11 Ocak 2010 Pazartesi

[Dostluk Girdabi] - HANIMLAR TARİFLERE DEVAM Mantarli Domates Çorbasi_Zeytinyagli Kereviz_Dil Peynirli Piliç Sarma " SONUNDA NOTUMUZ VAR"

 

 

Mantarli Domates Çorbasi

Malzemeler
3 Çorba Kasigi Margarin
1 Adet Sogan
8 Adet Domates
1 Kahve Fincani Irmik
8 Su Bardagi Et Suyu
10 Adet Mantar
2 Kahve Fincani Kasarpeyniri Rendesi

Yapilis Tarifi
Tencereye 1 çorba kasigi margarini alip, eritin. Sogani yemeklik dograyin. Yagda kavurun. Domatesleri küçük küçük dograyip tencereye ilave edin. Birkaç dakika çevirin.
Irmigi koyup karistirin. Kisik ateste 15 dakika pisirin. 8 su bardagi et suyunu ilave edip, 20 dakika daha pisirin. Atesten alip süzgeçten geçirin. Kalan margarini ve küçük küçük dogradigimiz mantarlari ilave edin.
1-2 tasim daha kaynatip tencereyi ocaktan alin. Rendelenmis kasar peynirini serpip servis yapin.


Zeytinyagli Kereviz
Malzemeler
1 kg
kereviz
2 tane orta boy
havuc
1 cay bardagi zeytin yagi
2 tane sogan
1 tatli kasigi seker
Tuz

Yapilis Tarifi
Kereviz ve havuc iyice yikanir,kabuklari soyulup temizlenir.Dilim dilim dogranir,az tuzlu suda 5 dakika haslanir ve suzulur.Daha sonra kizgin yagda hafif kizartilir tepsiye dizilir.Soganlar piyaz dogranir tencerede zeytin yaginda pempelestirilir.Kerevizin yesil yapraklari dogranip yikanir ve tenceredeki sogana ilave edilir.Tuzu sekeri karistirilir ve tepsideki kerevizlerin ustune yayilir.Cok az kaynar su ilave edilir,kisik ateste pisirilir.Soguk servis yapilir.
Afiyet olsun...


Dil Peynirli Piliç Sarma

Malzemeler
1 adet piliç gögüs
100 gr rendelenmis
dil peyniri
50 gr dogranmis
mantar
Yeterince
tuz ve biber

Yapilis Tarifi

Tavuk gögsünü ince bir sekilde dövün. Orta kismina mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo seklinde sarin.
Bir izgarada pisirdikten sonra arzu ettiginiz garnitürle (pilav, sebze sote, patates tava gibi) servis yapabilirsiniz

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI

SİTEMİZE  ÜYE OLUN DÜNYANIN EN GÜZEL SIZMA ZEYTİNYAĞINI KULLANIN

 

"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyaği yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir... Zeytinyaği bizim için  bir gelenektir..."

 

SAYIN DOSTUMUZ

GERCEK KATKISIZ SELE ZEYTINIMIZ HAZIRLANMIS VE SATISA SUNULMUSTUR 

SİTEMİZ  UZERINDEN INCELEYEBILIRSINIZ

ONLARCA YEMEK TARIFININ VE YORESEL TARIFLERIN YER ALDIGI FACEBOOK DAKI TURKIYE'NIN ZEYTINYAGCIYIZ GRUBUMUZA UYE OLMANIZI TEKLIF EDIYORUZ SAYGILARIMIZLA

Haldun Keskin

 


__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder