MALZEMELER
6 adet enginar
1 adet kuru soğan
200 gr. taze bakla içi
1 adet limon suyu
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Taze iç baklalar yarı haşlanıp buzlu suya alınır, süzülür.
Enginarların yaprakları ayıklanır. İç aynası temizlenir. Hazırlanmış olan limanı u suya atılarak kararmaları önlenir. Bir tencereye zeytinyağı konularak ısıtılır. İçine ince doğranmış soğan eklenerek sarartılır. Üzerine enginarlar eklenerek bir iki çevrildikten sonra bakla taneleri, 2 kaşık limon suyu ve sıcak su eklenip orta sıcaklıkta 15 dk. pişirilerek ateşten alınır. llık servis edilir.
BEGOVA -BEY ÇORBASI
MALZEMELER
3 adet tavuk göğsü veya
3 büyük tavuk budu
1 adet büyük boy havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı dolusu kurutulmuş ufak boy bamya
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin;
Doğranmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk yıkanır ve varsa 1 demet maydanoz kökü ve defne yaprağıyla birlikte kaynatılır (kaynadıktan sonra defne yaprağı ve maydanoz kökünü çıkarıp, atın). Süzüldükten sonra kemiklerinden ayıklanır ve ince ince doğranır. Havuç ve patateste küp küp doğranır. Bir başka tencere içerisine tereyağı eritilir, un ilave edilir ve 3-4 dakika kadar kavrulur. Bunun üzerine süzülmüş 5-6 bardak tavuk suyu ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
Didiklenmiş et ve küp doğranmış sebzeler, daha önceden limonlu suda 15-20 dakika kadar haşlanmış bamya kaynayan çorbanın içine aktarılır ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. En son olarak kremanın içine çırpılmış yumurta, un, limon suyu, tuz ve karabiber koyularak karıştırılır. Bu terbiye sürekli karıştırılarak çorbaya yavaş yavaş eklenir. Tekrar karıştırmaya devam ederek 7-8 dakika daha pişirip, ocaktan alınır. Üzeri maydanozla süslenerek servise sunulur.
6 adet enginar
1 adet kuru soğan
200 gr. taze bakla içi
1 adet limon suyu
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Taze iç baklalar yarı haşlanıp buzlu suya alınır, süzülür.
Enginarların yaprakları ayıklanır. İç aynası temizlenir. Hazırlanmış olan limanı u suya atılarak kararmaları önlenir. Bir tencereye zeytinyağı konularak ısıtılır. İçine ince doğranmış soğan eklenerek sarartılır. Üzerine enginarlar eklenerek bir iki çevrildikten sonra bakla taneleri, 2 kaşık limon suyu ve sıcak su eklenip orta sıcaklıkta 15 dk. pişirilerek ateşten alınır. llık servis edilir.
BEGOVA -BEY ÇORBASI
MALZEMELER
3 adet tavuk göğsü veya
3 büyük tavuk budu
1 adet büyük boy havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı dolusu kurutulmuş ufak boy bamya
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin;
Doğranmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk yıkanır ve varsa 1 demet maydanoz kökü ve defne yaprağıyla birlikte kaynatılır (kaynadıktan sonra defne yaprağı ve maydanoz kökünü çıkarıp, atın). Süzüldükten sonra kemiklerinden ayıklanır ve ince ince doğranır. Havuç ve patateste küp küp doğranır. Bir başka tencere içerisine tereyağı eritilir, un ilave edilir ve 3-4 dakika kadar kavrulur. Bunun üzerine süzülmüş 5-6 bardak tavuk suyu ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
Didiklenmiş et ve küp doğranmış sebzeler, daha önceden limonlu suda 15-20 dakika kadar haşlanmış bamya kaynayan çorbanın içine aktarılır ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. En son olarak kremanın içine çırpılmış yumurta, un, limon suyu, tuz ve karabiber koyularak karıştırılır. Bu terbiye sürekli karıştırılarak çorbaya yavaş yavaş eklenir. Tekrar karıştırmaya devam ederek 7-8 dakika daha pişirip, ocaktan alınır. Üzeri maydanozla süslenerek servise sunulur.
Saygılarımızla
Haldun Keskin
TURKIYE'NIN TAS SISTEM SIZMA ZEYTINYAGI SITESI
keskinlergenpa@
__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.
__,_._,___
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder