELEN BU İLETİMİZİ ARKADAŞLARINIZA İLETİRSENİZ,
ONLARIN DA SAĞLIKLI YAŞAMASINA
DUNYANIN EN GUZEL SIZMA ZEYTİNYAĞINI DOĞAL GIDALARINI KULLANMASINA,
KATKIDA BULUNURSUNUZ.
SAYGILARIMIZLA
www.keskinlergenpa.com
" TÜRKİYE'NİN ZEYTİNYAĞCISIYIZ "




__._,_.___

Attachment(s) from HALDUN KESKIN

1 of 1 File(s)

* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart g�nderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri d�nme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta g�nderiniz.
2 - G�ndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine �zen g�steriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli g�nderiler yayinlanmayacaktir.
4 - G�nderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina �zen g�steriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk g�nderene aittir. Elestirilerinizi lutfen g�nderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha �nce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder