23 Şubat 2010 Salı

[Dostluk Girdabi] - RUMELİ USULU YEMEK TARİFLERİ

 

SOYALI SUSAMYAĞLI TAVUK (RUMELİ)

150 gram ince doğranmış tavuk
10 ml soya sosu
5 ml susam yağı
20 gr taze soğan
5 gr toz şeker

Bir tavaya susam yağı koyup tavukları sote edin. İçine soya sosu, toz şeker ekleyin piştikten sonra ince doğranmış taze soğanları ilave edip servis yapın.


RUMELİ BEĞENDİSİ (EDİRNE)

Malzemeler:
1 kilogram patlıcan,
yarım kilogram kuşbaşı et,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
1 çay kaşığı sirke,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 kaşık salça,
1 yemek kaşığı un,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

Yapılışı: Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur, ince ince doğranır ve ezilir. Diğer tarafta bir tencerede sıvı yağa soğanlar eklenerek kavrulur içine kuşbaşı et eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır etin kendi suyunda pişmesi sağlanır. Etler piştikten sonra üzerine sirke, sarımsak, tuz ve şeker ve bir yemek kaşığı salça ilave edilir, kavrulur. Un çok az yağ ile hafif kavrulur, soğutulur ve üzerine süt eklenerek boza kıvamına gelene dek pişirilir. Bu sos patlıcanın üzerine dökülür. Servis tabağında etin yanına eklenip üzerine kaşar peyniri serpilerek servis yapılır.

 



DİL PEYNİRLİ HELVA (RUMELİ USULÜ)

Malzemeler:
- 5-6 parça dil peyniri,
- 250 gr tereyağı,
- 3 su bardağı un,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz,
- 1,5 su bardağı süt,
- 1,5 su bardağı su.
Süslemek İçin:
- Hindistancevizi,
- Yeşil toz fıstık.

Yapılışı:
Bir tencerede yağı eritin, unu ekleyin. Unu orta ısılı ateşte 15-20 dakika kavurun. Cevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Unun rengi dönüp kokusu yayılmaya başlayınca su, süt ve şeker karışımını sıcak olarak ekleyin. Helva pişince ortasını açın. Daha önce suda bekletilip parçalanmış dil peynirlerini koyun. Çırpa çırpa peynirleri helvaya yedirin. Ateşten alıp düz bir servis tabağına yayın. Üzerini fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyin.
 

SEVGİLİ ARKADAŞLAR, FACEBOOK DA

Adı:

Haldun Keskin

Haldun Keskin 'i ARKADAŞ OLARAK EKLEMENİZİ RİCA EDİYORUM. ORADA NORMAL YAŞAMINIZA VE DOKTOR TEDAVİNİZE EK OLARAK TARIM BAKANLIĞI ONAYLIF.D.A ONAYLI, İSLAMİ HELAL VE KOŞER SERTİFİKALI ALEO VERA DESTEK İÇİN  DAHA GENİŞ BİLGİLER BULACAKSINIZ. TEŞEKKÜRLER

 

 

Saygılarımızla

Haldun Keskin

ALEO VERA BİTKİSEL DESTEKLER

DİSTRİBÜTÖRÜ OLDUĞUMUZ ALEO VERA URUNLERINI YUKARIDAKI GARANTILERI ILE BİZDEN TEMİN EDEBILIRSINIZ

RAHATSIZLIKLARINIZI ve SİPARİŞLERİNİZİ keskinlergenpa@gmail.com a yazabilirsiniz

 

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN DOGAL  GI DA ALISVERIS SITESI

AILE URETIMIMIZ TAS SISTEM SIZMA ZEYTİNYAĞIMIZI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN

Elektronik Posta: keskinlergenpa@gmail.com

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder