17 Aralık 2009 Perşembe

[Dostluk Girdabi] - SAĞLIĞINA ÖNEM VERENLERE

 

RAFİNE DEĞİL SIZMA ZEYTİNYAĞI KULLANIN

 

Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ulvi Zeybek "Rafine zeytinyağının tıbbi açıdan bir değeri yoktur. Çünkü E vitamini rafine edilirken ısıl işlem sırasında kaybolur. Bu nedenle sızma ve soğuk presleme yöntemi ile üretilmiş zeytinyağı yenmelidir" dedi

 

Türk Kadınlar Birliği İzmir Şubesi tarafından her ayın son perşembe günü düzenlenen "Aydınlanma ve Bilgilendirme" toplantısına konuşmacı olarak katılan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ulvi Zeybek "Doğal İlaçların Kullanımı" konusunda yaptığı konuşmada bilinçli kullanımın önemine dikkat çekerek "Birçok bitki, sağlığımız açasından son derece faydalıdır. Ancak doğru bitkiyi doğru şekilde kullanmazsanız, yararını göremezsiniz" dedi. Gazeteciler Cemiyeti İzmir Şubesi Basın Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Zeybek zeytinyağından keten tohumuna, kimyondan ısırganotu yağına kadar bir çok bitkinin faydaları ve doğru kullanımı konusunda şu bilgileri verdi:

 

İLLE DE SIZMA

Rafine zeytinyağının tıbbi açıdan bir değeri yoktur. Çünkü E vitamini rafine edilirken ısıl işlem sırasında kaybolur. Şişenin üzerinde rafine veya vinterize gibi ifadeler varsa bu doğrudan yemeklerde kullanılacak bir yağdır ve zeytinyağının bilinen tıbbi faydalarının hiç birini taşımaz. Tıbbi açıdan faydalı olan zeytinyağı sızma ve soğuk presleme yöntemi ile üretilmiş olmalıdır. Ayrıca zeytinyağını yemeklere son 5 dakikada ilave etmek gerekir. Çünkü 60 santigrat derecenin üzerinde bir ısıya maruz kalan zeytinyağında E vitamini parçalanıp yok olur. Sabah kahvaltıda sızma zeytinyağını kekik veya kuş dili ekerek yemek de son derece faydalıdır.

 

"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyaği yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir... Zeytinyaği bizim için bir gelenektir..."

 

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

Dogadan Evinize

 

www.keskinlergenpa.com

 

TURKIYE'NIN EVE TESLIM EN DOGAL ALISVERIS SITESI

Bilinçli tüketici ucuz değil kaliteli ürünü tercih eder.

 
YAZIŞMA ADRESİMİZ

keskinlergenpa@gmail.com




--
SİZE GELEN BU İLETİMİZİ ARKADAŞLARINIZA İLETİRSENİZ,
ONLARIN DA SAĞLIKLI YAŞAMASINA
DUNYANIN EN GUZEL SIZMA ZEYTİNYAĞINI DOĞAL GIDALARINI KULLANMASINA,
KATKIDA BULUNURSUNUZ.
SAYGILARIMIZLA
www.keskinlergenpa.com
" TÜRKİYE'NİN ZEYTİNYAĞCISIYIZ "

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder