FIRINDA PATATES (KIBRIS)
1 kilo büyükce Patates
1 kg. Tavuk veya Kuzu eti
2-3 adet sogan halka seklinde dogranmis
1-3 adet domates halka seklinde dilimlenmis veya 2 avuc kiraz domates.
1 yk. Domates salcasi
tuz
biber
1-2 adet tarcin
2-3 adet degfne yapragi
500 ml. sicak su
Yapilisi:
Patatesler ayiklarnir yikanir ve uzunlamasina kesilerek her parcaya birer cizik atilir.Tavuk etleri porsiyonluk parcalara ayrilir ve patateslerle firin tepsisine dizilir. Üzerine dogranmis soganlar ve domatesler yayilir. Baharati eklenir, Bir salca ve biraz su karistirilarak tepsinin uzerine gezdirilir. Geri kalan su üzerine dökülür ve 200°C de 1 saat kadar pisirilir
IZGARA HELLİM SALATASI (KIBRIS)
Malzemeler:
Akdeniz yeşillikleri
İsteğe bağlı adette dilimlenmiş hellim peyniri
Zeytinyağ
Limon
Tuz
Biberiye
Ceviz
Balsamik sirke
Hardal
Mayonez
Yapılışı:
Yıkanıp süzülen yeşillikler elle veya bıçak yardımıyla kalın doğranarak bir salata tabağına yerleştirilir. Hellimler az yağda biberiye ve yine isteğe bağlı olarak pul biber gibi lezzet arttırıcı baharatlarla kızartılır. Salata sosu için isteyen sadece zeytinyağı ve limon tercih edebilir. Daha kuvvetli bir sos hazırlamak isteyenler ise balsamik sirke, hardal ve mayonezi karıştırarak kendi soslarını yaratabilirler. Salatanın üzerine hellirçı ve sos eklendikten sonra ceviz ile süslenerek salata servise hazır hale getirilir.
ŞAM ELİ (KIBRIS)
MALZEMESİ
2 Adet yufka
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı irmik
1,5 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı su
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı tarçın
1,5 Su bardağı ayçiçeği yağı (kızartma için).
YAPILIŞI
1- Süt ve suyu şeker ilavesi ile kaynatınız.
2- İrmiği serperek ilave ediniz, kaynatarak koyu bir mahallebi elde ediniz.
3- Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halında kesiniz, ikiye bölünüz.
4- Her parçaya bir kaşık irmikli muhallebiden koyarak muska şeklinde katlayınız.
5- Buzdolabında bekletiniz.
6 -Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartınız.
7 -Servis tabağına alarak pudra şekeri ve tarçın serpiniz.
1 kilo büyükce Patates
1 kg. Tavuk veya Kuzu eti
2-3 adet sogan halka seklinde dogranmis
1-3 adet domates halka seklinde dilimlenmis veya 2 avuc kiraz domates.
1 yk. Domates salcasi
tuz
biber
1-2 adet tarcin
2-3 adet degfne yapragi
500 ml. sicak su
Yapilisi:
Patatesler ayiklarnir yikanir ve uzunlamasina kesilerek her parcaya birer cizik atilir.Tavuk etleri porsiyonluk parcalara ayrilir ve patateslerle firin tepsisine dizilir. Üzerine dogranmis soganlar ve domatesler yayilir. Baharati eklenir, Bir salca ve biraz su karistirilarak tepsinin uzerine gezdirilir. Geri kalan su üzerine dökülür ve 200°C de 1 saat kadar pisirilir
IZGARA HELLİM SALATASI (KIBRIS)
Malzemeler:
Akdeniz yeşillikleri
İsteğe bağlı adette dilimlenmiş hellim peyniri
Zeytinyağ
Limon
Tuz
Biberiye
Ceviz
Balsamik sirke
Hardal
Mayonez
Yapılışı:
Yıkanıp süzülen yeşillikler elle veya bıçak yardımıyla kalın doğranarak bir salata tabağına yerleştirilir. Hellimler az yağda biberiye ve yine isteğe bağlı olarak pul biber gibi lezzet arttırıcı baharatlarla kızartılır. Salata sosu için isteyen sadece zeytinyağı ve limon tercih edebilir. Daha kuvvetli bir sos hazırlamak isteyenler ise balsamik sirke, hardal ve mayonezi karıştırarak kendi soslarını yaratabilirler. Salatanın üzerine hellirçı ve sos eklendikten sonra ceviz ile süslenerek salata servise hazır hale getirilir.
ŞAM ELİ (KIBRIS)
MALZEMESİ
2 Adet yufka
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı irmik
1,5 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı su
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı tarçın
1,5 Su bardağı ayçiçeği yağı (kızartma için).
YAPILIŞI
1- Süt ve suyu şeker ilavesi ile kaynatınız.
2- İrmiği serperek ilave ediniz, kaynatarak koyu bir mahallebi elde ediniz.
3- Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halında kesiniz, ikiye bölünüz.
4- Her parçaya bir kaşık irmikli muhallebiden koyarak muska şeklinde katlayınız.
5- Buzdolabında bekletiniz.
6 -Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartınız.
7 -Servis tabağına alarak pudra şekeri ve tarçın serpiniz.
keskinlergenpa@
Saygılarımızla
Haldun Keskin
TURKIYE'NIN TAS SISTEM SIZMA ZEYTINYAGI SITESI
__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.
__,_._,___
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder