Bademli Patlıcan Dolması - Akasya Pilavı - Çikolata Soslu Muhallebi
Bademli Patlıcan Dolması
2 Adet orta boy patlıcan
12 Dilim dana jambon veya salam
1 Su bardağı soyulmuş badem
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Su bardağı galeta unu
1 Tutam taze nane
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
* Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin.
* Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika bekleterek acısını çıkarın.
* Tavada yağı ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleştirin.
* 1 Çorba kaşığı su ekleyip, suyunu çekince soyulmuş bademleri ilave ederek kavurun.
* Taze nanenin yarısını ince ince kıyıp, soğanlı karışıma ekleyin ve tavayı ateşten alın.
* Patlıcanları kurulayıp, hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı olarak kızartın.
* Kızarmış her patlıcan diliminin üzrine 1 dilim salam ve 1 kaşık bademli karışımdan koyarak rulo yapıp, kürdanla tutturun.
* Kalan naneyi galeta unuyla karıştırın.
* Patlıcan rulolarını bu karışıma bulayıp, kızgın yağda 5-6 dakika kızartın.
* Sıcak olarak servis yapın
Akasya Pilavı
Malzemeler
3 Su bardağı pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
5 Adet arpacık soğan
250 gr kuzu eti
1 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
1 Adet domates
Yarım demet dereotu
Yeterince et suyu
Tuz
Hazırlanışı
* Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
* Margarini tencereye alın.
* Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın.
* Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin.
* Eti ise küçük parçalar halinde kesin.
* Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.
* Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin.
* Havucu rendeledikten sonra ilave edin.
* Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin.
* Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin.
* Tuzunu ayarlayın.
* Ayırdığınız et suyunu ilave edin.
* Kaynayınca pirinci içine atın.
* Suyunu çekene dek pişirin.
* Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın.
Çikolata Soslu Muhallebi
Malzemeler
4 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı mısır nişastası veya pirinç unu
2 Kahve fincanı tozşeker
1 Paket vanilya
1 Çay bardağı hazır çikolata sosu
Hazırlanışı
* Kaynayıncaya kadar karıştırın.
* Ardından vanilyayı da ilave ederek pişirin.
* Muhallebi kıvamına gelince, suyla ıslattığınız bir tepsiye bu karışımı boşaltıp soğumaya bırakın.
* Soğumaya bıraktığınız tepsideki muhallebiyi dilimleyip servis tabağına alın.
* Üzerine çikolata sosu gezdirip soğuk olarak servis yapılır.
Akla gelebilecek her türlü rahatsızlıklıkları olan dostlarımız. Sağlıklı yaşam ve yenilikler en büyük tutkumuz. Rahatsızlıkları
Tüm bitkisel destek ürünleri,( besin tamamlayıcıları
Haldun Keskin
İletişim Mail : keskinlergenpa@
Saygılarımızla
Gülümser & Haldun Keskin
TURKIYE'NIN DOGAL ALISVERIS SITESI
DÜNYANIN EN GÜZEL SIZMA ZEYTİNYAĞINI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder