28 Aralık 2009 Pazartesi

[Dostluk Girdabi] - KIYMALI KABAK DOLMASI [3 Attachments]

 
[Attachment(s) from HALDUN KESKIN included below]

Kıymalı Kabak Dolma

 

 

Yazın kıymayla yiyebildiğim nadir sebzelerdendir kabak. Dolması da yoğurtla birlikte harika bir ikilidir ayrıca. Bugün vereceğim dolma tarifi tahmin edebileceğiniz gibi az kalorili, sağlıklı ve çok leziz. Diyetistanbul ekibinden yine tam notu alan bu tarifimi mutlaka deneyin.

 

Kırmızı et bildiğiniz gibi demirden en zengin besin. Demir de kan yapıcı bir mineral. Yanında C vitamini de olunca demirin emilimi artıyor yani vücutta daha çok kullanılabiliyor. Kabak dolmasında bulunan soğan, dereotu, nane de bol C vitamini içeriyor.

 

Kıymalı kabak dolması içinde hem tahıl, hem et hem de sebze grubundan yiyecek bulundurduğu için oldukça dengeli bir yemek. Yanına yoğurt ekleyerek tüketildiğinde süt grubu da eklenmiş oluyor ve mükemmel menü dengesi yaratılmış oluyor.

 

 

 

Malzemeler ( 4 kişilik)

 

4 adet dolmalık taze kabak

2 orta boy kuru soğan

1 su bardağı kırık pirinç

120 gr yağsız dana kıyması (4 yumurta kadar)

5–6 dal dereotu

1–2 dal taze nane (2 çay kaşığı kuru nane de olur)

1 silme çay kaşığı karabiber

1 silme çay kaşığı yenibahar

2 çay kaşığı toz kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı paprika biber sosu

1 çay kaşığı sumak

2 çay kaşığı tuz

 

Yapılışı

 

Kabakları önce yıkayın. Kabuklarını kazıyarak soyun, ikiye bölün ve içlerini güzelce oyun. Bu içi sakın atmayın yarın vereceğim leziz salatanın yapımında kullanabilirsiniz.

 

Soğanları ince ince kıyın, kıymayı, ince kıyılmış dereotu ve naneyi, baharatlarını, tuzunu yoğurma kabına alıp karıştırın. Ayrı bir kapta kırık pirinçleri tuz ve sıcak su ile yıkayın. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra yoğurma kabına alıp dolma içini 5 dakika yoğurun.

Dolma içiniz biraz köfte kıvamında olmalı. Hazır olan içi kabaklara doldurup düdüklü tencereye veya çelik tencereye yerleştirin. Arzu ederseniz ağzına patates ya da domates kapatabilirsiniz.2 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

 

Düdüklü tencerede pişiriyorsanız yaklaşık 15 dakika, çelik tencerede pişiriyorsanız yaklaşık 30 dakikada dolmanız pişecektir. Sıcak olarak yanında yarım yağlı yoğurtla servis edebilirsiniz.

 

Diyetisyen Aysen Arıcan

 

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

==================================================================

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI

SİTEMİZE  Üye Olun DÜNYANIN EN GÜZEL SIZMA ZEYTİNYAĞINI kullanın. Faydalanın.

 

 

__._,_.___

Attachment(s) from HALDUN KESKIN

2 of 2 Photo(s)

1 of 1 File(s)

* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder