Kalabalık aile sofralarında yenen yemeklerin tadı hep başka olmuştur.
İnsan hayatı boyunca çocukken yakaladığı ve belleğine hapsettiği lezzetleri arar, durur.
Annenin elinden hazırlanan yemeklerin tadını tuzunu öyle kolay kolay bulamaz kimse, annesinin mutfağının dışında bir yerlerde.ÇÖPLEME KEBABI (EGE)
3 tavuk göğüs eti
600 gram kuzu şişlik et
4 adet patlıcan
4 adet domates
4 adet soğan
4 adet biber
Tuz, karabiber
Yarım bardak ayçiçek yağı
5 diş sarmısak
Tavukların etlerini ayırıp ufak ufak şişlik doğrayın. Kuzu etlerini de aynı şekilde doğrayın ve tuzlayın. Çöplere dörder beşer adet dizip tepsiye dizin. Patlıcanı, domatesi, biberi ve soğanı zevkinize göre doğrayın. Fazla iri olmasın. Tuzunu, yağını, karabiberini de katıp karıştırın. Sarımsakları da aralarına yerleştirin ve çöp şişlerin üstüne döşeyin. Firına verin. Üzeri az kızarınca alüminyum kâğıtla kapatın. 1 saat fırında pişirin. Arada bir kontrol edin ve tepsiyi sallayın. Yanına bir pilav ve salata ile servis yapın.
SADE PİLAV
MALZEMELER
2 bardak pirinç
3 yemek kasigi tereyag
3 bardak su veya et suyu
2 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi seker
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci ayiklayip bir kaseye koyun, üzerine sicak tuzlu su katin. Soguyana kadar bekletin. Iyice yikayip süzün. Tereyagini bir tencerede eritin. Su veya etsuyunun ve pirinci katin, tuz ve seker koyun. Iyice karistirip kapagini kapatin, önce harli, sonra kisik ateste, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pisirin. Altini kapatip 15 dakika kendi bugusunda demlendirin.
Servis yapmadan önce tahta bir kasikla iyice karistirin.
KOLAY KEREVİZ SALATASI
Malzemeler
2 orta boy kereviz
yarım bardak dövülmüş ceviz içi
Sarımsaklı yoğurt
1 kaşık mayonez
Kerevizler kabuklarından ayırılıp, yıkanır, rendelenir. Çiğ olarak kalan malzemeyle karıştırılır
3 tavuk göğüs eti
600 gram kuzu şişlik et
4 adet patlıcan
4 adet domates
4 adet soğan
4 adet biber
Tuz, karabiber
Yarım bardak ayçiçek yağı
5 diş sarmısak
Tavukların etlerini ayırıp ufak ufak şişlik doğrayın. Kuzu etlerini de aynı şekilde doğrayın ve tuzlayın. Çöplere dörder beşer adet dizip tepsiye dizin. Patlıcanı, domatesi, biberi ve soğanı zevkinize göre doğrayın. Fazla iri olmasın. Tuzunu, yağını, karabiberini de katıp karıştırın. Sarımsakları da aralarına yerleştirin ve çöp şişlerin üstüne döşeyin. Firına verin. Üzeri az kızarınca alüminyum kâğıtla kapatın. 1 saat fırında pişirin. Arada bir kontrol edin ve tepsiyi sallayın. Yanına bir pilav ve salata ile servis yapın.
SADE PİLAV
MALZEMELER
2 bardak pirinç
3 yemek kasigi tereyag
3 bardak su veya et suyu
2 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi seker
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci ayiklayip bir kaseye koyun, üzerine sicak tuzlu su katin. Soguyana kadar bekletin. Iyice yikayip süzün. Tereyagini bir tencerede eritin. Su veya etsuyunun ve pirinci katin, tuz ve seker koyun. Iyice karistirip kapagini kapatin, önce harli, sonra kisik ateste, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pisirin. Altini kapatip 15 dakika kendi bugusunda demlendirin.
Servis yapmadan önce tahta bir kasikla iyice karistirin.
KOLAY KEREVİZ SALATASI
Malzemeler
2 orta boy kereviz
yarım bardak dövülmüş ceviz içi
Sarımsaklı yoğurt
1 kaşık mayonez
Kerevizler kabuklarından ayırılıp, yıkanır, rendelenir. Çiğ olarak kalan malzemeyle karıştırılır
Saygılarımızla
Gülümser & Haldun Keskin
TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI
SİTEMİZE ÜYE OLUN DÜNYANIN EN GÜZEL SIZMA ZEYTİNYAĞINI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN
"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir..
--
ZEYTİNYAĞI SİZİN İÇİN YAŞAM KALİTESİ İSE,
www.keskinlergenpa.
YEMEK YAPMAK BİR SANATSA, ONLARCA YEMEK TARİFİ,
FACEBOOK'da "TÜRKİYENİN ZEYTİNYAĞCISIYIZ" GRUBUNA KATILMANIZI İSTİYORUZ.
__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart g�nderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri d�nme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta g�nderiniz.
2 - G�ndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine �zen g�steriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli g�nderiler yayinlanmayacaktir.
4 - G�nderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina �zen g�steriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk g�nderene aittir. Elestirilerinizi lutfen g�nderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha �nce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart g�nderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri d�nme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta g�nderiniz.
2 - G�ndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine �zen g�steriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli g�nderiler yayinlanmayacaktir.
4 - G�nderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina �zen g�steriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk g�nderene aittir. Elestirilerinizi lutfen g�nderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha �nce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.
__,_._,___
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder