20 Ocak 2010 Çarşamba

[Dostluk Girdabi] - HERKESE AİTİM ve KİMSEYE AİT DEĞİLİM,

 


Zeytin yaprakları ağacın altında uyuyan HOMEROS’a seslenmiş :

“HERKESE AİTİM ve KİMSEYE AİT DEĞİLİM, SEN GELMEDEN ÖNCE BURADAYDIM, SEN GİTTİKTEN SONRA DA BURADA OLACAĞIM”


Homeros da rüyamızda zeytin ağacı olarak bize seslendi: Ben Tanrı’nın insanlığa verdiği en güzel hediyelerien biriyim. Benim kadar verimli, şifalı, lezzetli, insanlığa faydalı, mucizevi bir ağaç yoktur. Beni üzmeyin, doğallığımı bozmayın, insanlara en saf, en doğal, en lezzetli halimle sunun. Toprağa düşen meyvelerimi almayın, bırakın gübre olsun, yağlığıma karıştırmayın, Yağımı sıkın, çiğ halimle kullanın şifa olsun, iksir olsun. Yapraklarımı kurutun, kaynatın için sağlık bulun, Dallarımı kullanın ama yakacak olarak değil; sehpa yapın beni, koltuk, sandalye, süs yapın, kaşık yapın, tabak yapın ki ömür boyu sizinle, çocuklarınızla, torunlarınızla beraber yaşayayım. Meyvelerimi toplarken beni dövmeyin, dallarımı kırmayın ki seneye size daha çok meyve vereyim, Yaşlandığımda beni gençleştirin, dallarımı budayın, ömrüm uzasın, Sizin bahçenizde, tarlanızda, bölgenizde, ülkenizde yetiştiğim için Allah’a şükredin. Kuran’da ve İncil’de bana yer verildi, kutsal ağaç sayıldım beni incitmeyin, Ve siz insanlara yalvarırım beni üzmeyin, kıymetimi bilin, gelecek nesillere doğal halimle bırakın beni…
Keskinler Ltd. olarak düşündük ve kararımızı verdik.Homeros’u dinledik ve hedefimizi koyduk: ‘’Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan AKHİSAR’ın (THYATEIRA) eşsiz iklim, nem ve toprağından faydalanarak elde ettiğimiz zeytinyağı mucizesini; geleneksel yöntemleri, hijyenik ve gurme tatlar olarak birleştirerek, aracısız olarak sizlere sunmak. ‘’ Bu uğurda; Doğa aşkımız, 25 ticari serüvenimizi bir daha geri dönmemek üzere yakmamıza neden oldu. Kendi bahçelerimiz başta olmak üzere elde ettiğimiz zeytinyağları ve zeytinlerini , tamamen AKHİSAR yöresinin çiftçi ve köylerinin mahsüllerinden seçmeye karar verdik.  

 

Keskinler Ltd. Şti. 1985 yılında kurulmuştur. Ticari Faaliyetlerine tarım araçları imalatı ve satıcılığı ile başlamıştır.

Şirketimizin kurucusu babamız  Manisa Barosu Eski Başkanı Avukat Yüksel Keskin’dir.

Şirketimizin Genel Müdürü, kurucu ortaklarımızdan

Haldun Keskin’dir.

 

Sızma Zeytinyağı üretimine 2005 yılında başlayan Keskinler Ltd, üretim şekli olarak Taş Sistem , Soğuk Sıkım Butik üretimini seçmiştir.

Sızma Zeytinyağı üretiminde yoğunlaşmaya başlayan Keskinler Ltd, daha sonra sızma zeytinyağından üretilen, küllü ve meşe odunu külünden üretilen el kesimi zeytinyağı sabunu üretimine de başlamıştır.

Doğal gıdalar üretimi ve satışına da başlayan Keskinler Ltd’nin tek amacı, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Keskinler Ltd. Şirketinin tek hedefi,

Türkiye’nin Eve Teslim Zeytinyağcısı” olmakdır.

Saygılarımızla

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SİZE YETERİZ
 
     Merhaba Sevgili Dostlar.
     Sağlığınız için kullandığımız gıdaların çoğu ya katkılı ya da sahte. Bunları sadece kendimiz tüketmiyoruz. Sevdiklerimize de tükettiriyoruz. Başta ucuz diye aldığımız bu ürünler daha sonra başta kanser olmak üzere bize geri dönüyor.
      Zeytinyağı Allahın, biz insanlara en büyük armağanıdır. Çünkü zeytinyağı sağlıktır, saflıktır, temizlikdir, doğanın bize sunduğu en büyük nimet ve doğal doktorumuzdur.
     Ne yazık ki, marketler de kıyasıya rekabet içine girdiler ve rafine zeytinyağlarını raflarına dizdiler. Tüketicilerde "nasıl olsa zeytinyağı " diyerek aldılar. Kullandılar. Fakat bu, parayı bir tarafa bırakın, sağlığı  sokağa atmaktan başka bir şey değildi. Çunku İnsanoğluna yararlı olan zeytinyağı SIZMA ZEYTİNYAĞIDIR. 
          Biz size Gerçek Sızma Zeytinyağınızı bizden almanızı öneriyoruz. Saf...Katkısız...Doğal...Gerçek Sızma Zeytinyağı öneriyoruz.
     Zeytinyağımızda o kadar iddalıyız ki " damak tadınıza uymazsa bile hemen ödemenizi iade ederiz" diyebiliyoruz.
       Hedefimiz  Dostlarımızın Bizim için
       " Keskin Ailesi, Haldun Keskin Butik Üretim Sızma Zeytinyağı olarak... Her zaman En iyisini , Mükemmelini, yapıyorlar. Gerçek sızma zeytinyağı üretiyorlar. Ne yediğimizi biliyoruz. Biz herzaman en güzelini,en sağlıklısını ve iyisini yiyoruz " diyebilmesidir.

     Bizim tüm ürünlerimizin içinde dostluk, sevgi vardır.

Sizler ve biz BÜYÜK BİR AİLEYİZ.

AKHİSAR

Akhisar.İzmir-İstanbul karayolu üzerinde ilçenin adım taşıyan Ovanın hemen ortasında kurulmuş,Manisa’ya 52. İzmir’e 90. Balıkkesir’e 86 km uzaklıktadır.Doğusunda Gördes güneyinde Gölmarmara.Güneybatısında Saruhanlı,Batısında Sındırgı,ilçeleri ile çevrili olup ilçe yüz ölçümü 1750 km2’dir..   

 M.Ö. 14. yüzyılda İskitlerle birlikte akınlar yapmakta olan bir amazon kolunun Lidya’ya uzadığı ve Kraliçeleri Myrine tarafından Akhisar’la Dikili arasında bazı kasabalar kurulduğu, bunlardan bir tanesine kendi adını verdiği ve Akhisar’ın bir amazon karargahı halinde küçük bir kasaba olarak kurulduğu belirtilmektedir. Aradan 1300 yıl geçtikten sonra M.Ö.24 yılında bir deprem sonucunda yıkılan bu kasaba amazon komutanlarından Tyatirin adını taşımaktaydı. Tyatirin kuruluşundan sonra Helen Rumları tarafından başka isimlerle anıldı. Örneğin: Polonya, Ohipko, Semiramis gibi.

Akhisar tarih boyunca Hititler, Akadlar, Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Saruhanlılar ve Osmanlılar yönetiminde kalmıştır. Lidyalılar zamanında senatosuyla, kalabalık nüfusuyla ve zenginliğiyle önemli bir şehir olmuştur.

 

Bizans imparatoru Konstantin tarafından Gölmarmara’ya sürülen Tyeder, Akhisar’ın şimdiki istayonla hastane arasına beyaz bir kale yaptırmasıyla birlikte, eski Tyatir (Thyateria veya Thyatira) adı Aspro-kastro oldu. ASPRO (ak) KASTRO (hisar) demektir.1307 yılında Türklerin yönetiminer geçince, Aspro-kastro adı Türkçeleştirilerek AKHİSAR oldu.1390 yılında Akhisar, Osmanlı Türklerinin yönetimine geçti.1923 yılına kadar Saruhan Sancağı’nın kazası olarak yönetildi.1923 yılında Saruhan vilayet olduğundan ona bağlı kaldı.1927 yılında Saruhan Vilayet’nin adı Bakanlar Kurulunca Manisa Vilayeti olarak değiştirildi. Akhisar’da, Manisa Vilayetinin kazası oldu.

EKONOMİ

    Akhisar, verimli ovalar üzerinde kurulmuş tarım ve ticaret şehridir.Verimli arazilerinde hemen hemen her türlü sebze ve meyve yetişmektedir.Ancak en önemli endüstri bitkisi tütündür.Tütün neredeyse Akhisar ile özleşmiştir.Fakat son yıllarda zeytinde öne çıkmaya başlamış ve Akhisar 5 milyon zeytin ağacıyla ülkemizin en büyük sofralık zeytin üreten merkezi haline gelmiştir.

   Akhisar’ın toplam tarım alanı 80.030 hektardır.Bu tarımsal alandan 2000 yılında toplam 144.560.700.000 TL.girdi sağlamıştır.

   Tarım dışında Akhisar Ekonomisine yön veren sektörler Ticaret,Küçük Sanayi ve Sanayi diye sıralayabiliriz.

 

AKHİSAR VE ZEYTİN

 Akhisar İlçesi ekonomisi tarıma dayalı sanayi konusunda ciddi çalışmaların yeni başladığı 83.329(2000 nüfus sayımına göre)merkez nüfuslu kasaba ve köyleri ile 170.000 nüfuslu bir ilçedir.

 Bugüne kadar adını tütüncülüğüyle duyuran ilçemiz son yıllarda hızla gelişen zeytincilik sektörü ile ülke ekonomisinde gereken yeri almıştır.İlçemizde 5 milyon üzerinde (2009 yılında 10.825.000 meyve veren 452.000 meyve vermeyen ağaç)zeytin ağacı bulunmaktadır.

 Özellikle son 15 yılda artan zeytin alanları İlçemizde 2009 yılı itibariyle 50.400 hektardır. Yaklaşık 100 bin ton zeytin üretilmektedir.Bu üretilen zeytinin 60 bin tonu yemeklik, 40 bin tonu ise yağlıktır.

            İlçemiz zeytinciliğinin en önemli özelliği diğer beldelerden farklı olarak çeşitli cins zeytin yetiştirilmesidir.Başta yeşil olarak değerlendirilen domat çeşidi ile yeşil ve siyah olarak değerlendirilen Edremit çeşidinden başka Akhisar’a özgü siyah çeşit Uslu ve son yıllarda olağanüstü gelişme kaydeden Trilye çeşidi ile zeytin zenginliği mevcuttur.  

Yurdumuzda tüm zeytin çeşitlerinin yetişebildiği topraklara sahip tek yerdir.         

 İlçemiz yeşil zeytin salamuralık yönüyle Türkiye üretiminin % 70 ini, siyah zeytinde de % 50 lik kısmını karşılamaktadır.Ancak önümüzdeki yıllarda ülke üretimindeki siyah salamuracılıktaki payı hızla artacaktır.Çünkü ilçemizin ekonomisi toprakla iklim faktörleri Trilye çeşidine çok uygun ve Pazar değerinin memnuniyet verici olması nedeni ile dikim sahaları hızla artmaktadır.

            İlçemiz ve çevresi zeytincilikte Türkiye’deki en modern zeytin bahçelerine sahiptir.Üreticilerimiz zeytinlerini usulüne uygun budamakta, gübrelemekte, ilaçlamakta, damlama sulama yapmakta, gübre atmadan toprak, yaprak, su tahlili yaptırmak suretiyle makro elementlerinin yanında mikro element noksanlıklarına karşıda tedbir almaktadır.İlçemizde Celal Bayar Üniversitesine bağlı Zeytincilik Meslek Yüksekokulu açılmış, Zeytincilik sektöründe kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya başlamıştır.

Kalabalık aile sofralarında yenen yemeklerin tadı hep başka olmuştur.

İnsan hayatı boyunca çocukken yakaladığı ve belleğine hapsettiği lezzetleri arar, durur.

Annenin elinden hazırlanan yemeklerin tadını tuzunu öyle kolay kolay bulamaz kimse, annesinin mutfağının dışında bir yerlerde.


"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyaği yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir... Zeytinyaği bizim için  bir gelenektir..."

 

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI

SİTEMİZE  ÜYE OLUN DÜNYANIN EN GÜZEL SIZMA ZEYTİNYAĞINI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN

--
ZEYTİNYAĞI SİZİN İÇİN YAŞAM KALİTESİ İSE,
www.keskinlergenpa.com dan BUTİK ÜRETİM SIZMA ZEYTİNYAĞINIZI HEMEN ALIN
YEMEK YAPMAK BİR SANATSA, ONLARCA YEMEK TARİFİ,
FACEBOOK'da "TÜRKİYENİN ZEYTİNYAĞCISIYIZ" GRUBUNA KATILMANIZI İSTİYORUZ.


__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder