7 Mayıs 2010 Cuma

[Dostluk Girdabi] - DEĞİŞİK YEMEK TARİFLERİ VE ANNELER GÜNÜ KAMPANYAMIZ

 

Kabak Kavurması (Malatya)
Malzemeler :
750 gr. kabak
1 baş soğan
1 demet maydanoz-dereotu
1 kaşık salça
1 çay bardağı su
2 kaşık tereyağı
Tuz-karabiber

Kabak Kavurması (Malatya)
yemeğinin hazırlanışı:
Kabaklar yıkanır kabuklan kazınarak temizlenir, tekraryıkanır .Küçük küpler şeklinde doğranır. Diğer tarafta küp şeklinde doğranmış soğanlar tereyağında hafifçe sarartılır. Bir kaşık salça veya küp şeklinde doğranmış domatesler ilâve edilir. Kabaklarla birlikte karıştırılır. Tuzu atılır, bir çay bardağı su konarak kapağı kapatılır. Kendi bıraktığı suyu ve ilâve edilen suyu tamamen çekilinceye kadar pişirilir. Ateş kapatılır kıyılmış maydanoz, dereotu ve karabiber katılarak karıştırılır. Servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır.

Not: Tereyağı yerine zeytinyağı kullanılarak da pişirilebilir. O zaman soğuk olarak servis yapılır.



Dövme Pilavı
Malzemeler :
1 boyun (koyun) eti
750 gr. dövme (aksamdan ıslatılır)
4 kaşık tereyağı
3 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber


Dövme Pilavı (Malatya)
yemeğinin hazırlanışı:
Boyun parçalara ayrılır, yıkanır bir tencerede ateş üzerine konur, bıraktıgı suyu çekince iki kaşık yağ ilave edilir, kızartılır. Salça konur, su ilave edilerek pişirilir. Süzgeçten geçirilerek et suyu bir baska tencereye alınır. Et suyuna tuz atılarak dövme ilâve edilir, pişirilir. Suyu tamamen çektirilir. Kalan yağ yakılarak, üzerine gezdirilir. Servis tabağına alınır, üzerine parçalanmış koyun etleri eklenir ve sıcak olarak servis yapılır.

Dövme: Halk arasında genelime adı verilir. Buğday yıkanır, kurutulur, ayıklanır, değirmende biraz ezilmek suretiyle elde edilir. Genellikle çorbalarda, bazen da pilav yapımında kullanılır.
 
PATLICAN SİLKMESİ

4 iri patlıcan
2 çorba kaşığı yağ
ince kıyılmış 2 diş sarımsak
2 orta boy soğan ince kıyılmış
6 domates ince kıyılmış
6 biber ince doğranmış
tuz

Patlıcanları soyup kenarlarını ikişer santimlik tavla zarı gibi doğrayın. Bolca tuzlayıp yarım saat beklettikten sonra yıkayıp, sıkarak bir kenara alın. Bir tencereye 1 tatlı kaşığı yağ koyup domatesleri 10 dakika pişirin. Kalan yağı başka bir tencereye koyup soğan ve sarımsağı iki dakika çevirin, ardından patlıcan ve biberleri katıp 2 dakika daha kavurduktan sonra tuzu ve pişiriğiniz domatesi yayın, üzerini kalın bir yağlı kağıtla örterek fırında yada ateşte yarım saat pişirin.
Beyler pilavı
Tarih: 09.Ağu.2007
17 defa bakıldı




BEYLER PİLAVI

Malzemeler:
4 bardak pirinç,
4,5 bardak su (Piliç etini koyup, 10 dakika haşlayıp, suyla beraber pirince ilave edilecek),
1 su bardağı yeşil fıstık (Kabukları çıkarılmış),
1 paket margarin,
1 tavuk göğsü (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış),
2 yemek kaşığı Tuzot

Pirinci bir kaba koyup, üzerini soğuk suyla doldurun. 20 dakika bekletin. Sonra, iyice yıkayıp süzün. Yağı tencereye koyduktan sonra, pirinci ilave edin, 15 dakika kavurun. Fıstığı ve Tuzot'u ilave edip karıştırın. Sonra piliç etini haşladığınız suyu ve piliç etini de ilave edip karıştırın. 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra, 15 dakika da dinlendirin.



Kazandibi Tarifi

Malzemeler

1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pirinç un
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı pudra şekeri

Tarifi

Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kâse karıştırın.
İçine 1 su bardağı süt ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın.
Tencereye kalan sütü, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
Kaynamış sütten 1 kepçe alıp nişastalı karışıma ekleyip karıştırın.
Nişastalı karışımı kaynayan tencereye ekleyip iyice karıştırın.
Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Orta derinlikte bir tepsinin tabanına pudra şekerini serpin.
Üzerine muhallebiyi döküp, yayın.
Tepsiyi ocağın üzerine alıp her iki tarafını çevirerek pişirin.
Şeker eriyecek ve muhallebinin pişen tarafları karamelleşecektir.
Pişen tatlı tepsisini içi su dolu bir tepsinin içine yerleştirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 3 saat bekletin.
Servis yapacağınız zaman karelere bölün.
 
HAMSİ KUŞU
MALZEMELER
1kg.hamsi
Bir büyük soğan
10 dal kadar maydanoz
tuz,karabiber,
arzuya göre kırmızı biber
Mısır unu,kızartmak için sıvıyağ

HAMSİ KUŞUNUN YAPILIŞI

•Soğanı ve maydanozu ufak ufak doğrayın ,baharatlarla karıştırın.
•Hamsilerin büyüklüğüne göre iki veya üç balığı birbirinin üzerine binecek şekilde elinizde yan yana koyun.
•Hazırladığınız içten bir miktar ortasına koyun.Bir tane hamsiyi de için üstünü kapatacak şekilde yerleştirin.
•Elinizle sıkıca kapatıp,düzeltin.Eğer kızartmadan bir saat önce yaparsanız kendini toplar,kızarırken açılmaz.
•Hamsi kuşlarını önce mısır ununa,sonra yumurtaya bulayıp kızartın.ben bir kısmını yumurtasız yaptım.
•Ağır ateşte pişirin ki içi çiğ kalmasın.Afiyet olsun…


Un Helvası
Malzemeler:

•Bir kase un.
•Bir kase seker.
•Bir bucuk kase su.
•100 gr tereyag.
Yapilisi:

Teflon tencerede yag eritilir ve un katilir,kisik ateste devamli karistirilarak un iyice kavrulur.Suda eritilmis seker kavrulan una dökülür,ocagin alti acilir ve suyunu cekene kadar pisirilir.Ister sicak istenirse soguk tüketilir,benim tercihim sicak ama tereyagli oldugu icin midem yaniyor sonradan:)) Afiyet olsun…
 
FATİH SARMASI
Malzemeler:

4 yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
2 bardak un
1 kaşık tereyağı veya margarin
1buçuk çay kasığı vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı antep fıstığı

Serbeti icin:
2 bardak su
2 bardak şeker (Şerbetini yapmak için ılık suyun içine şekeri ilave edip iyice karıştırarak eritin. Bu şerbetin özelliği kaynamadan yapılmasıdır.

Yapılışı:

Yumurtalari, yagi, sekeri genis bir kaba koyup ustune un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin.

15 dakika kadar yuksek hizda mikserinizle cirpin.

Kagit dosenmis veya yaglanip unlanmis genis tepsinize dokup isitilmis 350F (175C) dereceli firininizda kek gibi pisirin. Kenarlari hafif kizaracak ama cok sertlesmesine izin vermeyin.

Firindan alip ilinmaya birakin. Ustune serbetin bir kismini kasikla dokerek yumusamasini saglayin, ama cok sulu olacak sekilde dokmeyin, sadece nemlendirecek ve kolay sarilmasini saglayacak kadar.

Hamurun ustune once bali surun, sonra cekilmis antep fistigini serpistirin. Daha sonra kisa kenarindan duzgunce rulo seklinde sarin.

Kalan serbeti ustunden ve yanlarindan kasikla dokerek islatin. Isterseniz bir miktar serbet birakip servis yaparken dilimlediginiz tatlinin uzerine biraz gezdirerek serbetin heryere esit gelmesini saglayabilirsiniz.
 
Mısırlı Karalahana Sarması
Malzemeler
•350 gr.kuzu eti
•1.5 su b.mısır yarması
•3 soğan
•maydanoz

1 çorba k.domates salçası
•1 çorba k.biber salçası
•tuz,karabiber
•2 demet karalahana
Mısırlı Karalahana Sarması Tarifi
Tencereye karalahanın sap bölümlerini tencereye yerleştirin.2 demet karalahanayı haşlayın.3 adet soğanı parçalayıcıdan geçirin.Karıştırma kabına soğanları ilave edin.Üzerine kıymayı ,mısır yarmasını,salçayı ilave edin.Üzerine tuz,karabiber,pubiber ilave edin.

Üzerine ince kesilmiş maydanozu ilave edin.İç harç malzemsini karıştırın.Haşlanan karalahananın yapraklarına iç harçtan ilave edin ve Karalahana dolmasını tencereye dizin.Sarmanın üzerine karalahana yaprakları ile kapatın.Üzerine tereyağı ve tuz ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edip pişirmeye bırakın.




Tavuklu Sebzeli Pay
 Malzemeler
•4 su b.un
•100 gr.margarin
•100 gr.tereyağı
•1 tatlı k.tuz
•1 yumurta
iç harcı için:

•1 tavuk göğsü
•1 soğan
•1 kase mantar
•2 havuç
•1 su b.bezelye
•kereviz sapı
•1 çorba k.tereyağı
•sıvıyağ
•50 gr.kaşar peyniri
•1 su b.süt
•tuz, karabiber
Üzeri için:

•1 yumurta sarısı
Tavuklu Sebzeli Pay Tarifi
Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Üzerine margarini ve tereyağını ekleyerek yoğurun. Daha sonra üzerine yumurtayı da kırarak iyice yoğurun. Hamur hazır olunca merdane yardımı ile açın. Açtığınız hamuru fırın kabının içini tamamen kaplayın.

Diğer tarafta iç kısmı için soğanları ince doğrayarak sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine küp doğranmış tavuk etini de ekleyin. Tavuk iyice sotelenince üzerine tereyağını, havucu, ince doğranmış kereviz sapını ve mantarı ekleyin. Sebzeler kavrulunca üzerine unu ekleyin. Biraz kavrulunca üzerine önce bezelyeyi, daha sonra sütü ekleyin. Tuzunu ve
baharatını da ayarladıktan sonra bir taşım kaynatın. Kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alarak ilk sıcaklığı çıktıktan sonra fırın kabındaki hamurun içine alın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serperek kalan hamuru açarak şeritler kesin. Baklava dilimi şeklinde yerleştirin. Kalan hamurları top yaparak üzerine yerleştirin. 200 derecede pişirin...
 
Adı " Anne " olan Dünyanın en güzel melekleri....
GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.
 
Türkiye'nin Sızma Zeytinyağcısı
KESKİNLERGENPA'DAN SİZE ÖZEL KAMPANYA....
 
SİTEMİZDEKİ FİYATI NE OLURSA OLSUN,
BÜTÜN ZEYTİNYAĞLARIMIZ DA
LİSTE FİYATINDAN % 15 İNDİRİM UYGULUYORUZ.
 
8 Mayıs 2010 saat 14 'e kadar vereceğiniz tüm siparişler de
% 15 indirim uygulanacakdır.
Vereceğiniz siparişlerde sitemizdeki fiyatlardan % 15 ini düşerek ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
kredi kartlı ödemelerde de aynı uygulama geçerlidir.
 
SİTEMİZDE % 15 INDIRIMI GÖRMEYECEKSİNİZ.
BİZ SİPARİŞLERİNİZDE OTOMATIK OLARAK UYGULAYACAĞIZ.
 
TÜRKİYE'NİN HERYERİNE KARGO ÜCRETİ BİZE AİTTİR.
 
Sormak istediklerinizi,
keskinlergenpa@gmail.com ‘a  yazabilirsiniz.
 

Saygılarımızla

Haldun Keskin

www.keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN TAS SISTEM SIZMA ZEYTINYAGI SITESI

 

AILE URETIMIMIZ TAS SISTEM SIZMA ZEYTİNYAĞIMIZI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN

 

"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyaği yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir... Zeytinyaği bizim için  bir gelenektir..."


__._,_.___
Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
MARKETPLACE

Stay on top of your group activity without leaving the page you're on - Get the Yahoo! Toolbar now.


Get great advice about dogs and cats. Visit the Dog & Cat Answers Center.


Hobbies & Activities Zone: Find others who share your passions! Explore new interests.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder