Buğu Kebabı
Malzemeler
1 Kilo kemiksiz koyun eti
Yarım kg arpacık soğan
6 Diş sarımsak
2 Adet domates
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kekik
3 Adet defne yaprağı
1 Tutam kıyılmış dereotu
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın.
Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin.
Domatesleri yıkayıp rendeleyin.
Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edip güvecin kapağını kapatın.
Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın.
Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Saray Pilavı
Malzemeler
• 3 su bardağı pirinç
• 1 su bardağı nohut
• 1 büyük soğan
• 5 su bardağı et suyu veya su, tuz”
• 100 gr kuru kayısı
• 100 gr iç ceviz
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı bahar
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• 1 çay kaşığı toz karanfil
• 3 kaşık tereyağı
• 1 çay kaşığı karabiber
• 50 gr kuş üzümü
• Tuz
Yapılışı
2- Pilavı karartmaması için kuş üzümü de suda haşlanıp suyu süzülür. Kayısı küçük parçalar halinde doğranır. Cevizler dövülür. Pirincin taşları ayıklanıp, üzerine tuz ve sıcak su dökülür. 15 dakika sonra pirincin de suyu süzülür.
3- Tencerede 3 kaşık tereyağı eritilir. Önce rendelenmiş soğan ve tuz konup kavrulur. Ardından pirinç, nohut ve kayısılar ilave edilerek karıştırılır. Suyu da eklenerek evvela harlı ateşte, sonra kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir.
4- Pirinç, suyunu iyice çekince ateşten alınır.
5- Bir kapta tarçın, bahar, karanfil ve zerdeçal karıstınlır, pilava katılır ve iyice karıştırılır. Haşlanmış kuş üzümü de eklenerek servis tabağına boşaltılıp, üzeri dövülmüş cevizle süslenip servis yapılır.
Saygılarımızla
Gülümser & Haldun Keskin
TURKIYE'NIN EVE TESLIM SAGLIKLI DOGAL ALISVERIS SITESI
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/
KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.
Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder