HAVUÇLU TARATOR
Malzemeler:
* 2 adet havuç
* 4-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
* 2-3 diş sarımsak
* 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
1. Havuçları temizleyip rendeleyin.
2. Cevizleri robotta istediğiniz büyülükte kıyın yada havanda dövün.
3. Sarımsakları ezin.
4. Havuç rendesi, çekilmiş ceviz, süzme yoğurt ve sarımsağı bir kabın içerisinde karıştırın.
5. Servis tabağına aldıktan sonra istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
BÖRÜLCE PİYAZI
Malzemeler:
2 su bardağı kuru börülce
*
2 domates (kabukları soyulmuş)
*
1 kuru beyaz soğan
*
bir tutam maydanoz
*
tuz
*
limon
*
zeytinyağı
*
süslemek için zeytin
Yapılışı:
Börülceyi haşlayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Domatesleri küp küp doğra. Maydanozu kıy. Börülceyle beraber tüm malzemeleri karıştır. Tuz, limon ve zeytinyağını ilave et. Zeytin ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
FIRINDA MANTAR
Malzemeler:
Mantar
*
Kabukları soyulup doğranmış domates
*
Kaşar rendesi
*
1 çorba kaşığı salça
*
1 su bardağı su
Yapılışı:
Mantarların saplarını kopar ve yıka. Borcama mantarları diz. İçlerine kaşar peyniri rendesi koy. Üzerlerine domateslerden yerleştirin. Salçayı 1-1,5 su bardağı su ile incelt ve bunu tepsiye boşalt. Tepsiyi fırına sürün. Kızarınca servise hazırdır.
* 2 adet havuç
* 4-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
* 2-3 diş sarımsak
* 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
1. Havuçları temizleyip rendeleyin.
2. Cevizleri robotta istediğiniz büyülükte kıyın yada havanda dövün.
3. Sarımsakları ezin.
4. Havuç rendesi, çekilmiş ceviz, süzme yoğurt ve sarımsağı bir kabın içerisinde karıştırın.
5. Servis tabağına aldıktan sonra istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
BÖRÜLCE PİYAZI
Malzemeler:
2 su bardağı kuru börülce
*
2 domates (kabukları soyulmuş)
*
1 kuru beyaz soğan
*
bir tutam maydanoz
*
tuz
*
limon
*
zeytinyağı
*
süslemek için zeytin
Yapılışı:
Börülceyi haşlayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Domatesleri küp küp doğra. Maydanozu kıy. Börülceyle beraber tüm malzemeleri karıştır. Tuz, limon ve zeytinyağını ilave et. Zeytin ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
FIRINDA MANTAR
Malzemeler:
Mantar
*
Kabukları soyulup doğranmış domates
*
Kaşar rendesi
*
1 çorba kaşığı salça
*
1 su bardağı su
Yapılışı:
Mantarların saplarını kopar ve yıka. Borcama mantarları diz. İçlerine kaşar peyniri rendesi koy. Üzerlerine domateslerden yerleştirin. Salçayı 1-1,5 su bardağı su ile incelt ve bunu tepsiye boşalt. Tepsiyi fırına sürün. Kızarınca servise hazırdır.
PEHLİ:(Kuzunun sağ kaburga bölümündeki et demektir.)
1 kg kemikli et
4 patlıcan
3 domates
3 sivri biber
tuz
zeytinyağı
sıvıyağ
etlerin terbiyesi için:
1 kase yoğurt
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Önce kuzunun pirzola bölümünden hazırlanmış 5 parça eti yoğurt ve karabiber ile terbiye edip
alt üst kızartın. Daha sonra azaldıkça su ilave ederek iyice pişirin. Diğer tarata tuzlu suda
bekletilmiş patlıcan dilimlerini kızartın veya fırında zeytinyağı ilavesi ile pişirin. Tepsinin altına
patlıcanları dizin. Onun üzerine etleri alın. en üste domates ve biberleri ilave ederek tekrar
fırınlayın. Soğutmadan sıcak servis yapın.
KASTAMONUNUN ÖZEL PİLAVI...
ÜÇÜRDÜM:
1 su b. pirinç
1 su b. bulgur
1 çay b. yeşil mercimek
2 çorba k. tereyağı
etsuyu,tuz
Tencerenin içine pirinci,bulguru koyun. Üzerine et suyu ilave edin. Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakın.yeşil mercimeği ayrı bir tencerede haşlayın. İlk kara suyunu döküp bulgurlu pirince ekleyin.Pilav pişip suyunu çekince kızartılmış tereyağını dökün. Etin yanında da tek başına da mükemmel bir pilav.
ELMALI KEK:
3 elma
3 yumurta
1,5 su b. tozşeker
yarım p. margarin
1 çay b. süt
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2 çorba k. üzüm
2 çorba k. fındık
2 su b. un
1 tatlı k. tarçın
HAZIRLANIŞI:
Kek için şeker(şekerden 2 çorba kaşığı
elmalar için ayırın) ve margarini mikserle çırpın.
üzerine tek tek yumurtaları kırıp çırpmaya
devam edin. sütü,kabartma tozunu,vanilyayı,
limon kabuğu rendesini,üzümü ve fındığı da
ekleyin.2 su bardağ un kıvam olarak yeterli
oluyor. karışım sağlandıktan sonra kelepçeli
kek kalıbına boşaltın. elmaları ortadan ikiye
kesip çekirdeklerini alın. ters çevirip üzerini
bıçakla elma dağılmadan karelere kesin.
elmaları hafifçe kek hamurunun üzerine
bastırarak dizin. ayırdığınız şekeri ve tarçını
elmaların üzerine serpiştirip fırına koyun.
180 derecede daha sonra fırının ısısını ayarlayarak
içi yumuşak kalmayacak şekilde pişirin.
1 kg kemikli et
4 patlıcan
3 domates
3 sivri biber
tuz
zeytinyağı
sıvıyağ
etlerin terbiyesi için:
1 kase yoğurt
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Önce kuzunun pirzola bölümünden hazırlanmış 5 parça eti yoğurt ve karabiber ile terbiye edip
alt üst kızartın. Daha sonra azaldıkça su ilave ederek iyice pişirin. Diğer tarata tuzlu suda
bekletilmiş patlıcan dilimlerini kızartın veya fırında zeytinyağı ilavesi ile pişirin. Tepsinin altına
patlıcanları dizin. Onun üzerine etleri alın. en üste domates ve biberleri ilave ederek tekrar
fırınlayın. Soğutmadan sıcak servis yapın.
KASTAMONUNUN ÖZEL PİLAVI...
ÜÇÜRDÜM:
1 su b. pirinç
1 su b. bulgur
1 çay b. yeşil mercimek
2 çorba k. tereyağı
etsuyu,tuz
Tencerenin içine pirinci,bulguru koyun. Üzerine et suyu ilave edin. Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakın.yeşil mercimeği ayrı bir tencerede haşlayın. İlk kara suyunu döküp bulgurlu pirince ekleyin.Pilav pişip suyunu çekince kızartılmış tereyağını dökün. Etin yanında da tek başına da mükemmel bir pilav.
ELMALI KEK:
3 elma
3 yumurta
1,5 su b. tozşeker
yarım p. margarin
1 çay b. süt
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2 çorba k. üzüm
2 çorba k. fındık
2 su b. un
1 tatlı k. tarçın
HAZIRLANIŞI:
Kek için şeker(şekerden 2 çorba kaşığı
elmalar için ayırın) ve margarini mikserle çırpın.
üzerine tek tek yumurtaları kırıp çırpmaya
devam edin. sütü,kabartma tozunu,vanilyayı
limon kabuğu rendesini,üzümü ve fındığı da
ekleyin.2 su bardağ un kıvam olarak yeterli
oluyor. karışım sağlandıktan sonra kelepçeli
kek kalıbına boşaltın. elmaları ortadan ikiye
kesip çekirdeklerini alın. ters çevirip üzerini
bıçakla elma dağılmadan karelere kesin.
elmaları hafifçe kek hamurunun üzerine
bastırarak dizin. ayırdığınız şekeri ve tarçını
elmaların üzerine serpiştirip fırına koyun.
180 derecede daha sonra fırının ısısını ayarlayarak
içi yumuşak kalmayacak şekilde pişirin.
Bitlis Köftesi malzemeleri
3 soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
1kahve fincanı pirinç
3.5 su bardağı su
Yarım nar
2 su bardağı ince bulgur
350 gr iki kez çekilmiş yağsız kıyma
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Bitlis Köftesi
3 soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
1kahve fincanı pirinç
3.5 su bardağı su
Yarım nar
2 su bardağı ince bulgur
350 gr iki kez çekilmiş yağsız kıyma
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Bitlis Köftesi
hazırlanışı
Bitlis Köftesi: Soğanları soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağın yarısını tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Pirinci yıkayıp süzün. Kavrulmakta olan soğana ekleyip bir iki kez karıştırın 1 bardak kadar sıcak su ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyin, karıştırın. Suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirip ocaktan alın. Nar taneleri ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı soğuk su serperek ıslatın. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.
Kıyma, yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu bulgura ilave edip iyice pekişene kadar 15-20 dakika yoğurun. Top şekline getirin, üzerine nemli bez örtüp 10 dakika bekletin.
Elinizi ıslatarak köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köftelerin ortasını çukurlaştırarak içine hazırladığınız pirinçli karışımdan doldurup içli köfte şeklinde kapatın.
Kalan suyu tencerede kaynatın. Köfteleri delikli süzgece (kevgire) alın. Süzgeci suya değmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirip kapağını kapatın. Köfteleri kaynayan suyun buharında 25-30 dakika kadar pişirin.
Köfteleri servis tabağına alın. Haşlama suyuna kalan yağı ve kırmızı tozbiberi ekleyip birkaç dakika kaynatın.
Sosu köftelerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Bitlis Köftesi artık hazır, afiyet olsun.
Peynirli pırasa mücver
Bitlis Köftesi: Soğanları soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağın yarısını tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Pirinci yıkayıp süzün. Kavrulmakta olan soğana ekleyip bir iki kez karıştırın 1 bardak kadar sıcak su ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyin, karıştırın. Suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirip ocaktan alın. Nar taneleri ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı soğuk su serperek ıslatın. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin.
Kıyma, yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu bulgura ilave edip iyice pekişene kadar 15-20 dakika yoğurun. Top şekline getirin, üzerine nemli bez örtüp 10 dakika bekletin.
Elinizi ıslatarak köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köftelerin ortasını çukurlaştırarak içine hazırladığınız pirinçli karışımdan doldurup içli köfte şeklinde kapatın.
Kalan suyu tencerede kaynatın. Köfteleri delikli süzgece (kevgire) alın. Süzgeci suya değmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirip kapağını kapatın. Köfteleri kaynayan suyun buharında 25-30 dakika kadar pişirin.
Köfteleri servis tabağına alın. Haşlama suyuna kalan yağı ve kırmızı tozbiberi ekleyip birkaç dakika kaynatın.
Sosu köftelerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Bitlis Köftesi artık hazır, afiyet olsun.
Peynirli pırasa mücver
malzemeleri
3 pırasa
3 Çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
1 çorba kaşığı un
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Birkaç nane yaprağı
Kızartma için sıvıyağ
Tuz, karabiber
# Peynirli pırasa mücver hazırlanışı
#
Peynirli pırasa mücver: Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Pırasaları süzüp geniş bir kaba alın. Peynir, karbonat, tuz, karabiber ve unu ilave edip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip tüm malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Elde ettiğiniz hafif sulu hamurdan kaşık kaşık alıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Nane yapraklarıyla süsleyip sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Pirinç salatası
3 pırasa
3 Çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
1 çorba kaşığı un
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Birkaç nane yaprağı
Kızartma için sıvıyağ
Tuz, karabiber
# Peynirli pırasa mücver hazırlanışı
#
Peynirli pırasa mücver: Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Pırasaları süzüp geniş bir kaba alın. Peynir, karbonat, tuz, karabiber ve unu ilave edip karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip tüm malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Elde ettiğiniz hafif sulu hamurdan kaşık kaşık alıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Nane yapraklarıyla süsleyip sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Pirinç salatası
malzemeleri
2 su bardağı pirinç
4 taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2.5 su bardağı sıcak su
200 gr mısır konservesi
2 kırmızıbiber
1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
10 kornişon turşu
Yarım limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)
Tuz
karabiber
Pirinç salatası:
Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Pirincin suyunu süzüp zeytinyağında 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.
Taze soğanı temizleyip ince doğrayın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Pilava ekleyin.
Mısır, maydanoz, dereotu, ince doğranmış kornişon turşu, bezelye, limon suyu, zeytinyağı ve karabiber ekleyip karıştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.
Pirinç salatası artık hazır, afiyet olsun.
2 su bardağı pirinç
4 taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2.5 su bardağı sıcak su
200 gr mısır konservesi
2 kırmızıbiber
1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
10 kornişon turşu
Yarım limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)
Tuz
karabiber
Pirinç salatası:
Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Pirincin suyunu süzüp zeytinyağında 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.
Taze soğanı temizleyip ince doğrayın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Pilava ekleyin.
Mısır, maydanoz, dereotu, ince doğranmış kornişon turşu, bezelye, limon suyu, zeytinyağı ve karabiber ekleyip karıştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.
Pirinç salatası artık hazır, afiyet olsun.
Yavandan Etli Patatesli Köfte (Malatya) tarifi
için Malzemeler :
2 su bardağı yarma
1/2 kg. patates
250 gr. parça et
1-2 baş kuru soğan
3 yumurta kadar yağ
2 yemek kaşığı salça
yemeğinin hazırlanışı:
Et yıkanır, bir tencerede ateşe konur, bıraktığı suyu çekince yağı ilâve edilerek kızartılır.Küp şeklinde doğranmış soğan konarak sarartılır. Salça ile de birkaç kez karıştırıldıktan sonra suyu ilâve edilir, pişmeye bırakılır.Diğer tarafta; yarma, tuz, su ilavesi ile yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır. Patates yıkanır, soyulur, tekrar yıkanarak büyük küpler şeklinde doğranır. Pişen ete patates ve köfteler konur. Tuz atılır, pişirilir, servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Samut Salatası (Malatya) tarifi
için Malzemeler :
1/2 kg. dereotu
1/2 çay bardağı zeytin yağı
1 limon
Tuz
kırmızı biber
5-6 dal maydanoz
yemeğinin hazırlanışı:
Dereotu ayıklanır, bol su ile yıkanır. Maydanozla birlikte incecik kıyılır, limon suyu, tuz, kırmızı biber, zeytin yağı katılarak karıştırılır. Arzu edilirse 2 yumurta haşlanarak doğranıp içine koyularak karıştırılır, servis tabağına alınır.
için Malzemeler :
2 su bardağı yarma
1/2 kg. patates
250 gr. parça et
1-2 baş kuru soğan
3 yumurta kadar yağ
2 yemek kaşığı salça
yemeğinin hazırlanışı:
Et yıkanır, bir tencerede ateşe konur, bıraktığı suyu çekince yağı ilâve edilerek kızartılır.Küp şeklinde doğranmış soğan konarak sarartılır. Salça ile de birkaç kez karıştırıldıktan sonra suyu ilâve edilir, pişmeye bırakılır.Diğer tarafta; yarma, tuz, su ilavesi ile yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır. Patates yıkanır, soyulur, tekrar yıkanarak büyük küpler şeklinde doğranır. Pişen ete patates ve köfteler konur. Tuz atılır, pişirilir, servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Samut Salatası (Malatya) tarifi
için Malzemeler :
1/2 kg. dereotu
1/2 çay bardağı zeytin yağı
1 limon
Tuz
kırmızı biber
5-6 dal maydanoz
yemeğinin hazırlanışı:
Dereotu ayıklanır, bol su ile yıkanır. Maydanozla birlikte incecik kıyılır, limon suyu, tuz, kırmızı biber, zeytin yağı katılarak karıştırılır. Arzu edilirse 2 yumurta haşlanarak doğranıp içine koyularak karıştırılır, servis tabağına alınır.
Sormak istediklerinizi, keskinlergenpa@
Saygılarımızla
Haldun Keskin
Sağlıklı Yaşamanız için
TURKIYE'NIN TAS SISTEM SIZMA ZEYTINYAGI SITESI
AILE URETIMIMIZ TAS SISTEM SIZMA ZEYTİNYAĞIMIZI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN
__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.
__,_._,___
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder