15 Şubat 2010 Pazartesi

[Dostluk Girdabi] - Doğaya dönün [1 Attachment]

 
[Attachment(s) from HALDUN KESKIN included below]

Doğaya dönün      

doğaya dönünCildi korumak giderek yoğunlaşan yaşam temposunda daha da zorlaşıyor. Doğal yöntemlerle cildini günlük stresin getirdiği olumsuzluklardan korumak isteyenler için bitkiler ideal çözümler sunuyor. Bitkilerin sağlık üzerindeki etkisine inanan bilimadamları, artık bitkisel tedavi yöntemlerine başvuruyor. Bu arada birçok ilaç firması da bitkisel, doğal özlerle hazırlanmış ürünleriyle tüketiciye sesleniyor. Özellikle bitkisel yağlar ve doğal çaylar çok sayıda hastalığı tedavi etmede eşsiz bir kaynak oluşturuyor.

Teknoloji çağının getirdiği sonsuz olanaklara rağmen, güzellik, bakım ve sağlık sözkonusu olduğunda ‘‘doğal’’ ve ‘‘saf’’ olan ürünler rağbet görüyor. Çeşitli kozmetik ürünler ve özellile sabunda, üreticilerin bitkisel yağlara yönelmesinin nedenlerinin başında, bir dönem insan sağlığını tehdit eden ‘‘Deli Dana’’ hastalığına benzer bir risk taşımaması da gösteriliyor. Güzellik ürünleri ve deli dana hastalığının ne alakası var diye düşünebilirsiniz. Ama geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği üyesi ülkelerde, deli dana hastalığına bir önlem olarak, kozmetik ve sabun yapımında hayvansal organlardan elde edilen bazı sıvı ve dokuların kullanımı kısıtlanmış bulunuyor.

CİLDİNİZE GÖRE BAKIM

Cilt bakımına başlarken, bitki özlerinin cilde daha iyi işlemesi için, gözenekleri temizleyen bir bahar banyosu öneriliyor. Suda demlenmiş ıhlamur, biberiye, ısırgan ya da kekikle yapılabilen bu banyodan sonra mevsime göre ananas, limon, ayva, çilek, kavun, karpuz, şeftali ve elma gibi meyvelerden yapılan krema şeklindeki güzellik maskesi kullanılıyor. Maskeyi hazırlarken cildiniz yağlıysa yumurtanın beyazını, kuru ise sarısını ekleyebilirsiniz. Uzmanlara göre her bitkinin cilde sağladığı yararlar farklı. Cilt tiplerine göre şöyle reçeteler veriyorlar:

Yağlı ciltler:

Cildin daima çok temiz tutulması gerekiyor. Kaliteli bir doğal sabun ve sıcak suyun yanısıra çilek suyuyla karıştırılmış inek sütünün cilde yedirilmesi de iyi sonuçlar veriyor. Yağlı ciltler için yararlı bir kompres ise ceviz yaprakları, kırmızı gül patelleri, atkuyruğu ve adaçayı yaprakları ile hazırlanabilir. Bir kahve kaşığı latin çiçeği (tentür), 1/2 lavanta, 1/4 taze kremadan oluşan ideal karışım yağlı cildin problemelerini rahatlıkla gideriyor.

Karma Ciltler:

Çok sık rastlanan bu tip için bir litre suda 10 tutam ebegümeci, beş tutam nane, beş tutam biberiye ve 10 tutam mine çiçeğini 12 saat suda bıraktıktan sonra cildinize sürmeniz yeterli.

Kuru Ciltler:

Tatlı bademyağı, zeytinyağı, inek sütü ve taze krema, bu tip ciltleri için tavsiye edilen bir karışım. Zaman zaman demlenmiş şahterotu yaprak ve çiçeklerinden losyon ve hercaimenekşe kullanarak evde imal edebilecek bir kremle masaj yapılması öneriliyor. Ayrıca cildi yumuşatmak için kadife çiçeği kremi tavsiye ediliyor.

PALMİYE YAĞI

Birçok bitkisel yağa oranla yüksek derecede E vitamini içeren palmiye yağı ise cilt bakımında temizleyici, besleyici, nemlendirici ve yumuşak özellikleriyle dikkat çekiyor. Palmiyenin meyvesinden elde edilen palmiye yağı, sıfır kolestrol düzeyi ilegıda üreticilerinin de sık kullandığı bir hammadde.
 

SEVGİLİ ARKADAŞLAR, FACEBOOK DA Haldun Keskin 'i ARKADAŞ OLARAK EKLEMENİZİ RİCA EDİYORUM. ORADA DAHA GENİŞ BİLGİLER VE VİDEOLAR BULACAKSINIZ. TEŞEKKÜRLER

 

 

Saygılarımızla

Haldun Keskin

Ailenizin Sağlık Danışmanı Tüm hastalıklarınızda yanınızdayım

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN DOGAL ALISVERIS SITESI

DÜNYANIN EN GÜZEL SIZMA ZEYTİNYAĞINI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN

Elektronik Posta: keskinlergenpa@gmail.com

__._,_.___

Attachment(s) from HALDUN KESKIN

1 of 1 Photo(s)

* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder