7 Ocak 2010 Perşembe

[Dostluk Girdabi] - PİLİÇ DOLMASI / CEVİZLİ BULGUR PİLAVI / CEVİZLİ REVANİ TATLISI

 

BUNUN GİBİ ONLARCA TARİFE ULAŞMAK İÇİN  FACEBOOK DA " TÜRKİYE'NİN ZEYTİNYAĞCISIYIZ" GRUBUNA ÜYE OLUNUZ
Piliç Dolması

MALZEMELER

3 tavuk göğsü eti
50 gr kültür mantarı
1 sarı biber
1 kırmızı biber
1 sivri biber
1 soğan
1 çay kaşığı kekik
5-6 taze soğan
Zeytinyağı
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Biberlerle, soğan ve mantarları küp şeklinde doğrayın ve tavada zeytinyağı ile soteleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladı­ğınız harcı tavuk göğsü etinin içine doldurun. Tavada hafifçe kızartıp fırın tepsisine yerleştirin. Temizlediğiniz taze soğanların yeşil kısımlarını ince doğrayarak tavukların üst kısımlarına serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.


Cevizli Bulgur Pilavı
Malzemeler

1 Adet soğan
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Su bardağı ince bulgur
1 Çorba kaşığı kuşüzümü
2 Adet ince doğranmış sivri biber
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

1 Adet soğanı rendeleyin.
Tencerede 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırın.
Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine 1 su bardağı suyu dökün.
Kaynayınca 1 su bardağı bulguru ilave edin.
1 Çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 adet doğranmış yeşil biberi ekleyin.
Kısık ateşte pişirin.
Bulgur suyunu çekinceye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve tarçını da tencereye ilave edin.
Tüm malzemeleri karıştırın ve sıcak olarak serivs yapın


Cevizli Revani Talısı
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardagı süt
1 su bardagı zeytinyağı
1 su bardagı şeker
1 su bardagı ceviz
1 çay kaşıgı karbonat
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un

ŞERBET İÇİN
4 su bardagı şeker
4 su bardagı su
1/2 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Önce yağ, yumurta, şeker, süt çırpılır. Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir. Yüksek kenarlı bir payreks kapta çok başarılı oluyor. 170° de 45 dakika pişirin. Şerbetini 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Sıcak revaninin üzerine dökün. Revani sıcak, şerbet soğuk olacak
SEVGİ SETÜL E TEŞEKKÜRLERİMİZLE

Saygılarımızla

Gülümser & Haldun Keskin

keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI

SİTEMİZE  ÜYE OLUN DÜNYANIN EN GÜZEL SIZMA ZEYTİNYAĞINI KULLANIN

 

"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyaği yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir... Zeytinyaği bizim için  bir gelenektir..."

 
 


--
ZEYTİNYAĞI SİZİN İÇİN YAŞAM KALİTESİ İSE, YEMEK YAPMAK BİR SANATSA
FACEBOOK'da "TÜRKİYENİN ZEYTİNYAĞCISIYIZ" GRUBUNA KATILMANIZI İSTİYORUZ.


__._,_.___
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder