16 Ocak 2010 Cumartesi

[Dostluk Girdabi] - Tavuklu Karnıyarık - HAVUÇLU & MANTARLI PİLAV

 

Kalabalık aile sofralarında yenen yemeklerin tadı hep başka olmuştur. İnsan hayatı boyunca çocukken yakaladığı ve belleğine hapsettiği lezzetleri arar, durur. Annenin elinden hazırlanan yemeklerin tadını tuzunu öyle kolay kolay bulamaz kimse, annesinin mutfağının dışında bir yerlerde.

 
 
Tavuklu Karnıyarık
malzemeleri

* 1 kilogram patlıcan
* 1 adet tavuk göğsü
* 2-3 adet domates
* 2-3 adet sivri biber (çarlıston da olabilir)
* 1 büyük soğan
* Tuz
* Karabiber
* Nar ekşisi
* Kekik

Tavuklu karnıyarık tarifi

Patlıcanlar alacalı olarak soyulup,tuzlu suda bekletilir.Daha sonra her tarafı zeytinyağa bulanıp fırın tepsisine dizilir. Önceden 200 dereceye ısıtılan fırında közlenir.İçini hazırlamak için önce tavuk etini keskin bir bıçakla kıyma haline gelene kadar kesiyoruz.(rondayla yapmadım çünkü macunlaşıyor)Tavaya zeytinyağı koyup içine tavuk parçalarını atıp 2 dakika harlı ateşte kavurun,içine yemeklik doğradıgımız soğanları koyup şoyle bir altus ettikten sonra önce tane kekik,nar ekşisi,karabiber ve tuz ilave edip 2dk.daha kavuruyoruz,ardından ince dogranmiş biberleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Ardından kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmiş domatesleri ilave pişmeye bırakıyoruz.Piştikten sonra önceden közleyip hazırladığımız patlıcanların ortalarını çatal yardimiyla açıp harcını koyuyoruz.Üzerine domatesle süsleyip salçalı su ilave ederek ocakta kapağı kapalı şekilde domatesler pişene kadar orta ateşte
pişirip sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN


HAVUÇLU & MANTARLI PİLAV

Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
1 kase konserve veya taze mantar
1 soğan
Dereotu( ben sırf üzerine kullandım)
1 buyuk haşlanmış havuç
Sıvıyağ
Tuz,şeker,su

Yapılışı;
1. pirinçlerimizi bire bire ölçüyle veya kendi yaptğımız ölçümüzle tuzlu kaynar suda
yarım saat bekletiyoruz.

2. pirinçlerimizi yıkıyoruz ve tencerede kızdırdıgımız yağda kavuruyoruz.

3. tavamızda doğradığımız soğan ve mantarımızı az yağ ilavesiyle kavuruyoruz.

4. kavrulan pirinçlerimizin üzerine tuz ve şekeri serpip,soğanlı harcımızı ekliyoruz.
2-3dk.kavuruyoruz

5. daha sonra haşlanmış ve doğranmış havucumuzu,et veya tavuk suyu ekleyip,
kısık ateşte 10-15 dk. Pişiriyoruz.

6. suyunu çekipte tencereden çıtır çıtır sesler gelmeye başladığında ocağı söndürüp
demlenmeye alıyoruz.

7. en son demlenırken isterseniz ınce doğradığınız dereotunu ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…
 
Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI

SİTEMİZE  ÜYE OLUN DÜNYANIN EN GÜZEL SIZMA ZEYTİNYAĞINI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN


--
ZEYTİNYAĞI SİZİN İÇİN YAŞAM KALİTESİ İSE,
www.keskinlergenpa.com dan BUTİK ÜRETİM SIZMA ZEYTİNYAĞINIZI HEMEN ALIN
YEMEK YAPMAK BİR SANATSA, ONLARCA YEMEK TARİFİ,
FACEBOOK'da "TÜRKİYENİN ZEYTİNYAĞCISIYIZ" GRUBUNA KATILMANIZI İSTİYORUZ.


__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder