27 Ocak 2010 Çarşamba

[Dostluk Girdabi] - ZEYTİNYAĞI DONAR MI ? EVET DONAR

 

Zeytinyağı donar çünkü içerisinde yüksek moleküllü bileşikler bulunmaktadır. Sızma zeytinyağları sofralarımıza rafinasyon yada vinterizasyon gibi işlemler görmeden gelmesi nedeniyle sahip olduğu yararlı polifenoller, squalen gibi hidrokarbonlar ve büyük moleküllü yağ asidi esterlerini bünyesinde barındırmaya devam eder. Bu bileşikler nedeniyle buzdolabında ya da sıcaklık 100C' nin altına düştüğünde zeytinyağı pelteleşmeye beyaz tanecikli hale gelmeye başlar uzun süre düşük sıcaklıkta beklerse donuk bir hal alır. Normal oda sıcaklığına kavuştuğu zaman eski haline döner. Özelliği Kaybolmaz
 
Yüksek sıcaklıklarda yapılan zeytinyağı sıkımı waks oranını yükselteceği için donmayı daha bir tetikleyebilir. Ama diğer yararlı bileşenleri polifenoller ve tokoferoller gibi, düşüreceği için zeytinyağının tat özelliğini bozacağı gibi depolama sürecinide kısaltacaktır.
 
 
Buna karşılık aynı şekilde düşük sıcaklılarda  (KESKİNLERGENPA SOGUK SIKIM YAPMAKTADIR )yapılan sıkım işlemi ile elde edilen zeytinyağı hem yaralı bileşenleri ve güzel özelliklerini muhafaza edecek hem de diğer bütün bileşikleri bünyesinde barındırmaya devam ettiği için donma özelliğini de kaybetmeyecektir. Bu nedenle düşük sıcaklılarda sıkım yapmak bize daha kaliteli zeytinyağı verecektir.

SAYGILAR

Yük. Kimyager
Burcu KESER
AYTB Laboratuar Hizmetleri A.Ş.
Kimyasal Analiz Laboratuvarı Bölüm Şefi
 

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI

SİTEMİZE  ÜYE OLUN DÜNYANIN EN GÜZEL SIZMA ZEYTİNYAĞINI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN

__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder