Sosisli Domatesli Makarna Yemek Tarifi
SOSİSLİ DOMATESLİ MAKARNA:yarım p. burgu makarna
4 sosis
1 su b. kaşar peyniri rendesi
zeytinyağı
fesleğen
tuz,kekik,kırmı
HAZIRLANIŞI:
Sosisleri verev şeklinde kesin.Tencereye zeytinyağını ekleyip üzerine sosisleri ilave edip
1 yada 2 dakika soteleyin üzerine yarım paket olan burgu makarnayı ekleyin ve tekrar
sotelyin üzerine kırmızı biberi ilave edin ve baharatlarını da ekleyip makarnaların üzerine
sıcak su ilave edin pişirin.Suyunu çektirin. Fırın kabına yarısını boşaltın. Üzerine rende kaşar
serpin. Tekrar makarnanın yarısını boşaltın. Kalan kaşar rendesini ve domates püresini ve fesleğeni ekleyin. 180 derecelik fırında makarnayı üzeri kızarana kadar pişirin.
Lezzeti mi:TEK KELİME İLE NEFİS...Bu kadar az malzeme ile bu lezzeti yakalamak olağanüstü..Çocukları
Hellim Peynirli Makarna Yemek Tarifi
HELLİM PEYNİRLİ MAKARNA:3 dakika1 paket makarna
2 biber
1 kırmızı biber
2 domates
250 gr. hellim peyniri
2 çorba k. zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 çorba k.dövülmüş ceviz
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Makarnayı az su ile çektirerek pişirin. Diğer tarafta sıvıyağda dometes,biber,
soteleyin. Hellim peynirlereni tavada yağsız bir şekilde kızartın. Pişen makarnanın üzerine
biberli domates sosu dökün. Karıştırıp servis tabağına alın. üzerine kızarmış peynirleri dizin.
En son dövülmüş cevizleri serperek sıcak sıcak servis yapın.
Kıymalı Kuş Yuvası Yemek Tarifi
KIYMALI KUŞ YAVASI:yarım p. makarna
250 gr kıyma
2 soğan
4 domates
2 sivri biber
1 tutam fesleğen
zeytinyağı
1 su b. kaşar peyniri rendesi
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
Uzun erişte şeklindeki makarnayı haşlayın. Diğer tarafta sıvı yağda soğan ve kıymayı
kavurun. üzerine domates ve biberleri küp doğrayarak ilave edin. En son tuz ve baharat
ların ardından bir tutam fesleğeni elinizle parçalayarak ilave edin. Haşladığınız
makarnaları süzüp bir fırın kabına alın. çatalla çevirerek kuş yuvası gibi bir şekil verin.
Yuvaların ortasına kıymalı harcı paylaştırın. Birer tutam kaşar peyniri rendesi koyup fırında
kaşar peyniri eriyinceye kadar tutup sıcak servis yapın.
yarım p. makarna
3 patlıcan
2 kabak
3 domates
1 çay b. bezelye
100 gr kaşar peyniri
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz,karabiber
üzeri için:
taze fesleğen
1 domates
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak yarım paket makarnayı haşlayın.Patlıcanları uzunlamasına kesin teflon tavada
az yağda kızartın.Kabakları yuvarlak olarak kesin ve patlıcandan sonra az yağda
kızartın.Domatesleri küp şeklinde kesin ve tavaya alın üzerine taze fesleğen ekleyin,1 çay
bardağı bezelye ilave edin ve bir sos kıvamı oluşturun.Haşlanmış makarnayı sosun
içine ilave edin.Kek kalıbını yağlayın ve ilk olarak patlıcanları uç ksımları açıkta kalacak şekilde dizin.Makarnalı karışımın bir kısmını içine alın üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin
üzerine kabakların bir kısmını ekleyin ve bu işlemi sırasıyla malzemeler bitene kadar
yapın ve üst kısmını patlıcanların ucu ile kapatın.Önceden ıstılımş fırında 15 yada 20 dakika pişirin.Fırından çıktıktan sonra kalıbınızı ters çevirip domates dilimleri ile servis edin.
Milföy Çanağında Makarna Yemek Tarifi
MİLFÖY ÇANAĞINDA KÖFTE:
yarım p. mantı makarna
1 su b. bezelye
3 domates
250 gr kıyma
1 kuru soğan
kurutulmuş ekmek
köfte baharı,tuz
milföy hamuru
1 yumurta
süslemek için:
fesleğen
HAZIRLANIŞI:
Makarnayı haşlayıp bir kenara alın. Diğer tarafta kıyma,1 soğan rendesi
kurutulmuş ekmek ,yumurtanın akı ve baharatla misket büyüklüğünde köfteler yapın.
Üzerine biraz un serpip tavada yarı kıvamda kızartın. Domatesi küp doğrayın. Sıvıyağda
soteleyip bezelye ile karıştırın. Milföy çanağı için kelepçeli kalıbınızın büyüklüğüne göre
(biz 10 tane kullandık)milfö
yardımı ile büyütüp yuvarlak olarak kesin. Kalıbınızın içine yerleştirip kenarlarını kesin.
Rengi sararana kadar pişirin. İçine makarna,domatesli sos karışımını doldurun.Üzerine
kızarttığınız köfteleri yerleştirip 10 dakika daha fırında tutun. Kalan milföy parçalarını
tekrar birleştirip yuvarlak bir parça kapak yapın. Kapağın üstünü yine hamurlarla süsleyip
üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin.Fırından çıkan milföy çanağının üzerine
bu kapağı kapatarak sıcak servis yapın. Gerçekten de çok şık bir sunum.
Ekli dosyayıda kaydetmeyi unutmayın :-)
Attachment(s) from g u l
1 of 1 File(s)
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder