14 Şubat 2010 Pazar

[Dostluk Girdabi] - Aşk ve Avatar

Aşk ve Avatar
Sevgili Kumtaneleri
Avatar mesajınız için teşekkür ederim.

Aşksızlara verme öğüt,
Öğüdünden alır değil

Bugün sevgililer günü. Bugün herkes sevgiden bahsedecek. Sevgililer sevgililerinden hediyeler alarak sevildiklerine karar verecek. Bilmiyorum çok mu kesin ve katı bir yargıdır bu.. Ama en azından bilinçlerimize sürekli işlenen politika bu gibi geliyor bana diyerek yumuşatabiliyorum ancak.
Sevgiden çok bahsetmiyorsunuz. Yeni dostlarımız bundan yakınıyorlar, sözlerinizi fazla sert buluyorlarmış. Nedenini yavaş yavaş fark ediyoruz biz eski dostlarınızda. Sevginin ispata sözlere gereği olmadığını düşünüyorum. Seven sevdiği için hep iyi şeyler düşünür ve onun mutlu olması için uğraş verir. Sevgi dilde değil Gönüldedir. Sizin yapmaya çalıştığınız da bizlerin dillerindekini gerçekliğine tam anlamıyla taşımamız için uğraşmanız değil mi? Sadece dilde olmasaydı bu kadar sevgi sözcüğü gerçekten sevginin saf hali ile yaşansaydı dünya böyle olur muydu diyorum çoğu kez kendi kendime. Bir yanlışlık var bu işte? Yanlış yaptığımız bir şeyler. İşte her insanın içinde olan o Aşk ateşinin üzerini örten o çöpleri temizlemeye bizleri odaklamanızın nedenini algılayabiliyorum artık. Ateşin üzerindeki çöpleri temizleyip o ateşi harlamak için odun taşıtıyorsunuz, çalıştırıyorsunuz Yunus misali bizleri. Bunu algılamak uzun zaman aldı.
Siz aslında sevgiden bir gün değil her gün bahsediyorsunuz. Emek vererek. Bunu fark ettirenlere şükürler olsun.
Mesajınızda
Büyülü bir gezegeni ve halkının başına gelenleri anlatan bu film aslında kendi dünyanızın geçmişini anlatıyor sizlere. Hayali değil, gerçek bir dünyadan bahsediliyor. Zaman farklı, boyut farklı ama yer yine burası: dünya gezegeni.
Diyorsunuz. filmi izlediğim zaman bende çok etkilenmiştim. Filmden yada konusundan değil. Filmin geçtiği ortamdan. Muhteşem görüntülerle sunulan o dünyadan. Siz bizlere çoğunlukla dünyayı sevin ona sevginizi gösterin dünyaya dönün, doğa ile barışık olun, Yaratıcının yarattığı her varlık insan kadar değerlidir diyorsunuz. Eğer dediğiniz gibi yaşayabilseydik herhalde filmdeki gibi bir dünyada yaşıyor olurduk. Gerçek şu ki biz insanlar doğruları biliyor hissediyor ama bir türlü doğru olanı yapmıyoruz. Eğer sizin bahsettiği gibi her anımız her varlığa sevgi saygı doğruluk ve şükür üzerine kurabilseydik yaşadığımız gezegende aynen öyle olurdu herhalde. Bu yarı cehennemimizden de vazgeçmediğimizi benliklerimize kendimize hep daha çok önem verdiğimizi gösterir. Benliklerden bencilliklerimizden kurtulmak yerine kıyamet senaryolarına yoğunlaşıyoruz, oysa ki her şey fark edelim veya fark etmeyelim bizlerin birer yansımasından başka bir şey değil. Siz biz tek başımıza odaklanamadığımız için geldiniz belki. Hissedip de yapamadıklarımızı yaptırmak için.

Sizin anlattıklarınız bizi yönlendirmeye çalıştığınız konular bana bir hikayeyi hatırlattı. İzninizle onu paylaşmak istiyorum.

Bir gün sormuşlar ermişlerden birine; “Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?” “Bakın göstereyim” demiş ermiş.
Önce sevgiyi dilden gönüle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış.
Hepsi oturmuşlar yerlerine. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar.
Ermiş; “Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz” diye bir de şart koymuş. “Peki” demişler ve içmeye teşebbüs etmişler. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına.
En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan.
Bunun üzerine, “Şimdi…” demiş ermiş, “Sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe.”
Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen, ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa.
“Buyrun” deyince her biri uzun boylu kaşığını çorbaya daldırıp, sonra karşısındaki kardeşine uzatarak içmişler çorbalarını.
Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan.
“İşte” demiş ermiş, “Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse o aç kalacaktır.
Ve kim kardeşini düşünür de doyurursa o da kardeşi tarafından doyurulacaktır.
Şüphesiz şunu da unutmayın. Hayat pazarında alan değil, veren kazançlıdır her zaman…”
Çoğumuz biliriz bu hikayeyi de kaçımız gerçekliğine alabiliyor. Bizlere gerçekleri söylediğiniz için teşekkür ediyorum. Yüzlerimize ayna tuttuğunuz için teşekkür ediyorum. Doğrusu görüntülerden hoşlanmasak da o görüntüyü düzeltmeye çalışmadığımız müddetçe aynalara kızmanın yada yansıyan dışında görüntüler hayal etmenin artık çokta yardımcı olmadığını görüyoruz.
Gerçek Aşk’ı içimizdeki Aşk ateşini tekrar yakıp varlığımızın gerçek sebebini tekrar yaşayabilmek umuduyla.
Her gün her an verdiğiniz aşk için teşekkür ediyorum.
Sevgiyle kalın.
Taneniz

http://kumtanesi.org/avatar.htm

------------------------------------

* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.comYahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/DostlukGirdabi/

<*> Your email settings:
Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
http://groups.yahoo.com/group/DostlukGirdabi/join
(Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
DostlukGirdabi-digest@yahoogroups.com
DostlukGirdabi-fullfeatured@yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
DostlukGirdabi-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder