7 Mayıs 2010 Cuma

[Dostluk Girdabi] - Yusuf Yavuz, Elmalı'daki sedir katliamı meclise taşındı [9 Attachments]

 
[Attachment(s) from =?iso-8859-9?Q?=DDlhan_Vardar?= included below]


Elmalı’daki sedir katliamı meclise taşındı

Yusuf Yavuz

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Elmalı Çığlıkara’da Çin ve ABD’ye taş satmak için kesilen ve aralarında yüzlerce yıllık anıt ağaçların bulunduğu sedir katliamını meclise taşıdı. Çöllü, Bakan Eroğlu’na kaç ağaç kesildiğini sordu. 

Elmalı'nın Çığlıkara ormanlarında sürdürülen sedir katliamı meclise taşındı. Çin’e ve ABD’ye taş satmak adına binlerce sedirin katledilmesiyle ilgili haberimizin ardından TBMM’ne bir soru önergesi veren CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na bölgede kaç ağaç kesildiğini sordu.

AĞAÇLAR  VE KÖYLÜLER KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ

Önergesinde, Çığlıkara ormanlarındaki yüzlerce yıllık sedir ağaçlarının maden arama amacıyla katledildiğinin kamuoyuna yansıyan haberlerde yer aldığını belirten Çöllü’nün soru önergesi şöyle:

“Bu bölgede maden arama ve üretme çalışmalarına Bakanlığınız hangi tarihte onay vermiştir? Hangi maden türleri için izin verilmiştir? Bölgede maden arama çalışmaları için ne kadar ağaç kesilmiştir? Kesilen ağaçlardan kaçı söz konusu sedir ağaçlarındandır? Bölgenin, Lübnan Sediri için en önemli yaşam alanlarından biri olduğu doğru mudur? Maden faaliyetlerinin bölgedeki Koca Katran, Aslan Ardıç, Koca Sedir, Şah Ardıç gibi anıt ağaçlara olumsuz etkilerine ilişkin bir inceleme yapılmış mıdır? Hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Bu ağaçlar kaderine mi terk edilmiştir? Bölgedeki köylülerin, maden faaliyetlerinin yarattığı olumsuzluklara ilişkin şikayetleri Bakanlığınıza ulaşmış mıdır? Bu şikayetleri dikkate alacak mısınız? Köylüler de kaderine mi terk edilecektir? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, maden politikasını, 'Yer altındakiler değerli ise onu çıkaralım, yer üstündekiler daha değerli ise onu koruyalım' şeklinde açıklarken, bölgedeki ağaçların ve doğal yapının değer tespiti yapılmış mıdır? Hangi sonuca ulaşılmıştır? Bakanlığınız orman varlığı ve anıt ağaçların korunması için bir girişimde bulunacak mıdır?”

 

 






__._,_.___

Attachment(s) from =?iso-8859-9?Q?=DDlhan_Vardar?=

8 of 8 Photo(s)

1 of 1 File(s)

Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder