6 Eylül 2010 Pazartesi

[Dostluk Girdabi] - Merhaba Sevgili Dostlarım Geçmişte yaşadıklarınız sırtınızda ağır bir yük mü?

 

Geçmişte yaşadıklarınız sırtınızda ağır bir yük mü? Ne zamana kadar taşıyacaksınız. Bir yerde bırakıp geleceğe doğru daha hafifleyerek adım atmak istemezsiniz? Şimdi 10 günde ruhsal detoks ile anılarınızın tozunu alma zamanı. 

 

Birinci gün: Yüzleşin Aklınızdaki sorunları alt alta yazarak bir tablo oluşturun. Çok kızdığınız ya da güldüğünüz şeyleri bile yazın. 

 

Örnek: Almam gereken bir paketi almadım / Çok tembelim

 

İkinci gün: İçinizdeki dostu uyandırın Sorunlarınızın yanına sorunla ilgili iyimser ya da arkadaşınıza söyleyebileceğiniz şeyi yazın. 

 

Örnek: Almam gereken bir paketi almadım / Çok tembelim / Yarın zaman ayıracağım zaten o kadar da önemli değil.

 

Üçüncü gün: Yetiştirilme tarzınızı önerinNasıl bir ailede büyüdünüz? Yetiştirilme tarzınızdan memnun musunuz? Çocukken sevildiğinizi düşünüyor musunuz? Eğer yanıtınız "evet" ya da "hayır" ise size bunu düşündürten nedir? Kendinizi yargılamadan bu sorulara yanıt verin. Bunalırsanız sizi mutlu edecek şeyler yapın ve sonra tekrar devam edin.

 

Dördüncü gün: Geçmişteki sizle buluşunBu egzersiz hayal gücünüze dayanıyor. Çocukluğunuzu hatırlayın. O zaman nasıl görünüyorsunuz? Yüzünüzde hangi ifade var. Mutluluk mu? Korku mu? Heyecan mı? "Orada mısın, ne hissediyorsun" gibi sorular sorun o çocuğa. "Ne hissettiğini biliyorum ama bunu değiştireceğim deyin ona.." Anne-babanıza ya da kendinize, o çocuğa mektup yazın. Böylece uzaklarda kalan o sorunu böylece aşmış ve rahatlamış olacaksınız.

 

Beşinci gün: Kızgınlığınızı tanımlayın Çocukken anne-babanıza, bakıcınıza ne için kızmıştınız? Bunu onlara söyleyebiliyor musunuz? Kendinizi ter edilmiş hissetseydiniz bunu nasıl gösterirdiniz? Kızgınlığınızı bastırıyor muydunuz? Kızgınlığınızı dillendirirken çocukken ve şimdi hissettiklerinizi ayrı ayrı yazın.

 

Altıncı gün: Ailenizi anlayınAilenizi sorular sorarak anlamaya çalışın. Duygusal olarak nasıl hissederlerdi? Duygularını nasıl anlatırlardı? Duygularını bastırırlar mıydı? Neden böyle davrandılar? Ben duygularımı bastırmayı mı öğrendim. Şimdi onlara karşı nasıl hissettiğinizi enince ayrıntısına kadar yazın.

 

Yedinci gün: Kendinizi yetiştirinAilenize şunları söyleyin; Bana  hayat verdin ama sana hayatımı borçlu değilim.İlgiyi hak ediyorum.Senin koşulsuz saygı ve ilgini hak ediyorum.Kendimi sana ispatlamak için yaşamayacağım.Senin yerine getirilmemiş rüyanı yaşamak zorunda değilim.Kısıtlamalarına rağmen senin  sevginle  beslendim.

 

Sekizinci gün: Şefkatle hatırlayınYaşadığınız gerçekleri tamamen kabul edin, üzerini örtmeyin. Şefkatli içsel arkadaşınızın sesine kulak verin ve  yazarak   rahatlayın.

 

Dokuzuncu gün: Geçmişi kabulleninDuygusal anlamda yaşadıklarınızın farkında oldunuz ve nasıl hissettiğinizi gördünüz. Artık bağışlayıcı ve şefkatli olun. Geçmişi kabullenerek özgürlüğe adım atın. Kendinize; geçmişimle ilgili şu an inandığım şey nedir, inandıklarımı kabullenebilir miyim, kötü anıların çıkıp gitmesine izin verebilir miyim? Duygularınızı hayatınız boyunca taşıdınız. Hemen değişmeyebilirler. Başka bir perspektiften bakmanızı sağlayacak aile   bireylerinden biri ya da arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz. Kendinize karşı daima nazik olun. 

 

Onuncu gün: Kötü anıların gitmesine izin verinKendi seremoninizi düzenleyin. Bir mum yakın, derin nefes alarak dinlenin. Bir balon salın gökyüzüne ve kötü anılarınızı ve düşünceleriniz onunla uçup gitsin. Mutlu olun.

 

Saygılarımızla

Haldun Keskin Sağlıklı Yaşam Danışmanı

YENİ SEZONUMUZ BAŞLADI.İNDİRİM DE BAŞLADI BAŞLADI

TURKIYE'NIN TAS SISTEM SIZZZMA ZEYTINYAGI SITESI

KREDİ KARTI / BANKA HAVALESİ / KAPIDA ÖDEME / POSTA ÇEKİ / KARGO ÜCRETİ YOK

0532 265 89 00   &   0236 412 61 62

"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyaği yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir... Zeytinyaği bizim için  bir gelenektir..."

 

Arkadaş Listenizi lutfen kontrol edin. Sağlıklı Yaşamanız için Haldun Keskin 'i FACEBOOK DA  ARKADAŞ OLARAK EKLEYİNİZ.

 

 

 

__._,_.___
Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
MARKETPLACE

Hobbies & Activities Zone: Find others who share your passions! Explore new interests.


Get great advice about dogs and cats. Visit the Dog & Cat Answers Center.


Stay on top of your group activity without leaving the page you're on - Get the Yahoo! Toolbar now.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder