GÖCE ÇORBASI
MALZEME:
Tereyağı 3 çorba kaşığı
Mısır tanesi 1 su bardağı
Tavuk suyu 8 su bardağı
Süt 2 su bardağı
Nişasta 1 çorba kaşığı
Yumurta sarısı 2 adet
Yoğurt 2 çorba kaşığı
Su 1 kase
Tuz
YAPILIŞI:
1. Tereyağını tencerede eritip mısırları ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra süt ve tavuk suyunu ilave edin. 10-15 dakika ağır ateşte kaynatın. 2. Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis kaselerine boşaltıp sıcak olarak servis yapın.
MAYDANOZLU SIKMA KÖFTE
MALZEME:
Kıyma 250 gr.
Maydanoz 1 demet
Kurusoğan 2 adet
Kırık pirinç 1/2 kahve fincanı
Et suyu 6 su bardağı
Limon 2 adet
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
1. Pirinci önceden ıslatıp bekletin ve suyunu süzün. Soğanları rendeleyip suyunu sıkın. Maydanozun yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın. Kıymayı derin bir kaseye koyup suyu alınmış soğan, tuz, karabiber ve ıslatılmış pirinç ilavesiyle yoğurun.2. Kıyılmış maydanoz ilave edip bir kez daha yoğurduktan sonra elinizde yuvarlayarak küçük küçük köfteler yapın. Çelik veya teflon tencereye köfteleri döşeyip üzerine sıkılmış 2 limonun suyunu gezdirin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.3. Önceden hazırladığınız 6 su bardağı sıcak et suyunu ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin. Kaselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Muleebili Tel kadayıf
MALZEME:
Tel kadayıf 1/2 kg.
Tereyağı 2 kahve fincanı
Süt 4 su bardağı
Toz şeker 10 kahve fincanı
Pirinç unu 2 kahve fincanı
Nişasta 2 kahve fincanı
Yumurta sarısı 2 adet
Tuz 1 kahve kaşığı
Portakal kabuğu reçeli 1 çay fincanı
Su 1 su bardağı
Limon suyu 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI:
1. Kadayıfın dörtte birini ayırın. 28 cm. çapındaki tepsinin içini ve kenarlarını yağlayın. Kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. 2. Sütü 6 kahve fincanı tozşeker ve tuz ile birlikte tencerede kaynatın. Pirinç ununu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek bulamaç haline getirip kaynamakta olan süte ekleyin. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. 3. Yumurta sarılarını çırparak portakal reçeliyle karıştırıp muhallebiye ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tepsideki kadayıfın üzerine boşaltarak yayın. 4. Tepsinin dışına taşmış olan kadayıfları muhallebinin üzerine katlayarak çevirin. Ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerine kapattıktan sonra soğuması için yaklaşık bir saat kadar bekletin. 5. Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine serpiştirin. Fırına verip 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta şerbet için su, 4 kahve fıncanı şeker ve limon suyunu kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca kadayıfın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEME:
Tereyağı 3 çorba kaşığı
Mısır tanesi 1 su bardağı
Tavuk suyu 8 su bardağı
Süt 2 su bardağı
Nişasta 1 çorba kaşığı
Yumurta sarısı 2 adet
Yoğurt 2 çorba kaşığı
Su 1 kase
Tuz
YAPILIŞI:
1. Tereyağını tencerede eritip mısırları ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra süt ve tavuk suyunu ilave edin. 10-15 dakika ağır ateşte kaynatın. 2. Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis kaselerine boşaltıp sıcak olarak servis yapın.
MAYDANOZLU SIKMA KÖFTE
MALZEME:
Kıyma 250 gr.
Maydanoz 1 demet
Kurusoğan 2 adet
Kırık pirinç 1/2 kahve fincanı
Et suyu 6 su bardağı
Limon 2 adet
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
1. Pirinci önceden ıslatıp bekletin ve suyunu süzün. Soğanları rendeleyip suyunu sıkın. Maydanozun yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın. Kıymayı derin bir kaseye koyup suyu alınmış soğan, tuz, karabiber ve ıslatılmış pirinç ilavesiyle yoğurun.2. Kıyılmış maydanoz ilave edip bir kez daha yoğurduktan sonra elinizde yuvarlayarak küçük küçük köfteler yapın. Çelik veya teflon tencereye köfteleri döşeyip üzerine sıkılmış 2 limonun suyunu gezdirin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.3. Önceden hazırladığınız 6 su bardağı sıcak et suyunu ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin. Kaselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Muleebili Tel kadayıf
MALZEME:
Tel kadayıf 1/2 kg.
Tereyağı 2 kahve fincanı
Süt 4 su bardağı
Toz şeker 10 kahve fincanı
Pirinç unu 2 kahve fincanı
Nişasta 2 kahve fincanı
Yumurta sarısı 2 adet
Tuz 1 kahve kaşığı
Portakal kabuğu reçeli 1 çay fincanı
Su 1 su bardağı
Limon suyu 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI:
1. Kadayıfın dörtte birini ayırın. 28 cm. çapındaki tepsinin içini ve kenarlarını yağlayın. Kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. 2. Sütü 6 kahve fincanı tozşeker ve tuz ile birlikte tencerede kaynatın. Pirinç ununu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek bulamaç haline getirip kaynamakta olan süte ekleyin. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. 3. Yumurta sarılarını çırparak portakal reçeliyle karıştırıp muhallebiye ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tepsideki kadayıfın üzerine boşaltarak yayın. 4. Tepsinin dışına taşmış olan kadayıfları muhallebinin üzerine katlayarak çevirin. Ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerine kapattıktan sonra soğuması için yaklaşık bir saat kadar bekletin. 5. Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine serpiştirin. Fırına verip 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta şerbet için su, 4 kahve fıncanı şeker ve limon suyunu kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca kadayıfın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Saygılarımızla
Gülümser & Haldun Keskin
TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI
DÜNYANIN EN GÜZEL SIZMA ZEYTİNYAĞINI KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN ALIN
__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.
__,_._,___
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder