18 Eylül 2010 Cumartesi

[Dostluk Girdabi] - Sormak istediklerinizi, keskinlergenpa@gmail.com ‘a yazabilirsiniz.

 

 Arkadaş Listenizi lutfen kontrol edin. Sağlıklı Yaşamanız için Haldun Keskin 'i FACEBOOK DA  ARKADAŞ OLARAK EKLEYİNİZ.

 

Her zaman sağlıkla ilgili duyduklarımız doğru olmayabilir.
Sağlık konusunda sizin için gerekli olan önemli bilgiler...

 

1."Sigara Tiryakisi Değilim."

 

"Hiç bir zaman sigara paketi taşımıyorum. Genellikle geceleri dışarı çıktığımda birkaç tane içiyorum." Tabii ki günde bir kaç tane sigara içiyorsanız tiryaki birine oranla daha az nikotin alıyorsunuz. Fakat günde altı tane sigara içerek bile kanser veya kalp riskini artırdığınızı unutmayın. Kararı siz verin ama bunu adı yine de "sigara içmek" sayılır.

 

2."Meyveye İhtiyacım Yok, Vitamin Alıyorum."

 

"Günde beş porsiyon sebze ve meyve yemem gerektiğini biliyorum. Ama canım istemezse vitamin takviyesi alıyorum." Doğal yollardan sağlıklı ve dengeli beslenmenin yerini hiçbir "sihirli" vitamin hapı alamaz. Hastalıklara karşı koruma sağlayıp, metabolizmayı güçlendiren tüm vitamin ve minareller doğal besinlerde bulunur. Bu nedenle mevsime göre bol sebze ve meyve yemeyi kesinlikle ihmal etmemelisiniz.

 

3."Göğüs Kanseri Gençken Görülmez."

 

"Göğüs kanseri sadece ileri yaşlardaki kadınlarda görülür. Şimdilik bunun için endişe etmeme ve doktora gitmeme gerek yok." Göğüs kanserine rastlanma sıklığı genç yaşlarda daha az olsa bile bu, hiç olmadığı anlamına gelmez. Yılda sadece bir kez jinekoloğunuza gidip mamografi çektirmeyi alışkanlık haline getirseniz erken teşhis sayesinde belkide hayatınızı kurtarmış olursunuz.

 

4."Diş Hekimine Dişim Ağırdığı Zaman Giderim."

 

"Dişlerim aslında hayalimdeki kadar beyaz değil ama ğek sorun yok gibi görünüyor. Neden diş hekimine giderek zaman kaybedeyim ki?" Eğer 18 yaşından sonra diş hekimine düzenli olarak gitmeyi bırakmışsanız bunu sebebi anne ve babnızın sizi artık doktora gitmek için zorlamaması olabilir. Büyük olasılıkla çok çalışyorsunuz ama unutmayın ki dişler ve özellikle diş etleri zaman içinde ağız bakımınızı çok iyi yapıyor olsanız bile bozulabilir. Dişler genel sağlığımızı da etkilediğinden, yaşadığımız en ufk bitr sorun bile büyük komplikasyonlara neden olabilir. Yılda iki kez diş hekiminize uğramayı ihmal etmeyin.

 

5."Hafta İçinde Alamadığım Uykumu Haftasonu Telafi Ediyorum."

 

"Hafta içinde çok yoğun çalışıyorum. Günde altı saatten fazla uyuyamıyorum. Hafta sonları ise sabahlara kadar gece kulüplerinde eğleniyorum. Kafamı ancak bu şekilde dağıtabiliyorum. Pazar günleri ise, bütün gün uyuyarak pazartesiden cumartesiye kadar kaybettiğim uykuyu telafi ediyorum." Bu şekilde yakalanmaya çalışlılan uyku saatleri yaşlanma sürecini hızlandırır, hafızayı yavaşlatır ve iş konsantrasyonunu bozar. Kaybedilen uyku saatlerini geri almak için hafta sonunu beklemek yerine her gece düzenli olarak yedi-sekiz saat uyumaya çalışmalısınız.

 

6."Nasılsa İdeal Kilodayım, Neden Spor Yapayım Ki?"

 

"İdeal kilodayım.Taş çatlasa bir-iki kilo fazlam var. Spor salonlarında yorulmaya ne gerek var?" Spor yapmanın tek amacı kilo vermek değildir. Her gün düzenlki olarak yapılan egzersiz programı, kadınlarda göğüs kanseri riskini azaltıyor. Aynı zamanda bağşıklık sistemini güçlendiriyor. Sağlığınızı korumak için düzenli spor yapın..
 
 

Sormak istediklerinizi, keskinlergenpa@gmail.com ‘a  yazabilirsiniz.

 

2010 HASADINDAN SIKTIĞIMIZ  TAŞ SİSTEM SIZMA ZEYTİNYAĞLARI HAZIRDIR.

Saygılarımızla

Haldun Keskin

 Sağlıklı Yaşam Danışmanı

www.keskinlergenpa.com

TURKIYE'NIN TAS SISTEM SIZZZMA ZEYTINYAGI SITESI

KREDİ KARTI / BANKA HAVALESİ / KAPIDA ÖDEME / POSTA ÇEKİ / KARGO ÜCRETİ YOK

0532 265 89 00   &   0236 412 61 62

"... Zeytinyağı doğallıktır, sağlıktır, lezzettir... Binlerce yıllık bir kültürdür... Hayattır... Sıkılan ilk danedir, süzülen ilk damladır, bandırılan ilk ekmektir... Alınteridir... Sevinçtir... Mutluluktur... Zeytinyaği yaşama biçimidir... Sadakattır... Tutkudur... Berekettir... Ciddiyettir... Zeytinyaği bizim için  bir gelenektir..."

 

Arkadaş Listenizi lutfen kontrol edin. Sağlıklı Yaşamanız için Haldun Keskin 'i FACEBOOK DA  ARKADAŞ OLARAK EKLEYİNİZ.

__._,_.___
Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
MARKETPLACE

Stay on top of your group activity without leaving the page you're on - Get the Yahoo! Toolbar now.


Get great advice about dogs and cats. Visit the Dog & Cat Answers Center.


Hobbies & Activities Zone: Find others who share your passions! Explore new interests.

.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder