8 Mart 2010 Pazartesi

[Dostluk Girdabi] - Amino Asitlerin Görevleri [3 Attachments]

 
[Attachment(s) from HALDUN KESKIN included below]

Amino Asitler

Amino Asitlerin Görevleri

Amino asitler proteinlerin yapı taşlarıdır. Hücreleri yapılandırır, dokuları onarır, enzimlerin oluşturulmasından sorumludur ve ruh sağlığımızda temel bir rol oynarlar.

Proteinlerin parçalanarak amino aside dönüşümü amino asitlerin vücuttaki ilk işlevleridir. Bu dönüşümden sonra amino asitler bulabildiği her yerde nitrojen ile birleşerek vücudumuzun kullanabileceği binlerce çeşit protein formatını alır.
Açıkça bilindiği gibi bazı amino asitleri (özellikle 20 amino asit) vücudumuz protein yapılandırılmasında kullanmaktadır. Bu tip amino asitler temel amino asitler ve temel olmayan amino asitler olarak guruplara ayrılırlar.

Temel Amino Asitler hangisidir?

Temel amino asit bilgilerine göre, vücudumuzun kesinlikle üretemediği 8 ana amino asit bulunmakta ve bunlar temel amino asitler olarak adlandırılmaktadırlar. Bu amino asitlerin yiyeceklerimizle almamız gerekmektedir. Bununla beraber, amino asitler için temel olmayan sözcüğünün kullanılması sizi yanlışa yöneltmemelidir. Çünkü bütün Amino asitler gerçek protein sentezleri için gereklidirler.

Gerçek Protein Sentezi İçin Nelere İhtiyacımız Var?

Uygun bir protein sentezi elde edebilmek için, vücudumuzda bütün amino asitlerin aynı zamanda ve doğru miktarda bulunmaları mutlaka gereklidir. Eğer çok az miktarda bir temel amino asit varsa, bu, kısıtlayıcı amino asit diye adlandırılır ve diğer amino asitlerin ne kadar var olduğuna bakılmaksızın sentez edilebilen proteinin miktarını kısıtlayacaktır.

Temel amino asitler üzerinde çalışıldığında, sadece bir amino asitin bile miktar olarak azlığının, protein sentezini büyük çapta azaltacağını ve eğer tedavi edilmezse tamamen kesileceğini görürüz.

Tamamlanmış ve Tamamlanmamış Protein Nedir?

Protein nedir? Proteinler organizmanın hücre yapısı örgüsünü oluşturan organik maddelerdir.

Proteinlerin görevleri; Büyüme ve gelişmeyi sağlarlar. Hücresel yapıların oluşumunda rol oynarlar. Bazı hormonlar ve enzimlerin üretilmesinde gereklidirler. Hastalıklara karşı savaşan maddeleri üretirler. Vücud için bir enerji kaynağıdırlar. Proteinlerin önemi organizma için üstlendikleri görevler açısından temel bir anlam taşır.

Protein içeren besinler; Et, balık, yumurta, tavuk, süt, peynir, yoğurt, fındık, soya fasülyesi, kurubaklagiller protein kaynakları açısından zengindir.

Protein çeşitleri; Proteinler tamamlanmış ve tamamlanmamış olarak sınıflandırılırlar.

Tamamlanmış proteinleri et, tavuk, balık, yumurta gibi hayvansal besinlerden alırız.

Tamamlanmış proteinler vücudumuzun ihtiyacı olan tüm gerekli amino asitleri içerir. Bu gibi hayvansal proteinler, B12 vitamininin en güvenilir kaynakları olup, lif içermemektedirler ve çoğunlukla da bol miktarda doymuş yağ ve kolesterol içermektedirler.

Tamamlanmamış proteinleri ise meyve ve sebzelerden alırız. Bu tip yiyeceklerde bulunan bir ya da birden fazla amino asitler açısından düşüktürler. Kabuklu kuruyemişler, bakliyatlar, tohumlar ve tahılların protein içerikleri farklı olup, vejetaryenlerin proteini tam olarak alabilmeleri için, bu yiyeceklerle doğru kombinasyonu yapmak zorundadırlar. Bu kişiler için B12 vitamini, tamamlayıcı olarak gereklidir.

Bu arada vejetaryenler unutmamalıdırlar ki, soya fasulyesi vücuttaki tamamlanmış proteini besinlerin kombinasyonunda az da olsa bir esneklik vererek sağlayacak birkaç sebzeden biridir.

Günlük protein ihtiyacı: Günlük protein alımı vücut ağırlığına bağlı olarak kilogram başına yaklaşık 1 gr proteindir. Örneğin 60 kg olan birinin günlük protein ihtiyacı da 60 gr proteindir.

Amino Asitlerle İlgili Diğer Bilgiler:

· B6 ve C vitaminleri amino asit metabolizması ve amino asitlerin emilmesi için olup gerekli vitaminler olup, bu vitaminler amino asitlerin emilimine yardımcı olurlar. Bu vitaminleri amino asit desteklerinizle birlikte alın.

· Eğer amino asit desteği arıyorsanız, vücut için çok daha uygun olan ALOE VERA GELönerilir. Çünkü Aloe Vera 20 Amino asiti doğal olarak içerir. Fakat aktarlardan alınan değil, Tarım Bakanlığı ve FDA onaylı ambalajda satılan Forever ürünleri bu garantileri içerir ve bunları da  bizden temin edebılısınız.

· Başka bir amino asit alıyorsanız, aldığınız amino asit ürününün doğru oranlarda amino asit içerip içermediğini kontrol ediniz.

· Eğer sadece tek bir amino asit alıyorsanız midede emilimini kolaylaştırmak amacıyla açken alınız.

· Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki; temel amino asitlerde; temel ve temel olmayan diye adlandırılan tüm amino asitler vücut için sağlandığında amino asitlerin fonksiyonları en iyi şekilde görülecektir.

Haldun Keskin'i FACEBOOK DA  ARKADAŞ OLARAK EKLEMENİZİ RİCA EDİYORUM. ORADA NORMAL YAŞAMINIZA VE DOKTOR TEDAVİNİZE EK OLARAK TARIM BAKANLIĞI ONAYLIF.D.A ONAYLI, İSLAMİ HELAL VE KOŞER SERTİFİKALI ALEO VERA DESTEK İÇİN  DAHA GENİŞ BİLGİLER BULACAKSINIZ. TEŞEKKÜRLER

 

Saygılarımızla

Haldun Keskin

Tüm hastalıklarınızda ALEO VERA BİTKİSEL DESTEKLER

İslami Helal – Kosher – TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞIı- F.D.A Onaylı.

RAHATSIZLIKLARINIZI keskinlergenpa@gmail.com a yazabilirsiniz

 

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Okan Yıllar'ın, Aloe Vera Jel ve diğer besin tamamlayıcılarının sağlığımızdaki önemi hakkında yaptığı bilgilendirici Sağlıklı bir beslenme tarzı isteyenler bizimle irtibata geçebilirler...


 

__._,_.___

Attachment(s) from HALDUN KESKIN

3 of 3 Photo(s)

Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder