8 Mart 2010 Pazartesi

[Dostluk Girdabi] - Karisik Haber

 



Kim 23 milyon lira ister?

23 milyon liralık proje ödeneği için sadece 2 başvuru yapıldı. Başvurular için son gün 17 Mart.

ntvmsnbc ve Ajanslar  Güncelleme: 15:27 TSİ 07 Mart. 2010 Pazar

ADANA - Kalkınma ve istihdama yönelik projelere hibe desteği sağlayan Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), bu yıl için tahsis edilen 23 milyon liralık ödeneği kullanabilmek için proje bekliyor.

ÇKA Genel Sekreteri Veysel Parlak, bu yılki başvuruların yetersiz kaldığını, 2009'un Aralık ayında başlayan proje kabulünde bugüne kadar sadece 2 proje başvurusu yapıldığını söyledi.

Parlak, şöyle konuştu:   ''Geçen yıl da ayrılan ödeneğin tamamı kullanılamadı. Geçen yıl ilk proje çağrısında 454 proje bize intikal etti ancak, son günlerde yoğunlaştı. Bunlardan 96 tanesi uzun inceleme neticesinde desteğe hak kazandı. 96 projenin 49 tanesi üretime ve istihdama yönelik KOBİ projesiydi. 30 tanesi sosyal projeler, yani iş meslek edindirmeye yönelikti. Küçük ölçekli altyapı ve kırsal kalkınmaya yönelik projelerimiz de vardı.

Bu projelere geçen yıl ayrılan 19 milyon liralık kaynağın 16 milyon 500 bin lirasını kullandırdık. Kalan 2,5 milyon lira ise bu yıla aktarıldı. Bu yıl da projelerin son gün olan 17 Mart öncesinde yoğunlaşacağını tahmin ediyoruz. Geçen yıldan artan kaynakla birlikte toplam 25 milyon TL kaynağa sahibiz. Bu kaynağı kullanacağımız projeleri bekliyoruz.''

Parlak, proje başvurusunu hızlandırmak için ajansın hizmet alanındaki Adana ve Mersin'in en ücra köşelerine kadar ulaştıklarını, bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini, son iki yılda 800 kişiye de ücretsiz proje hazırlama eğitimi verdiklerini bildirdi.

SON GÜN 17 MART
Parlak, İzmir ve Çukurova Kalkınma Ajanslarının pilot uygulamalar olduklarını, bu yüzden bir takım aksaklıkların yaşanmasının doğal karşılanması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Elbette eleştiriler olacak, yapıcı eleştiriler bizi her zaman daha iyiye götürecektir, bundan asla rahatsızlık duymayız. Ancak, pilot bir uygulamayı hayata geçirdiğimiz de unutulmamalı.

Biz projeleri kabul ederken, üç ayrı bağımsız denetçi kuruluştan görüş istiyoruz. Kalkınma ajanslarıyla kalkınmanın felsefesi değişiyor. Artık her şeyin merkezden idaresinin mümkün olamayacağı anlaşıldı. Bu nedenle, şu anda kuruluşu onaylanan 26 tane kalkınma ajansının, İzmir ve Çukurova'yı iyi örnek olarak değerlendireceklerine inanıyorum.''

Proje hazırlayan ya da hazırlayarak hibe desteği almak isteyenler, 17 Mart Çarşamba gününe kadar başvuru yapabilecek.


8 Mart mesajı: Kafesteki kuş değiliz

İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen mitingde, ''Kadınlar kafesteki kuşlar gibi yaşamak istemiyor'' ve ''Kadın katliamına hayır'' yazılı pankartlar açıldı.

AA
Güncelleme: 16:45 TSİ 06 Mart. 2010 Cumartesi

İSTANBUL - KESK, İnsan Hakları Derneği, Uluslararası Af Örgütü, Emekçi Kadınlar Derneği, BDP'nin de aralarında bulunduğu 30'a yakın sivil toplum kuruluşu, siyasi partiler ve derneklerin oluşturduğu 8 Mart Kadın Platformu üyesi kadınlar, Kadıköy'deki Tepe Natilus Alışveriş Merkezi önünde toplandı.

Üzerinde ''Kadınlar kafesteki kuşlar gibi yaşamak istemiyor'', ''Kadın katliamına hayır'' yazılı Kürtçe ve Türkçe pankartlar taşıyan kadınlar, buradan Kadıköy Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılan bazı kadınların terör örgütü lehine Kürtçe sloganlar atması üzerine polis, miting tertip komitesi görevlilerini uyardı.

Platform üyesi kadınlar, miting alanına girişleri sırasında polis tarafından güvenlik kontrolünden geçti.

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, mitingde yaptığı konuşmada, kadınların 100 yıldır eşitlik, özgürlük için mücadele ettiğini, bu mücadelenin her geçen yıl büyüdüğünü söyledi.

Tuncel, kadın ve erkek arasında eşitlik olmadan, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmadan gerçek anlamda eşitliğin mümkün olmadığını ifade etti.

Tuncel, son dönemlerde ''Kürt hareketine, BDP'ye, Demokratik Özgür Kadın Hareketine karşı büyük bir saldırı bulunduğunu'' ileri sürdü.

'KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEZ'
Tuncel, bu saldırının son örneğinin de Belçika'da yaşandığını iddia ederek, ''Eski Kürt siyasetçiler Remzi Kartal ile Zübeyir Aydar tutuklandı. Hani bu ülkede barış ve demokrasi için adım atılacaktı.

Bu operasyon Türkiye'de Kürt sorununu çözmek istemeyenlerin elini güçlendirir. Bu operasyon savaştan yana olanların elini güçlendirir. Bu operasyonu bir kez daha kınıyoruz'' diye konuştu.

Yürüyüş ve miting dolayısıyla geçici olarak kapatılan yollar yeniden araç trafiğine açıldı.


Elazığ'da 6,0 büyüklüğünde deprem!

Merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt olan 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.. Deprem birçok komşu il ve ilçelerden de hissedildi. Halk panik içinde sokaklara döküldü..

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesindeki verilere göre, saat 04.32'de, merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilcesi Başyurt beldesi olan, 6.0 büyüklüğünde, 5 kilometre derinlikte deprem kaydedildi.

Deprem, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Tunceli, Bingöl, Erzincan, Erzurum Batman gibi çevre iller ve ilçelerde de hissedildi..

Elazığ merkez ve ilçelerinde ve Bingöl'de depremi hisseden vatandaşlar panik içerisinde sokaklara çıktı...

Soğuğa rağmen evlerine girmeyen vatandaşların endişeli bekleyişleri sürüyor... Kaynak

................

Not : Bu iletiyi hazırlarken ölüm bilgisi bulamamıştım ama az önce tv den 5 kişinin vefatını öğrendim, çok üzüldüm. Allah geride kalanlar sabır ve metanet, kaybettiklerimize rahmetler eylesin. Umarım bundan başkada kayıp haberi duymayız.

Tüm Elazığ halkına geçmiş olsun diyorum. Allah ülkeme başka acılar yaşatmasın................ Gül


Çatıları uçuraracak fırtına uyarısı Çatıları uçuraracak fırtına uyarısı

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde poyraz, güney ve iç kesimlerinde lodos fırtınası, Trakya ve Çanakkale çevrelerinde ise kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın Marmara'da poyraz fırtınası (60-80 kilometre/saat) ile görülecek yağışların Trakya ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kar, Tekirdağ, İstanbul'un Avrupa yakasının batı ilçelerinde ve Çanakkale çevrelerinde yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İç Anadolu, İç Ege, batı ve Orta Akdeniz'de lodosun fırtına şeklinde (70-90 kilometre/saat) Salı günü akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Söz konusu bölgelerde, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi risklere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması istendi. AA


Irak'ta Gergin Seçim    Ülkenin Geleceğine Yön Verecek Genel Seçimlere Kan Bulaştı.
 

Ülkenin geleceğine yön verecek genel seçimlere kan bulaştı. Bombalı eylemlerde en az 24 kişi öldü, 65 kişi yaralandı. ıraklılar tehditlere rağmen oy kullanmak için seçim merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

ıraklılar, genel seçimler için bugün sandık başına gitti. 2003 yılındaki ABD önderliğindeki işgalin ardından, ikinci kez yapılan parlamento seçimleri, ırak'ın siyasi geleceği açısından büyük önem taşıyor.

ABD Başkanı Barack Obama, ırak'taki siyasi istikrar ve güvenlik durumuna bağlı olarak, asker sayısını gelecek 5 ay içerisinde yarı yarıya azaltmayı ve 2011 yılından itibaren muharip güçlerin tamamını geri çekmeyi planlıyor. Seçim sonuçları, dev petrol şirketlerinin ırak'ta önümüzdeki aylarda yapmayı planladıkları milyar dolarlık anlaşmalar için de büyük önem taşıyor.

Bombalı saldırılar

Seçim günü başkent Bağdat ve ülke genelinde şiddet olayları sürdü. Başkentte bir apartman önüne yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 12 kişi yaşamını yitirdi. Yine Bağdat'ta düzenlenen roket saldırısında 4 kişi öldü. Ülke genelindeki şiddet olaylarında en az 65 kişi yaralandı.

El Kaide ile bağlantılı ırak islam Devleti örgütü, ıraklılara seçimleri boykot etme çağrısı yaparken, oy kullanmaya gidenlerin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu tehdidinde bulunmuştu.

Seçimler için olağanüstü önlemlerin alındığı ülkede yalnızca Bağdat'ta 200 bin polis ve asker

görev yapıyor. ırak'ın 18 vilayetinde seçim boyunca güvenliği sağlayacak güvenlik gücü sayısının 800 bin civarında olduğu kaydediliyor.

6 bin 200 aday yarışıyor

ırak seçimlerinde 86 farklı siyasi gruptan yaklaşık 6 bin 200 aday, parlamentodaki 325 sandalye için yarışıyor. Seçimler, BM, Avrupa Birliği, Arap Birliği, islam Konferansı Teşkilatı'nın yanı sıra uluslararası sivil kuruluşlardan ve 100 kadar ülkeden davet edilen yaklaşık 500 gözlemci tarafından izleniyor.

Gözlemciler, hiçbir siyasi bloğun tek başına çoğunluğu sağlamasının mümkün görülmediğini, hükümeti oluşturmak için yapılacak pazarlıkların aylar sürebileceğini kaydediyor.   
© Deutsche Welle Türkçe .........


Japonların keşfi: Acıtmayan iğne

Japonlar, iğne olmaktan korkanları rahatlatacak bir buluşa imza attı: Acıtmayan iğne!

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Kyoto Eczacılık Üniversitesi’nden Prof. Kanji Takada, 6 yıllık çalışmasının sonunda, 300 mikro-iğneyle ilacı enjekte eden bir çip geliştirdi. 1.5 cm çapındaki çipin üzerinde 0.5 milimetre uzunluğunda ve 0.3 milimetre genişliğinde mikro-iğneler bulunuyor.

Mikro-iğneler derinin üst tabakasında çözünerek ilacı dolaşım sistemine zerk ediyor. İğneler derinin alt tabakasına batmadığı için acı vermiyor ve kanamaya yol açmıyor. Prof. Takada, “Bu çip her türlü enjeksiyon için kullanılabilir. İnsanlar hiçbir şey hissetmedikleri için korkmazlar da” dedi. Takada, “acıtmayan iğnenin” Japonya’daki hastanelerde 2 yıl içinde kullanılmaya başlayabileceğini söyledi.


Kışın içinizi ısıtacak 10 içecek

Bu hafta listemiz biraz farklı görünebilir. Çünkü sıralamayı mekâna değil, içeceğe göre yaptık. Ama sakın salep, bozadan veya Türk kahvesinden daha mı iyi diye düşünmeyin. Jürimizin bahsettiği her içeceğe yer verebilmek için böyle yaptık. Adı en çok anılan da, listelerde üst sıraya tırmandı; elbette en iyisini nereden bulabileceğiniz bilgisi ile... İşte size soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak dumanı üzerinde alternatifler.
 
 
SIRA EN İYİLER ŞEHİR
 1
SALEP
 
 2
SICAK ÇİKOLATA
 
 3
ÇAY
 
 4
IHLAMUR
 
 5
SICAK ŞARAP
 
 6
BİTKİ ÇAYI
 
 7
TODDY
 
 8
BOZA
 
 9
TÜRK KAHVESİ
 
 10
CAPPUCINO

İLGİNÇ HABER

Afrika’da elmas arayan maden şirketinin radarlarına 500 yıllık gemi takıldı..
Altın ve gümüşle dolu geminin Ümit Burnu’nu geçen ilk Avrupalı kaşif Dias’a ait olduğu sanılıyor.

Namibya devletine ait Namdeb elmas şirketi ile Hollandalı elmas karteli De Beers Afrika kıyılarında ortak elmas arama çalışmaları yürütüyordu. Ancak karşılarına hazine dolu 500 yıllık gemi batığı çıktı. Namibya açıklarında bulunan gemi enkazında araştırma yapan arkeologlar 3 bronz top, 3 ton fil dişi ve binlerce altın ve gümüş para buldu. Yetkililer 16’ncı yüzyılda battığı ve İspanyol gemisi olduğu tespit edilen enkazın kaptanının Portekizli kaşif Bartolomeu Dias olduğu sonucuna vardı. İspanya ve Portekiz hükümetleri de batıktan haberdar edildi. Arkeolog Dieter Noli, “Bulduğumuz gemi kesinlikle bir korsan gemisi değil. Kraliyet gemisi. İçinde yön bulmaya yarayan sofistike aletler de bulduk. 20 yıldır bu keşif üzerinde çalışıyordum. Çok heyecanlıyım” diye konuştu. Bartolomeu Dias’ın 1488 yılında Ümit Burnu’nu geçen ilk Avrupalı kaşif olduğuna inanılıyor.

__._,_.___
Recent Activity:
* Tiyatro, Gezi, Gurme ve Fotograf forumlarini ziyaret ettiniz mi?
http://forum.dostlukgirdabi.com/
* Sevdiklerinize ve dostlariniza eKart gönderin
http://ekart.dostlukgirdabi.com/
* ePosta adresiniz bounce (geri dönme) durumuna dustugunuzde ne yapabilirsiniz? Bakiniz http://www.dostlukgirdabi.com/content/view/11/25/

KURALLARIMIZ
1 - Gunde en fazla 3-4 eposta gönderiniz.
2 - Göndereceginiz eposta boyutunun 500 Kb'i gecmemesine özen gösteriniz..   
3 - Virus, truva icerebilen exe vs. uzantili dosya iceren, ahlak kurallarina uymayan ve reklam amacli gönderiler yayinlanmayacaktir.
4 - Gönderdiginiz epostalarinizda "<<< >>>>" gibi isaretlerin olmamasina özen gösteriniz, veya okunmasini daha rahat hale getiriniz.
5 - G�nderilen iletilerle ilgili sorumluluk gönderene aittir. Elestirilerinizi lutfen gönderene yapiniz.
6 - ePostaniz yayinlanmamissa mutlaka daha önce yayinlanmistir ya da grup duzenine uygun degildir.

Tesekkurler,
Dostluk Girdabi
http://www.DostlukGirdabi.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder