Havuçlu Kek İçin Malzemeler
•3 adet yumurta
•1 su bardağı sıvıyağ
•3 su bardağı un
•2 su bardağı tozşeker
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•1 su bardağı ceviz
•2 su bardağı havuç
•1 tatlı kaşığı tarçın
Sosu için:
•2 su bardağı süt
•1,5 su bardağı toz şeker
•1 çorba kaşığı un
•1 çorba kaşığı nişasta
•1 paket vanilya
Havuçlu Kek Tarifi
Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.
Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.
Susamlı Açma İçin Malzemeler
•4,5 su b. un
•Yarım paket yaşmaya
•2 çorba k. toz şeker
•1 tatlı k. tuz
•1 su b. süt
•Yarım çay b. sıvıyağ
•1 yumurta
•2 çorba k. susam
•ılık su
•3 adet yumurta
•1 su bardağı sıvıyağ
•3 su bardağı un
•2 su bardağı tozşeker
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•1 su bardağı ceviz
•2 su bardağı havuç
•1 tatlı kaşığı tarçın
Sosu için:
•2 su bardağı süt
•1,5 su bardağı toz şeker
•1 çorba kaşığı un
•1 çorba kaşığı nişasta
•1 paket vanilya
Havuçlu Kek Tarifi
Kazrıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı ceviz ve 2 su bardağı rendelenmiş havuç ekleyin. Karışımı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış
170 dercelik fırında pişirin. Sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.
Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin. Sosu devamlı karıştırarak bir sos elde edin. Kekini piştikten sonra kalıbından çıkartın. Servis tabağına keki alın. Üzerine sosu dökün.
Susamlı Açma İçin Malzemeler
•4,5 su b. un
•Yarım paket yaşmaya
•2 çorba k. toz şeker
•1 tatlı k. tuz
•1 su b. süt
•Yarım çay b. sıvıyağ
•1 yumurta
•2 çorba k. susam
•ılık su
Açmak için:
•tereyağı
•tereyağı
Üzeri için:
•Yumurta sarısı
•susam
Susamlı Açma Tarifi
Karıştırma kabına 4.5 su bardağı unu alın.Unu ortasına havuz açın ve yarım paket yaşmaya İlave edin.Mayanın üzerine 1 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Hamurun içine 2 çorba kaşığı susam ilave edin ve hamur malzemesini karıştırın.
Hamuru 14 adet bezeye bölün.Daha sonra her bezeyi elinizle tereyağı sürerek yuvarlak olarak çok ince olacak şekilde açın.Daha sonra açma hamurunu rulo şeklinde sarın.Rulo sardığınız hamurun bir ucundan tutarak halka şekline getirin.Açmaları fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Yumurta sarısının üzerine susam serpin.Susamlı açmanın mayalanması için 15 dakika bekletin.Daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
•Yumurta sarısı
•susam
Susamlı Açma Tarifi
Karıştırma kabına 4.5 su bardağı unu alın.Unu ortasına havuz açın ve yarım paket yaşmaya İlave edin.Mayanın üzerine 1 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Hamurun içine 2 çorba kaşığı susam ilave edin ve hamur malzemesini karıştırın.
Hamuru 14 adet bezeye bölün.Daha sonra her bezeyi elinizle tereyağı sürerek yuvarlak olarak çok ince olacak şekilde açın.Daha sonra açma hamurunu rulo şeklinde sarın.Rulo sardığınız hamurun bir ucundan tutarak halka şekline getirin.Açmaları fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Yumurta sarısının üzerine susam serpin.Susamlı açmanın mayalanması için 15 dakika bekletin.Daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Sormak istediklerinizi, keskinlergenpa@
Saygılarımızla
Haldun Keskin
TURKIYE'NIN TAS SISTEM SIZMA ZEYTINYAGI SITESI
AILE URETIMIMIZ TAS SISTEM SIZMA ZEYTİNYAĞIMIZI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN
__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
MARKETPLACE
.
__,_._,___
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder